De maandag breekt aan: Publish in de wolken?

“The ability to accurately publish or record our conversations to pass on to future generations is a relatively new concept”

Het posten, bloggen, schrijven valt allemaal onder het delen van informatie. Zo kennen wij allemaal al wel Joomla, WordPress en meneer wikipedia daarom wil ik het graag gaan hebben over de functies van Google docs en iCloud.


.

iCloud zit nu standaard in IOS 5 van de Mac. inprecipe kan je het vergelijken met Dropbox alleen dan groter en erg gelikt. Natuurlijk is dit niet alleen voor de laptops maar ook voor de iPhone, iPad, iPod touch en dit wordt gewoon een gratis update.

Wat is  een Cloud nou eigenlijk? Het zijn gedeelde ruimtes online waar jij je informatie kan delen en bewaren. Als jij per ongeluk je ipad versie 1 laat vallen en hij is stuk maar je hebt alles gesynchroniseerd met iCloud. Dan kan je die informatie terug vinden op je iPhone of op je nieuwe volgende iPad versie 2. Dit is natuurlijk een super handige functie voor jezelf maar ook als je met een groep wilt werken.  Natuurlijk heb je ook je video’s op je Macbook staan en wil je die graag op je ipad op de bank kijken, dit is natuurlijk ook geen probleem je kan deze prima bekijken via iCloud-video.

Het grote nadeel kleeft hier wel aan, dat is natuurlijk dat je altijd verbonden moet zijn. Hoe vaak ik het zelf al wel niet gehad heb met Dropbox is dat ik met een oudere word document zit te werken en dan zie ik later in de map zelf er is een conflict geweest. Dus niet gesynchroniseerd, internet is de kern en aangezien iedereen steeds beteren en sterkere verbindingen krijgt was dit een probleem van het verleden. Leuk is om nog even te vermelde is dat je “gratis” 5 GB krijgt als je begint met iCloud. Maar goed dan moet je natuurlijk wel meerdere Mac apparaten bezitten wil je het maximale hieruit halen.

 

Wat Mac kan, kan Google natuurlijk ook en vandaar dat er nu al een tijd Google Docs is. Hierbij kan ik de vergelijken weer trekken met Dropbox. Maar hier is hij meer op zijn plaats aangezien je het bij Docs meer om het samenwerken, sheets delen en gezamenlijk creatief zijn gaat. Ieder geval dat zegt Google.

Toch heeft Google Docs in zijn nieuwe updates ook Google Docs videos en de mogelijkheid om het te koppelen met je android telefoon. De toevoeging van 46 talen die ze ondersteunen vind ik zelf ook best netjes. Ik zelf ga dit binnenkort dan ook uitproberen aangezien ik geen iPhone heb. Ook is de mogelijkheid om gezamenlijk te teken dit is naar mijn mening misschien handig voor hele selectieve groep mensen. Zoals je al merkt zijn er maar kleinen verschillen en komt het toch aan op persoonlijke voorkeur en gebruikersgemak.

Als je nog niet goed begrijpt wat een cloud is hier een instructie filmpje:

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=txvGNDnKNWw&feature=related]

Geraadpleegd op 19-10 bron: http://www.apple.com/nl/icloud/what-is.html

Geraadpleegd op 19-10 bron:http://www.google.com/google-d-s/whatsnew.html

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam