wantrepreneur: A crap ton of real validations

Het werkt dus andersom – A crap ton of real validations

LOGO

Wantrepreneur Stap vergeten…Vechtsportmeter.nl

Mijn  eerste startup was een online-platform voor vechtsportscholen. In totaal heb ik ongeveer 350 + euro uitgegeven aan themes, hosting, design etc. Voor mijn gevoel heb ik de website zo ‘boodstrap’ mogelijk gehouden. Maar heb ik het idee eerst gevalideerd bij sportscholen of ze uiteindelijk hiervoor willen betalen? Neen helaas niet helemaal, het klinkt zo simpel maar ik was vergeten te vragen aan mijn doelgroep of ze er geld voor overhadden (het verdienmodel).

Hier leerde ik dat mijn ‘klanten’ niet zitten te wachten op een hightech oplossing. In mijn ogen was de vechtsportmeter om meer mensen naar hun sportschool te krijgen en interactie te hebben via een online platform: sportschool vs. sporters. Hiermee is de eerste euro niet verdiend.

Waar sportscholen wel om vragen is hulp en advies bij bijvoorbeeld meer verkeer (SEO) naar hun WordPress website krijgen en ondersteuning en tips op dit voor hen nog onbekende gebied. Het laatste idee wat ik hiervoor kan uitvoeren is ‘sportscholen thuis persoonlijk helpen met hun online marketing & strategie’.

Validatie technieken

Het begrip ‘Product-I-zation’  staat voor mensen vragen die je al regelmatig (dagelijks of wekelijks) helpt met hun zaak of designs, zij vragen wat je nog meer voor hen kunt doen. Het belangrijkste is hoeveel zij deze extra diensten waard vinden en er voor willen betalen.  Probeer het eerst vanuit huis te starten, met de middelen die je al hebt dat is Home Technique. Investeer nog niks zolang je nog geen validatie hebt. Validatie is:….

Oplossing

Het is goed om eerst ‘gratis’, zonder opbrengst in de markt te werken om precies te zien waar de pijnpunten zitten. Technologie is een onderdeel waar sportscholen iets aan hebben. Dit is ook iets waar ik mensen nu al succesvol mee heb kunnen helpen.

Het enige wat je nodig hebt is een laptop, een smartphone en een e-mailadres. Ga ervan uit dat je iets brengt wat je ook echt kunt, het moet namelijk wel waarde toevoegen voor de sportscholen of een andere doelgroep.

Het beste is dus om een product/dienst te creëren dat antwoord geeft op de meeste gestelde vragen. Dan weet je ieder geval dat je die 300 euro terug verdiend ;-).

  • Het werkt dus eigenlijk andersom dan ik geleerd heb..
  • Het product of dienst eerst vermarkten en kijken of er überhaupt kopers voor zijn,
  • Daarna nogmaals valideren door een echt bedrag binnen zien te krijgen,

Vervolgens pas bouwen of als tussenstap eerste handmatig en later helemaal automatiseren(via app /site).

Ik hoop dat dit weer wijze les is die ik kan delen via mijn blog! Thanks to AppSumo

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam