Biking op the Veluwezoom

Lekker stuk knallen op de Veluwe!

Voor het eerst een gedeelte van de officiële MTB route gereden bij de Veluwezoom. Het is best een tricky route met een paar mooie drops. Ik kan hem zeker aanbevelen naast dat er af en toe een  koe of een paard variatie op de weg staat kan je er vol tegenaan! Ik heb ook gelijk even een Google Maps link erin gezet zodat je precies weet waar je kan starten. Let wel op hiervoor heb je eigenlijk een sticker(vergunning) nodig. Ik ga deze sticker nog wel even plakken omdat ik het tof vindt dat de boswachters van deze mooie MTB routes aanleggen en onderhouden en dat maar voor 7,50 per jaar dat is wel te overzien toch? Anders heb je ook steeds wandelaars en andere meuk op je route als je niet de MTB volgt (wijk zelf altijd af van de route;-)).

De foto hieronder was best een pittig klim, je komt net aanloopje te kort om gemakkelijk omhoog te klouteren. Maar dat maakt natuurlijk ook weer voor een leuke uitdaging. Ik ging al zigzaggend naar boven en het lukte best zonder naar beneden te moeten schakelen, wat je ook niet wilt als je al op de heuvel zit. Daarnaast voelt het toch altijd als je aan het ‘cheaten’ bent. Ik heb ook bewust de lichtste en de zwaarste stand niet mogelijk gemaakt. Daar fiets ik eigenlijk altijd al mee.

 

2014-02-23 16.11.15

Als je vroeg gaat is het nog lekker rustig en kan je echt nog even door knallen zonder dat je hele tijd op de rem moet voor families, rustige ‘zondag’ MTB’ers en paarden. Wel echt een schitterend landschap om door heen te fietsen.

2014-02-23 16.11.25

De ochtendstond heeft goud in de mond

Dit is het punt waar ik vorige keer eindigde. Hier zitten een paar super toffe stukjes over wat bruggetjes heen en kleine jumps die je hier kan maken, nice. Volgende keer wordt dit mijn startpunt.

2014-02-23 16.21.39

Iemand ervaring met Bike Straps?

Ik ga ook nog van deze ‘Bike straps’ aanschaffen geen idee of het wat is maar het lijkt mij veel energie schelen met trappen. Ook aangezien wij niet mega downhills hier hebben in Arnhem moeten deze straps het best goed doen. Ik zal nog wel even moeten  wennen, hierna kan ik de stap altijd nog maken naar een profie klik-systeem. Maar in prijs maak het zeker uit! Als ik ze heb aangeschaft en gemonteerd ga ik ze zeker even goed testen en een soort review op mijn blog posten. Keep in touch!

powergrips-high-performance

 

Dan nog het laatste filmpje dat ik tegen kwam op Youtube over een bike messenger wat zeker waard is om even te checken als alternatieve job 😉 voor de fietsgekken onder ons.

 

 

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam