Binnen 10 minuten starten met bloggen?

Als je binnen 10 minuten wilt beginnen met bloggen kan ik je bij Blogger en de gratis versie van een WordPress Blog aanbevelen. Anders rustig even doorlezen. Dit zijn mijn eigen aanbevelingen als ik nog is een keer een nieuw blog ga starten, ga ik deze stappen weer zelf doorlopen. Gebruik daarom mijn ervaring in jouw voordeel, deze informatie had ik nog niet toen ik begon. Dit blog zorgt misschien dat je net even verder kijkt dan de gratis software.

Grootste keuze die je moet maken is of je een gratis blogplatform VS eigen blog start.

Nadeel van Gratis: het wordt nooit (helemaal) jouw eigen blog in jouw eigen stijl en met de juiste toeters en bellen,  je zult altijd afhankelijk zijn van iemand anders keuzes en updates. Met name nadelig als je structureel iets wilt opbouwen en verder gaat dan alleen bloggen.

Nadeel eigen blog website: de start-up fase kost meer tijd maar is een eenmalige investering in jezelf, het kost natuurlijk geld. Als je niet weet waar je moet starten kan dit best een post worden, maar met name tijd.  Je zult niet alles direct begrijpen,  geduld en beetje doorzettingsvermogen kan handig zijn.

Mijn blog is hopelijk interessant genoeg dat jij juist niet op websites hoeft te komen met “De beste GRATIS WordPress WEBSITE HIER”  of “Geld verdienen met bloggen in 30 dagen”. Zoals ik al zij ‘Geduld’ is hierbij ook weer een essentieel onderdeel. Ik wil ik je via mijn ervaring graag helpen bij deze stappen.  

Lees hieronder ‘gratis’ mijn WordPress opstart-tips en praktijkervaring ;).

1. Zoek een domein naam

domein vrij checken

 • Ga naar Justhost.nl en zoek naar een domeinnaam die nog vrij is, je krijgt dit gelijk te zien door dat je hem kan registeren en anders een X. Maar koop hem nog niet direct!
 • Want als je deze promotiecode: heiko2014  invoert krijg je 10% korting op hostingpakket.  Alleen geldig voor nieuwe klanten
  en geldig tot 31-12-2014
 • Als het mogelijk is zoek naar een domeinnaam met maximaal 3 keywords waar jij op gevonden wilt worden in de zoekmachine voorbeeld: onlinegeldverdienenhulp, gidsvoorbloggers, goedkopesurfreizen zoiets maar je begrijpt het nu wel.

2. Koop het domein en webhosting pakket(waar je site daadwerkelijk komt te staan digitaal)

Bestelformulier justhost

 • Er zijn werkelijke duizenden webhostingsbedrijven op het web te vinden, maar Justhost is mijn favoriet. Dit is o.a vanwege dat je maar 1 hostingpakket nodig hebt voor meerdere domeinen, bijna 24/7 service via mail of Twitter(regel alles via Twitter), vriendelijkheid en wordt eerst met je overlegd en meegedacht voor de beste keuze.  Ik kom hier later nog verder op terug.

Bestelformulier hostingpakket

 • Zorg dat je het domein hebt geregistreerd, hiervan ontvang je per mail bevestiging.
 • Volg de laatste stappen om je bestelling af te ronden.

 3. Installeren van WordPress(met een klein beetje hulp)

 • Nu komt het mooiste, je kunt gewoon vragen aan Justhost.nl of zij jouw WordPress installatie willen doen! Dus je hoeft geen kennis te hebben van FTP’s, recente WordPress downloaden, uploaden, FTP instellingen etc. Dit is niet mogelijk bij de grote hostingpartijen. Daarnaast zit WordPress standaard ook in hun Hostingpakket systeem verwerkt.
 • Je kunt ook deze video(https://www.youtube.com/watch?v=2GW_I0X9MA4) bekijken of mijn PDF doorlezen stapwijs uitleg geeft: Klik hier
 • Wees altijd beleeft en vraag wat de mogelijkheden zijn bij jouw hostingprovider, met een beetje vriendelijkheid krijg je honderden keer meer gedaan. Want met zeurpieten hebben ze dagelijks al te veel te maken.
 • Met wie je ook aan de praat komt bij Justhost.nl zij zullen jou aan de hand nemen en begeleiden door het proces (zo niet, mail mij even)
 • Als het voltooid is en Justhost geeft dit aan dan zul je voor het eerst inloggen op je website; www.jouwdomein.nl, nu zul je een inlognaam en wachtwoord moeten bedenken. Zorg voor een sterk wachtwoord, dus met Hoofdletter en een paar !@#$&* tekens erin verwerkt. Je kunt je wachtwoord aanpassen maar je gebruikersnamen niet!
 • Wachtwoord wijzigen WordPress? Ga naar Gebruikers -> Je profiel -> iets naar beneden scrollen, zie hieronder het voorbeeld.
 • Sla je wachtwoorden en gegevens op in een mijnwebsite document plaats deze in je Dropbox map beveilig in een Winrar (met wachtwoord of gewoon in boekje schrijven). Maar doe deze ‘extra’ administratie, je bedankt mij later.

WordPress wachtwoorden instellen

4. Inloggen op je WordPress pagina

wordpress - Log In

 • Als je eenmaal een keer hebt ingelogd hebt en de juiste inlog informatie te pakken hebt. Kan je nu naar http://www.jouwdomein.nl/wp-admin en inloggen.
 • Nu dat je ingelogd bent in WordPress, kan je beginnen met jouw eerste veranderingen aan de site en de start van blogs publiceren kan beginnen. Start vandaag nog met je eerste post!
 • Wil je graag weten hoe je Google Analytics instelt of een nieuw thema installeerd? Lees mijn toegankelijke mini ebooks over deze topics.
 • Bloggen de basis volgt nog!

Dit zorgt er ieder geval voor dat je up en running bent. Als je helemaal nieuw bent met WordPress, kan je basis leren van mijn blog maar ook gewoon even goed rond te neuzen op Youtube of Google. Echt tonnen met informatie over WordPress blog. Mijn eigen toepasbare blog cursus 101 komt nog en je verdienen aan je blog etc. Ik hoop dat je wat aan deze informatie gehad hebt.

Wat vond jij het lastige aan je blog opzetten?

 

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam