De belangrijkste ondernemers tips voor 2018! Lees hier het verslag!

De belangrijkste ondernemers tips voor 2018! Lees hier het verslag!

wat een GEWELDIG JAAR! Veel kunnen experimenteren, nieuwe business aanpakken, vele bedrijven en mensen kunnen helpen. 2017 gelukkig weer mogen verzilveren met een top gezondheid, vegetarische gebleven, vele nieuwe toffe relaties en vriendschappen zowel zakelijk als privé. 

De belangrijkste ondernemers tips voor 2018! Lees hier het verslag!

Voordat je verder gaat, ik heb vele links erin gedaan omdat dit voor mij top inspiratie was en geweldige leerbronnen waren voor 2017 die wil ik graag met jullie delen als succesvolle ondernemers.

Op bezoek geweest bij K-1 kampioen Melvin Manhoef, snelgroeiende Tech-startup gewerkt, verder kennisgemaakt met echte Eindbazen Wiggert Meerman en Michel Vos, aan de slag gegaan LeadPowr van Mitchel van Duuren en Mitch ook leren kennen zit nu in de Mastermind-groep wat geweldig is, daarnaast ook training gedaan bij Michael Pilarczyk (Mister Mindset) en Cindy Koeman veel geleerd tijdens de seminars en boek ‘Think and Grow Rich’ volledig uitgelezen in één klap.

Maar is er meer toch?

Het is ook niet dat je 1X de gehele omslag maakt toch? Maar het is een proces wat jij in beweging zet, zoals een stoomtrein die momentum pakt en gegeven moment niet meer te stoppen is zo zie ik mijzelf, mijn netwerk en de business wat ik wil opbouwen en doorgeven. Geld verdienen is leuk, maar zonder doel is het vrij dom, Warren Buffett (Geld verzamelen VS. Financiële vrijheid). Sprekers-certificaat gehaald bij Piet Hurkmans als een Authentiek Spreker. Vele online marketing training gevolgd van Lewis howesTai LopezAlex Becker en Grant Cardone.

Dit jaar gesnuffeld aan e-commerce maar 2018 vol inzetten op adverteren, bouwen en opkopen van webshops. Leerpunt, wel in niches waar ik zelf kennis van heb of kennis kan opdoen.

“People get so trapped by fear that they never take the first step.” Rische Beeson Millionaire Real Estate Investor

Mijn training buddys, allemaal goud en we helpen elkaar altijd verder al zit dit vaak in de kleine details en vragen die vaak beginnen met ‘Hoe doe je…’ dit is ook een eigenschap die ik vanuit de Dojo/Gym meeneem naar de wereld van business.

Want hoe kun je met het momentum van een situatie het maximale rendement halen? Wat zijn die kleine aanpassingen in de techniek die je naar het volgende niveau gaan helpen? Ook dit zit in de kleine dingen en zolang je bouwt op een goede basis komen de gevorderde technieken vanzelf wel goed. 100% Vertrouwen in jezelf hebben!

Geweldig jaar gewenst!

2018 gaan we allemaal voor GOUD en gaat DAK eraf! Ik wens iedereen een gezellige jaarwisseling en mocht je het leuk vinden zie ik je graag op de mat of in het kantoor voor jouw uitdaging.

Osu.

Met vrolijke sportieve groet,

Heiko

Ps: ik zit/sta altijd met de twee duimen omhoog, mocht je dit nou totaal niet interessant vinden? Sorry, je kunt jezelf uitschrijven. Fijne jaarwisseling!

Werkt LeadPowr van Mitchel van Duuren echt? (In-Depth Review)

Werkt LeadPowr van Mitchel van Duuren echt? (In-Depth Review)

De vraag die je vast in je hoofd hebt is LeadPowr een levensveranderende training of de zoveelste? Die had ik natuurlijk ook in mijn hoofd vandaar mijn eerlijke review hierover. Ik mag Mitch enorm dus dat geeft hem wel streepje voor in mijn boek. Anyway.

Werkt LeadPowr van Mitchel van Duuren echt? (In-Depth Review)

Ik neem zelden de tijd om een product te reviewen, maar vandaag maak ik een uitzondering om LeadPowr van Mitchel van Duuren te bekijken.

Dit programma claimt dat het de ultieme training is voor de beginnende of reeds gevorderde ondernemer met of geen ervaring in de online marketing wereld om “ELKE DAG een Consistente Flow van Kwalitatieve Leads in Jouw Business te krijgen.”

Het is geen 6-weken training. Het hoofdproduct is opgebouwd in 8 modules met een Tech archief en een Analytics and tracking. Daarnaast nog eens 9 implementatie Webinars en een Q&A forum voor de leden. Elke module heeft weer eigen lessen ongeveer 5 a 7 +- per module en deze zijn volgepakt met voorbeelden, actie en oplossingsgerichte antwoorden. Het kost je rond de €1497,- inclusief btw en het meest opvallende is de 45 Dagen niet goed geld terug garantie mits je de actie hebt ondernomen op de modules.

Zoals de meeste training die wat kosten, grote beloftes doen, verkopen als hete broodjes van de bakker, trekt ook de training altijd mensen aan die skeptisch zijn. Al is de naam van “Mitchel van Duuren” in Google helemaal schoon van negatieve reviews.

Dus waarom neem ik de tijd om deze LeadPowr review te schrijven?

 1. Ik heb de training zelf doorlopen en wil graag mijn resultaten delen.
 2. Er zijn mensen in mijn publiek van marketeers, freelancers, ondernemers en coaches & trainers die de advertenties hebben gezien op Facebook van Mitchel en graag een eerlijke review zouden willen lezen.
 3. Er zijn veel mensen in mijn publiek (en ik ook) die het graag online willen ‘maken’ en succesvol willen zijn zoals Mitchel met online marketing, deze mensen willen echt graag mijn ervaring weten over het programma.
 4. Er zijn op het moment van schrijven nog geen (in-depth) reviews van deze training online en ik zou graag deze plek willen invullen.

Als ik alleen wilde zeggen: “nee, dit is niet de zoveelste training” of “ja, een levensveranderende training die je kunt volgen” dan was een review niet echt nodig geweest, dat kun je ook vinden op Facebook (Advertenties). Moet eerlijk zeggen het is nog best complex om een training zoals dit te evalueren, daarom heb ik het opgebroken in de volgende onderdelen:

 1. Even een breakdown van de good, the bad, en the ugly van de volledige training.
 2. Discussie voor wie de training is geschikt en of het effectief is
 3. Inzicht in hoe dit een impact heeft gemaakt in mijn Business en mijn persoonlijke ervaring

Laten we starten met de review.

Wat is precies LeadPowr van Mitchel van Duuren?

Om te starten met de evaluatie zul je eerst moeten kijken naar de belofte. Dus wat claimt de LeadPowr programma voor je te doen.

De volgende onderdeel zijn direct van de landingspagina gepakt, deze kun je hier bekijken (Dit is geen betaalde link of affiliatie link)

“Ben jij er klaar voor om ein-de-lijk uit te vinden hoe je online marketing VOOR jou kan laten werken, en hoe je een machine opzet die een voorspelbare ROI (Return on Investment) genereerd?

“Hoe zou je leven eruit zien als jij een systeem had die op de “automatische piloot” nieuwe leads en sales voor jou zou genereren… waardoor jouw omzet elke maand zou blijven groeien?”

Een volledig geautomatiseerd marketing systeem kunt maken dat daadwerkelijk WERKT?

Het LeadPowr programma is een getest en bewezen systeem van 8 core modules als implementatie programma dat je precies leert om jouw volledige geautomatiseerde marketing systeem te maken dat daadwerkelijk werkt.

De informatie is beschikbaar online in een afgeschermde WordPress community site met video’s en slides per presentatie (leadpowr.nl). Je kunt het programma in je eigen tijd overal ter wereld volgen en kan zelfs naast je 9-5 baan, als je het koopt worden de eerste twee modules beschikbaar.

Dit is zeker niet je typische online ‘programma’. Het is echt een bewezen implementatie programma die je stap-voor-stap meeneemt om je eigen geautomatiseerde marketing systeem te creëren.

Het maakt volgens Mitchel niet uit als je geen technische kennis hebt of online marketing skills, alles wat je nodig hebt zit in het stap-voor-stap LeadPowr programma.

Dit is wat je krijgt binnen het core programma van de 8 modules:

“In Module 1 bespreken we de basiskennis over online business, de KuLT methode en hoe je deze kunt toepassen in jouw business. Daarnaast bespreken we tools, branding en de mindset die je nodig hebt om het werk wat je moet gaan doen de aankomende weken zonder problemen te gaan verzetten.”

In het kort: Online Business Geheimen & Basis Kennis – met onderdelen zoals De KuLT-methode, Doelstellingen & KPI’s, Tools,Evergreen vs. Lanceringen en nog meer lessen.

“In Module 2 bekijken we één van de belangrijkste onderdelen van je funnel, namelijk de Leadmagnet. Veel marketeers gooien snel wat in elkaar, maar is dat de impressie die wilt achterlaten wanneer jouw lead voor de eerste keer met jou in aanraking komt? In deze module vertel ik je hoe een effectieve leadmagnet maakt voor de mindset waar jouw lead zich in bevind. Compleet met swipe files voor video-series etc.”

In het kort: Leadmagnets ontwikkelen die smaken naar meer – Leadmagnets en de KuLT-methode, Soorten Leadmagnets, Know Leadmagnet, Het kiezen van de juiste leadmagneten en meer.

“De Leadmagnet moet natuurlijk bij de juiste lead in handen komen. Hiervoor is een landingspagina nodig. Alles over landingspagina’s kun je terugvinden in module 3. Wat werkt het beste? Wat zijn normale conversieratio’s? De video’s in deze module geven je het antwoord.”

In het kort:  Landingspagina’s die converteren – Landingspagina’s en de KuLT-methode, Bedanktpagina’s, Content Upgrades.

“Module 4 gaat over content. Het is een verstandig idee om de relatie met je toekomstige lead te beginnen op een basis van value-first. Het geven van content zonder hier verder iets voor terug te verwachten werkt erg goed. Natuurlijk moet je wel de juiste soort content voorschotelen aan de juiste leads. Alles hierover leer je in deze module.”

In het kort:  Content die bezoekers aantrekt om zichzelf in te schrijven voor jouw mailinglijst -Introductie content,  Content en de KuLT-methode, Soorten Content en Content Upgrades.

“Nadat mensen zichzelf hebben ingeschreven komen ze op een autoresponder. In module 5 laat ik je zien hoe je jouw e-mail automations inricht. Compleet met swipe files voor elke fase binnen je KuLT funnel. Ik leg je daarnaast de tools uit die ik gebruik om mensen van fase te laten wisselen.”

In het kort:  Email Automations die een connectie maken en mensen van fase laten wisselen – E-mail automations en de KuLT-methode, De 6 Soorten E-mails, Drop-off Campaigns en nog meer.

“Wanneer je aan bent gekomen bij Module 6 is het tijd om je funnel te gaan lanceren en om de eerste leads in je funnel te verwelkomen. Exciting times! Module 6 gaat dieper in op het verkrijgen van gratis bezoekers via social media, SEO etc.”

In het kort: Gratis bezoekers krijgen naar je website d.m.v. SEO, social media etc. – Introductie organic traffic, SEO, Gastbloggen en Podcasts en nog meer.

“In Module 7 (welke bestaat uit twee delen simpelweg omdat deze zo uitgebreid is) gaan we dieper in op PPC advertising. Ik neem je mee in mijn Facebook ads account en laat je zien hoe je advertenties opzet met behulp van de “perfect ad template” en hoe je retargeting advertenties aanmaakt met een hoge return on investment. Ik laat je nog tal van andere slimmigheidjes zien om het maximale uit je ad budget te halen.”

In het kort 7.1: Je funnel vullen met leads d.m.v. Paid Advertising (Facebook) –  Introductie PPC traffic, Advertentie Piramide, Waarom Facebook?, Retargeting, Soorten Facebook Advertenties en Plaatsingen en nog meer.

In het kort 7.2: Je funnel vullen met leads d.m.v. Paid Advertising (Facebook) – FB Audience Insights, FB Pixel plaatsen, Custom Audience op basis van website traffic, FB Audience maken van e-mail subscribers + lookalike audiences, FB Ad Opzetten op basis van Conversies , Perfect Ad Formule en nog meer leuks.

“Uiteindelijk in module 8 doen we een deep-dive in de verschillende conversiemethodes die er zijn. Je funnel draait. De eerste mensen zitten in je Know en je Like-fase. Nu is het tijd om die leads in de Trust fase om te zetten naar een betalende klant. In module 8 behandelen we de verschillende conversiemethodes die er zijn waarmee je dit kunt doen.”

In het kort:  De beste conversiemethode kiezen voor jouw product of dienst – Van Lead naar Klant en Conversiemethodes.

“In de bonusmodules Tech archief behandelen we alle tools en programma’s die ik gebruik om mijn KuLT funnels op te zetten, en in de Analytics & Tracking module laat ik je zien hoe je een oog kunt houden op je budget en dat je zeker weet dat hetgeen je spendeert ook daadwerkelijk iets oplevert.”

Tech Archief, How-to video’s voor alle technische tools die je tegenkomt in Leadpowr – topics zoals: Hoe maak je spectaculaire video, hoe maak je een landingspagina in leadpages, hoe maak je content upgrade met thrive leads, Hoe krijg je een voornaam in Drip, betaalpagina maken met Woocommerce etc.

Analytics and tracking, How-to video’s om de juiste data te tracken in je funnel – Track je leads met improvely en hoeveel leads heb je nodig om je omzettarget te halen?

Hier nog even een opsomming wat je allemaal krijgt: 

Het LeadPowr programma (€1497,-)

 • 9 core modules
 • Bonus module: Tech archief
 • Bonus module: Analytics and tracking
 • Behind the scene – funnel perfectie
 • 9 Pre-recorded Implementatie webinars
 • Forum

Wij kregen ook AdPowr erbij t.w.v € 400,-  ik weet niet of dit zo blijft voor nieuwe leden er is nu een wachtlijst. Je kunt meedoen met Leadpowr voor Eenmalige betaling van: €1497 of 3 Termijnen van: €597.

Niet goed geld terug garantie

Inclusief de 45 Dagen niet goed geld terug garantie. Dit zegt Mitchel op de site: “Laat me gewoon binnen 45 dagen zien wat je gedaan hebt en welke resultaten het (niet) heeft opgeleverd. Zonder problemen betaal ik je investering terug. Maar please, investeer niet als je nu al weet dat je de informatie niet om gaat zetten in actie. Bespaar ons allebei de moeite.”

LeadPowr: The Good, Bad & Ugly

Klaar, laten we nu duiken in het programma, stap-voor-stap doorlopen en zien wat goed is , slecht en lelijk.

Aangezien het weer lastig is om dit goed te reviewen heb ik het weer opgebroken in de 4 onderdelen:

 • Design & productie
 • Core Content, Implementatie webinars
 • Mastermind Community
 • Customer Support

Dit is wat je krijgt te zien als je betaald hebt:

Design & Productie Review – 5 sterren

Ik had vooraf geen idee wat ik zou krijgen meeste mensen vinden de naam ‘Internetmiljonair’ al bijzonder. Alles ziet er wel netjes uit en professioneel genoeg. Ook al was €1497,- een flinke investering.

Als je eenmaal in het programma zit, zoals bovenstaande afbeelding, alles is duidelijk, professioneel afwerkt en lekker fris. De video’s zijn in HD en door Mitchel zelf uitgevoerd met zijn Iphone 7, geluid is gescheiden opgenomen en scherp en helder. Copy is lekker pakkend. De downloads zijn eenvoudig in PDF maar hebben de herkenbare huisstijl.

Ik heb meerdere courses en training gevold rond dat prijspunt in het verleden maar die van Mitchel is in design, look & feel en gebruiksvriendelijkheid ver vooruit. Natuurlijk heeft dit niet direct met de content van de training te maken en als je +- 1500 betaald gaat het je niet zo zeer om de looks, maar vergelijkbare online training zijn vaak lelijk, slecht opgenomen of gepresenteerd zoals de Social Traffic Blueprint FB – Jon Penberthy in Wordpad en gaar geluid. Het is fijn als alles werkt zoals het hoort te doen.

Core module Review – beoordeelt per onderdeel

Dit is het belangrijkste onderdeel van de training. Levert de content het gewenste resultaat?

Het verkoopprocess wat Mitchel van Duuren uitlegt ziet er zo uit:

 1. KNOW – Maak een mega interessant artikel (Lead Magnet) voor jouw doelgroep
 2. Promoot dit artikel via Facebook Ads
 3. LIKE – Vang hun email via een nog interessanter en relevant artikel (content upgrade)
 4. Retarget je meest geïnteresseerde doelgroep via FB Ads
 5. TRUST – Genoeg vertrouwen? Kies een conversie methode webinar, sales page, telefoongesprek en verkoop je product

Dat is het process in een noten dop, als je kunt zien is het niet heel spannend. Maar zoals Mitchel zelf ook zegt er zijn nog maar weinig marketeers en bedrijven die correct werken met deze drie verschillende fases Know – Like – Truste. Meestal is het Facebook Advertentie -> Verkooppagina.

Dat gezegd te hebben, Mitchel’s training is veel breder en complexer dan deze 5 stappen. Hij neemt je mee in de 8 modules en benoemt echt alles wat je nodig hebt met de juiste kneepjes van het vak zoals de Facebook Conversie pixel en hoe je nou precies een goede Lead magnet maakt. Om het echt goed te kunnen reviewen moet ik elke module los behandelen.

Module 1 Online Business Geheimen & Basis Kennis

Oh, snap! Ik ben zelf nog dagelijks bezig met de course, ik hou jullie op de hoogte.

Video review van LeadPowr!

Niet meer beschikbaar, dat voelt altijd jammer. 

Zelf gekocht en getest Affiliate Marketing Revolutie is het beste affiliate programma wat momenteel op de markt is.

In 4 stappen Social Media Marketing Summits organiseren

In 4 stappen Social Media Marketing Summits organiseren

In 4 stappen Social Media Marketing Summits organiseren

Online winst verhogen met online marketing Summits:

Social summits: in de opzet van een summit heb je altijd twee doelgroepen, namelijk je kijkers en sprekers. De meeste mensen onderschatten hoeveel tijd en energie het kost om van deze twee doelgroepen de benodigde aandacht te krijgen en dit om te zetten tot een win-win relatie. Zo krijg je ook geen gespierd lichaam van af en toe naar de sportschool gaan of af en toe gezond eten. Het kost doorzettingsvermogen en commitment.

Een online Social media marketing summit werkt het?

Het summit zorgt voor het eerste gesprek en de dialoog, de aandacht pakken en uiteindelijk een afspraak eruit halen. Hier zijn een aantal van mijn praktische en creatieve tips om direct meer uit je follow-ups te halen en je omzet te verhogen.

1. Durf om je ‘verkoop’ te vragen, serieus: 

Op het moment dat ik mijn video’s, persoonlijke LinkedIn berichten, Facebookpagina en -groepen, WhatsApp, webinars en emailmarketing in had gezet, durfde ik nog niet te vragen of mensen mijn product wilde afnemen.

Geloof in jezelf en in je product! Ga actief je product ‘verkopen’ maar lever wel eerste waarde. Ik heb dit gedaan door eerst 3 maanden lang hoogwaardige content te creëren, te distribueren onder de twee genoemde doelgroepen en een relatie op te bouwen. Als je daarna nog steeds niet je product durft te verkopen moeten we echt even serieus praten.

2. Vraag niet om een interview! 

Dit zal wat gek klinken. Maar gister heb ik ook een mooi voorbeeld gedeeld van een uitgever die letterlijk ‘abonnees’ aanbiedt en verkoopt, terwijl hij het vetste Kite Magazine heeft dat er bestaat met enorm veel toffe verhalen! Waarom verkoop je mij niet die ervaring van het kitesurfen: “Ik wil vooral hoog gaan en die vlieger goed rondtrekken! Ik wil laten zien wat er met dertig knopen wind, water en strand gedaan kan worden?”

Daar haak ik gelijk op aan en het is wetenschappelijk bewezen dat mensen verhalen veel makkelijker begrijpen en opslaan in het geheugen. Zo heb ik ook het idee van de Social Media Marketing Summit verkocht en niet door 31 video’s op Youtube te plaatsen die per emailmarketing worden opgestuurd, amazing. Als je deze tip gaat toepassen voor jouw bedrijf ga je echt direct verandering ervaren in je prospect en stop je met het ‘wat kost het’ spel.

3. Summit Event afgelopen? Wat nu!

Het moment dat het summit afgelopen is, begint natuurlijk jouw belangrijkste tijd. Je relaties voorzien van een ‘aanbod’, ook wel aftersales genoemd. Iedereen heeft kunnen proeven aan het summit en hij of zij heeft zijn of haar favoriete spreker kunnen bekijken.

In mijn geval is dit een periode van blijven leveren van waardevolle informatie. Als het summit klaar is moet je er eigenlijk met 200% tegenaan, want je gaat het event omzetten naar je eerste online product! In mijn geval is dat een geweldig Social media trainingspakket, met 31+ pagina’s die allemaal geïndexeerd gaan worden door Google, inclusief de opgenomen videos, gaaf.

Nu start je ook met een aftersales-contentplan om te zorgen dat je niemand vergeet en de meest interessante momenten terughaalt. Concreet: analyseer goed wat gewerkt heeft, welke pagina’s, video’s, talks en content het meeste indruk heeft gemaakt en zet daar dubbel op in.

4. De 5x “Nee” strategie

Neem het niet persoonlijk op. Het kan het mooie zomerse weer zijn nu in Nederland of iemand heeft al een vergelijkbare course elders afgenomen (die gaat nu niet iets kopen), waardoor je diegene net niet op het juiste moment benaderd. Het kan echt van alles zijn, maar ik heb wel geleerd dat je het sowieso 5x moet proberen voordat mensen het gaan overwegen.

De meeste omzet kwam na het summit en na 7 verschillende follow-ups via Facebook, LinkedIn berichten, webinars en mailings. Dit heeft niets te maken met dat je een (slecht) product verkoopt, mensen hebben gewoon tegenwoordig een aandachtsspanne van visstick.

Mijn Conclusie?

Je moet hier wel creatief mee omgaan, blijf altijd waarde leveren, maar vergeet niet om je product juist te positioneren voor de verkoop. Conclusie, Wie zegt nee? Als je niet weet waarom klanten nee zeggen en wie het is, is het heel lastig om je sales te verbeteren.

Wie besteed hier aandacht aan? Niemand. Niemand vraagt het en houdt het bij waarom je een ‘Nee’ ontvangt.

Zorg dat jij je follow-up creatief en inricht!

Op jouw succes,

Heiko Hartsuijker

Hoe start ik een Podcast Interview? Lees hier hoe!

Hoe start ik een Podcast Interview? Lees hier hoe!

Een stap voor stap gids voor het maken, promoten en lanceren van je (video)interviews. Het belangrijkste wat ik heb ontdekt na 43+ interviews online en offline afnemen is, dat je echt eerst zelf geïnteresseerd in het onderwerp moet zijn voordat je de experts benaderd.

In 7 stappen een Geweldig Podcast Interview starten

Als jij al niet volledig geïnteresseerd bent in het onderwerp, dan gaan je kijkers dat zien. Wat doe jij jezelf aan? Het wordt een worsteling om daadwerkelijk het (video)interview te creëren. Laat staan het te promoten op je eigen maillijst en via jouw social media kanalen en Facebook advertenties. Dus, even de vinger op de pols. Wordt jij er niet echt warm van? Gewoon niet doen, zonde van je tijd, je energie en jouw reputatie.

Dit artikel is interessant voor de vakexpert, de contentmaker en de starter

De vakexpert:

Deze ondernemers hebben al een vakgebied gekozen en verkopen eigenlijk dagelijks hun tijd en informatie al als vakexpert. Dit kan via 1 op 1 coaching zijn, maar ook via training in groepsverband. Zij weten dat zij het verhaal nu wel kennen. Het is tijd om op te schalen.

De contentmaker:

Ondernemers die geweldig goed zijn in het maken van content en veel vragen krijgen hoe zij van die geweldige content maken. Denk aan websites, video’s, artikelen, blogs… Je hebt onwijs veel potentie en je kunt veel maken maar je hebt eigenlijk geen vaste onafhankelijke inkomstenstroom. Ook al houd je van je werk, je wilt graag toch iets meer zekerheid en niet steeds dezelfde klussen aanpakken voor het geld.

De starter:

Ja, wees eerlijk. Je bent net gestart of je hebt net een rigoureuze carrièreswitch gemaakt en dat was al een uitdaging op zich, maar wat nu? Je hebt nog geen maillijst of een online reputatie. Nog geen geliefde volgers die graag met jou in contact komen. Ik kan je eerlijk zeggen: ik ben elk ‘type’ hierboven beschreven geweest en je hebt enorm veel kansen om door te groeien van een starter naar de contentmaker en vervolgens gezien worden als de vakexpert. Maar je moet wel doen. Je moet er zelf wat van maken.

Dat geldt voor alles, kennis is echt fijn en geweldig, maar zonder toepassing waardeloos en zonder die ‘massieve gerichte actie’ gaat er weinig tot niks gebeuren. Daarom ga ik je in 7 stappen, plus een extra stap helpen.

Stap 0: Waarom (online) interviews?

Jouw behoefte is om als vakexpert je positie nog sterker neer te zetten? Je wilt echt de beste content ooit maken? Of je hebt als starter nog werkelijk geen idee… Ga met jouw (vak)mensen praten! Het is echt geweldig hoeveel mensen willen delen en hoeveel uit oprechte interesse voortkomt. Daarom was mijn eerste waarschuwing hopelijk duidelijk. Jij moet een drive hebben voor het onderwerp!

Maar deze drive mag je wel zien als een scherp dubbelzwaard, want als je te breed gaat met je interesse is het voor niemand echt nuttig. Ga je ‘te’ diep dan spreek je weer niemand aan. Amy Porterfield [LINK] noemt dit verticaal en horizontaal gaan in je business en teveel mensen gaan te snel en teveel horizontaal. Daardoor laten ze enorm veel geld liggen. Dit omdat te veel drang is om steeds weer een nieuw onderwerp, doelgroep, product of dienst aan te boren.

Zij heeft hiervoor de boycot van 18 maanden per target (onderwerp). Hierdoor maximaliseer je het product waarmee je bezig bent en zorg je dat je niet al je energie en tijd verknalt op de vele leuke side-projectjes.

Even weer terug naar de interviews, de zeven stappen!

Stap 1: Start met jouw onderwerp helder krijgen

Bewust zijn in het hier en nu en mogelijk een survey opzetten. Eigenlijk valt iedereen in twee doelgroepen te categoriseren als je het niet alleen mij vraagt maar vele online marketing experts.

Zoals Ramit Sethi, Amy Porterfield, Neil Patel, Pat Flynn en Lewis Howes.

Categorie #1: Jij weet PRECIES welke onderwerpen je wilt gebruiken voor je interviews. Jouw probleem: je raakt verstrikt in techniek en twijfel.

Categorie #2: Jij weet eigenlijk nog NIET welk onderwerp je wilt gebruiken voor je interviews. Geen probleem! Stop met je druk maken over iets dat nog niet is. Het onderwerp ligt echt maar al te vaak recht voor je neus.

Als je categorie #2 bent, start het met naar binnen kijken in plaats van de focus op anderen.

Vragen die je mogelijk kunnen helpen:

– Wat wordt jou nu het meest gevraagd?

Welke specifieke vragen komen vaker terug voor jouw gevoel? Mijn voorbeeld: ik kreeg vele vragen over goede online interviews afnemen, opnemen en promoten en vooral hoe maak ik video technisch eenvoudiger voor mijzelf?

Daarnaast kun je ook gewoon kijken welke how-to blogposts, artikelen of een andere vorm van content dat je online – maar ook offline – reeds hebt gedaan echt hebben aangeslagen en waar je veel vragen over hebt gekregen. Serieus, heel vaak ben je er niet bewust van, want je antwoordt volledig op de automatische piloot. Jij kent het onderwerp immers zo goed.

Ook al val je onder bovenstaande categorieën, vergeet nooit een goede survey te doen. Hier gingen mijn nekharen eerst altijd van overeind staan, maar mijn survey is niet de aangeleerde ’traditionele’ hogeschool set-up met ‘ik vraag maar zoveel mogelijk dingen en 80% is niet bruikbaar’.

De vraag voor onze doelgroep: Waar wil jij graag meer van weten (___)?

Tip: Houd het bij het vakgebied en maak je vraag voor het interview afnemen niet moeilijk. Mensen weten prima waar ze hulp bij nodig hebben, maar vaak genoeg niet of iets nieuws al dan niet interessant voor hen is.

Nee, die vraag is echt te simpel! Denk jij dat? Klopt, maar voor een goede reden. Mensen hebben vaak geen idee wat zij precies willen of willen horen in een interview of in een product. Denk aan Steve Jobs en zijn kindje de iPhone. Iedereen verklaarde hem voor gek dat mensen met zo’n telefoon dagelijks gingen lopen en dat het echt een onderdeel van hun leven zou zijn. We weten inmiddels wel beter…

• Direct een Vip-lijst bouwen

Zorg dat je de mensen die je bevraagt ook gelijk in je VIP-lijst opneemt, want mensen die jou graag willen helpen of hun onderwerpen delen zijn al eigenlijk jouw grootste fan. Jij gaat hun onderwerp promoten!

• Flexibel zijn en leer de taal van jouw doelgroep

Nog een belangrijke reden waarom je dit moet doen, is om je tekst en onderwerp af te stemmen op je doelgroep. Wanneer jij je vragen gaat stellen en antwoord krijgt, moet je de taal van je doelgroep praten. Als de geïnterviewde al vragen heeft met jouw vaktermen moet je snel schakelen en vragen: oké, cool maar hoe zou jij dat noemen?

Krijg vertrouwen in de vragen die je vooraf stelt aan je doelgroep en geloof mij: hoe vaker je interviews afneemt des te meer je zelfvertrouwen, kansen en inkomsten groeien. Daarbij weet je echt veel meer dan je zelf denkt.

Stap 2: De naam van je Geweldige Interviews

Ik streste mij eerst al kapot voordat ik überhaupt iemand ging bellen om het interview af te nemen omdat ik dacht..de NAAM van mijn interviews is echt mega belangrijk. Hier onwijs veel tijd en energie ingestoken tot ik dacht, eigenlijk ben ik nu meer met uitstelgedrag bezig dan daadwerkelijk interviews aan het voorbereiden of afnemen. Vraag jezelf elke keer weer af: hoe belangrijk is dit om mijn doel te behalen of is dit eigenlijk uitstelgedrag?

Wat belangrijker is en dit komt echt niet alleen van mij, is de haak of de ‘hook’ jarrrr. Even verduidelijken. Dit staat vaak onder het merk of het product: Witte Reus, Hook -> Wast een berg kost een beetje, In ons geval: wat gaat jouw interview jouw klant opleveren? Wat is de belofte die je maakt?

Kies dus gewoon de naam en het liefste gewoon wat het is en Go Go Go Gadget!

Mijn advies is wel om een naam te kiezen waar de “.NL” nog beschikbaar van is. (Je wilt jouw interviews op een eigen domein hebben, zoals ik heb gedaan met SocialMediaMarketingsummit.nl. Dit maakt het vele malen eenvoudiger om te promoten en om het te verbinden met de (web)techniek aan de achterkant.)

Jouw (video)interview moet een heel specifiek resultaat opleveren. Je wilt natuurlijk dat jouw doelgroep ook daadwerkelijk actie onderneemt en iets gaat doen met deze heerlijke praktische en nuttige informatie waar jij veel energie, tijd=(geld) in hebt gestoken.

Bedenk nu al termen die online verkopen: Stap-voor-stap resultaat, De blauwdruk voor, 7 stappen tot etc. Doe even onderzoek naar je concurrenten. Als er al vergelijkbare of nevenproducten bestaan, bedenk dan eenvoudig een twist erop. Altijd in alles: ‘Keep it Simple and Stupid’, dat werkt op de lange termijn.

Stap 3: De prijs bepalen van jouw Interviews

Je zult wel denken… je bent gek om nu al over de prijs te beginnen! Ik ben nog niet eens gestart of ik heb nog niemand te interviewen en jij begint al te toeteren over een prijs. Hou die gedachte vast, ik heb geleerd van Stephen Covey in habit 2: “Begin with the end in mind”. De tijd en energie die je hierin steekt is evenveel als de tijd die je spendeert in het creëren of leveren van je product of diensten. En jij leeft net zoals ik ook niet van de lucht toch? Wij werken om geld te verdienen, wat dient als voertuig voor vele dingen in het leven.

De grootste fout die ik gemaakt heb is om mijzelf en mijn interviews volledig gratis te maken of zonder een doel te creëren als contentmaker op steroïden. Er was niet zo’n heerlijk 7-stappen artikel voor het creëren van geweldige interviews, opzetten, afnemen en promoten ervan. Hier komen de verschillende types ook weer terug, want vanaf het moment dat je kiest voor interviews af te nemen maak je eigenlijk ook al je allereerste Online Course Programma. Dit geeft weer direct aan hoe krachtig (video)interviews zijn en waarom ik er zo’n fan van ben.

Dus de meeste gemaakte fout is te laag of het niet prijzen van je interviews. Een lage prijs zorgt voor veel niet serieuze kijkers (klanten) en jij wilt het liefste dat jouw klanten actie ondernemen en veel resultaat boeken. Daarbij neem jij jouw geïnterviewde ook een heel stuk serieuzer en heeft het echt toegevoegde waarde voor zijn of haar online branding.

Het is dus geen vraag om Premium prijzen te vragen maar meer een must. Je doet namelijk jouw vakgebied, jouw klanten en jezelf te kort.

Het kost even moeite om een goedkoop product of een duur product te maken, promoten en te verkopen. Welke kies jij? Hoge premium klanten versus goedkope klanten die 80% van je tijd opslurpen? Voelt dit nog niet lekker? Je kunt de goedkope of (liefst) gratis klanten ook prima verwijzen naar je Give-aways, je geweldige gratis artikelen over het onderwerp of zelfs de concurrenten.

De online marketeer Ramit Sethi heeft hier ook een geweldige podcast ” The Psychology of Selling and How to Price Your Products with Ramit Sethi”. Prijzen bepalen ook je merkbeleving en je merkpositionering wees hier bewust van. Mensen hechten meer emotionele waarde aan iets dat veel geld kost en zullen ook zorgen dat ze alles uit het product of dienst halen als het voor hun een gevoel heeft gegeven van een grote aanschaf.

Stap 4: Het opnemen van je interviews

Als je start met (video)interviews afnemen, stel jezelf deze vraag: waar staan mijn kijkers/klanten nu? Waar moeten ze staan op kennisniveau en kunde als zij de online cursus volledig hebben afgerond? Dus van onbewuste onbekwamen naar bewuste bekwamen in het uitvoeren van x en hoe krijg ik hun zo snel en veilig mogelijk daar? Start dan pas met het inplannen van je gesprekken.

Met de creatie van het Social Media Marketing summit waarin ik 34+ Vakexperts heb geïnterviewd over hun onderneming en kennis over het vak, heb ik geleerd om vooraf ‘alles’ klaar te zetten. Dan bedoel ik niet alleen het zorgen dat:

 • je iPhone oordopjes en microphone werken
 • de Full HD Logitec webcam ook HD opneemt
 • je Skype Call Recorder of ScreenFlow software getest is
 • je genoeg schijfruimte op je pc/laptop hebt
 • je er verzorgd uitziet
 • de studio achtergrond klaar staat
 • en je een eenvoudige intro/outro en een briefing gemaakt hebt.

Je moet werkelijk alles vooraf gedaan hebben voordat je live gaat en start met het promoten van de (video)interviews! I know het is veel werk, maar het is echt een investering die je maakt en zichzelf terugbetaalt. Mooie quote die is blijven hangen van een business coach: “Korte termijn pijn en lange termijn fijn”. Herhaling… begin with the end in mind.

Ik heb het in eigen persoon mogen ervaren wat er gebeurt als je alles ‘on the fly’ wilt creëren, je wordt echt overwelmd door dagelijkse zaken, extra kansen die vrijkomen, PR aandacht, marketing en promotie van je interviews, monteren van interviews in een huisstijl, beloftes nakomen en een mens kan gewoon niet multitasken. Dus zorg dat je niet de slaaf wordt van je product of dienst. Verdwaal ook niet in de perfectie madness, goed = genoeg.

• Maak het jezelf makkelijk niet moeilijker

Je kunt starten met het scherm opnemen van een powerpoint/keynote/google slide presentatie die je normaal ook voor bedrijven of groepen geeft. Video interviews, audio interviews, screencasts(schermopnames), noem het maar op. Het is allemaal geweldig materiaal om jouw product of interview te verrijken tot een daadwerkelijke geweldige online course.

Plan je (video)interviews echt alsof je een training of workshop zou geven of krijgen van een bedrijf. Dit gebeurt vaak in een logische reeks modules die elkaar opvolgen. Nog makkelijker misschien: denk aan hoofdstukken in een boek en je start altijd eerst met het opschrijven van je inhoudsopgave. Zorg dat je focus houdt op je inhoudsopgave bij het kiezen en opnemen van je interviews.

De Mega tip: Zorg dat je nooit MEER dan 12 hoofdstukken of interviews maakt voor je online course. Dus ben je net zoals ik een contentmaker op steroïden dan gaan je klanten denken “Wauw, 34 lessen erg vet! Maar dat kan ik echt niet doen omdat: (_____). Vul hier maar de excuses in…”

Een vraag die ik veel krijg, gaat over de lengte van video. De lengte van de (video)interviews = maakt niet uit. Want, jouw enige focus moet zijn om je klanten het gewenste resultaat zo snel en veilig mogelijk te geven. Elk onderwerp en dus ook klantgroep is anders.

Stap 5: Het generen van kijkers (en potentiële kopers)

Zorg dat jij elke bezoeker – ook wel verkeer genoemd – stuurt naar één hoofd-inschrijfpagina voor een gratis videoreeks of een andere weggever zoals een ebook, PDF, checklist als je nog geen video hebt. Maar, een video-reeks werkt wel het beste als aanloop naar de oerknal-lancering.

Tussen de Opt-in / Online inschrijving, zorg je dat je wekelijks op een vast moment contact houdt met je kijkers (potentiële klanten) via je gratis video reeks als je deze op tijd – dus vooraf – maakt. In ieder geval een mail met een nuttige vraag of een brok informatie per week. Zie het als een relatie die je opbouwt. Hoe meer energie je erin steekt, hoe meer je terugkrijgt, toch?

Je moet jouw Gratis Videoserie zien als een eerste date. Vergeet nooit om te teasen en hints te gebruiken. Want dat bouw je hopelijk ook rustig op toch? Jij deelt specifieke kennis en zij leren.

Stap 6: De VIP lancering onder de Interviews

Hopelijk volg je nog alles! Ik weet dat het best veel is, maar ik heb niets liever dan dat jij een waarde toevoegende interviewreeks creëert, deze weet te promoten en (financieel) resultaat hiermee boekt. Dan is het nu tijd voor de VIP-lancering.

Zorg dat je bij jouw videoreeks 3 gratis interview(video’s) maakt om je klanten warm te maken en kennis te laten maken met jouw awesome interviews!

Vervolgens bij de 4e video de aanbieding dat zij zich nu kunnen inschrijven voor jouw Online Course. Zoals Gary Vaynerchuk het noemt ‘Jab, Jab, Jab’ en dan de HOOK.

De lancering duurt maximaal 5 tot 10 dagen. Er zijn vele succesvolle online ondernemers die ook vele producten online aanbieden en wat opvalt is dat zij allemaal een definitieve start- en einddatum hebben van hun aanbieding voor deelname aan de course. Dit is essentieel. Je wilt dat mensen een beslissing maken. Meedoen of niet.

VIP bonussen, Er zijn altijd mensen gevoelig voor speciale aanbieding en privileges zoals een privé Q&A sessie of een besloten Mastermind FB groep. Dit zijn eenmalige aanbiedingen voor je VIP mensen.

Vergeet niet: de Launch is echt alleen nog maar het begin van de reis. Het zorgt dat de bal gaat rollen, je de eerste klanten krijgt en jij je maillijst gaat opbouwen.

Stap 7: Het Wauw-effect en blijven verkopen

Ik heb ontdekt dat persoonlijke aandacht relaties bouwt. Zorg dat dit onderdeel is van je online course of product. Bedank mensen persoonlijk of benader deze klanten met een gepersonaliseerd bericht in je Facebookgroep.

Waar moet jij je focus opleggen na jouw VIP-lancering? Q&A Webinars, samenwerkingen ook wel Joint ventures en vergeet niet de kracht van affiliates. Maar je moet eerst je eigen business op orde hebben van klantentevredenheid tot techniek, voordat je de juiste partners kunt selecteren. Je moet precies weten wie je nodig hebt en waarom.

De verkoop stopt echt niet na jouw eerste lancering. Goed om te herhalen: lanceren is echt het begin!

Zorg dat je altijd over presteert met je product door verrassingen en onverwachte extra’s te creëren, geweldige diensten… je levert een premium product.

Als je eenmaal meerdere lanceringen hebt gedaan van jouw product en het proces goed genoeg in de vingers hebt, kun je starten de lancering ‘evergreen’ te maken. Dit betekent dat jij je product zover hebt verbeterd met feedback en klanten input dat het op de automatische piloot kan lopen en 24/7 sales en nieuwe mensen op de lijst blijft genereren.

De Geweldige Online Interviews Wrap Up

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren over de kracht van interviews afnemen en tegelijkertijd een online product maken, promoten en lanceren!

Dit is echt bedoeld als een vitamineboost aan informatie over online interviews afnemen en een referentiepunt wat je er uiteindelijk mee kunt bereiken. Voor sommigen een herhaling en voor anderen juist nieuwe informatie.

Als je iets nog niet helemaal kunt plaatsen, of het is voor nu nog wat onduidelijk…stress vooral niet!

Ik heb nog veel meer voor je klaarstaan als het gaat om online interviews en producten opzetten, afnemen en lanceren. Maar even serieus, waar wil jij graag nog meer van weten?

Laat gerust een berichtje achter.

Vrolijke groet,

~Heiko – Summit Launch Workshop

Hoe maak je een Facebook-advertentie video? Lees hier hoe!

Hoe maak je een Facebook-advertentie video? Lees hier hoe!

Ik heb Facebook video’s ingezet voor Defensie, het Social Media Marketing Summit en Facebook video’s voor klanten gemaakt maar uiteindelijk wil je ook graag dat deze video’s (converteren) nieuwe klanten aantrekken. Wat werkt nou het beste? Ik heb al mijn video’s en vele Facebook-advertentie video’s onderzocht en dit is het patroon wat ik zie terugkomen.

Hoe maak je een Facebook-advertentie video? Lees hier hoe!

Natuurlijk spreekt elk resultaat voor zich aangezien iedereen die adverteert met Facebook een andere relatie heeft met zijn of haar doelgroep. Maar het kan dienen als een handige leidraad als je net begint.

De structuur van een Facebook-advertentie video…

Deel 1: Pak hun interesse (Heldere frisse kleuren / beelden met beweging erin / fun / grote belofte / statement)

10 seconden – 1 minuut

Deel 2: Identificeer je doelgroep / spreek hun persoonlijk aan en vertel wat je in deze video gaat vertellen/uitleggen

30 seconden

Deel 3: Leer je doelgroep iets cools wat is gerelateerd tot hun (wensen) gewenste uitkomst of hun struggle waar zij dagelijks mee zitten.

2 – 3 minuten

Deel 4: Follow-up autoriteit, zorg dat het helder is dat als zij meer willen leren dat jij de persoon bent daarvoor ‘de autoriteit’ in jouw niche.

1 minuut

De Video lengte:

Dit is iets wat mij veel gevraagd werd, want hoelang moet mijn video zijn? Eerste zei ik altijd zolang het nodig is… Maar ben daar toch op teruggekomen want er is wel degelijk een voorkeur en dit is toch vaak rond de 3-5 minuten max. Als je minder dan 3 minuten doet is er eigenlijk te weinig tijd om waarde over te dragen aan je doelgroep, ga je langer dan 5 minuten dan is vaak de aandacht weg, krijg je minder clicks naar je website. Maar dit hangt ook sterk af van de kwaliteit van je video’s. Het komt er op neer dat jezelf moet testen.

*Verplichte Elementen voor een Video advertentie*

1) Fun & entertainment, zorgen dat het op een manier toch wel vermakelijk is om naar te kijken. Als jezelf bijvoorbeeld te serieus neemt komt dat terug in de video’s en vinden de mensen het niet fijn om er naar te kijken. Zorg dat je het zelf ook leuk vindt om te doen.

2) Persoonlijkheid, aller belangrijkste reden waarom mensen een relatie met jou krijgen is om jouw persoonlijkheid die is uniek en heeft niemand anders. Wat je in het begin gaat doen is te veel kijken naar bekende mensen en dan proberen hun te spiegelen maar iedereen heeft zijn eigen publiek en smaak. Ik vind Gary Vaynerchuk video’s gaaf en ook die van Casey Neistat maar ik zoek wel mijn eigen insteek. Jouw persoonlijkheid gaat mensen aantrekken in jouw merk, bedrijf en in je advertenties.

3) Geef waarde weg en context, ik heb vaak genoeg ontdekt dat als je alleen promotievideo’s maakt zonder waarde te leveren slaat het niet aan. “Ik geef over 5 dagen een training, schrijf je nu in! Boek nu alvast je event want op = op” etc. genoeg voorbeelden die je wel zult herkennen. Die werken niet meer, mensen worden gedreven door content en waarde en dat alleen zal hun activeren om verder te kijken. Laat mensen altijd iets meenemen waarmee zij zelf kunnen starten.

4) Geef waarde weg maar creëer een behoefte voor meer, zorg dat je ook echt iets overlaat zodat mensen nog naar je website moeten of zich daadwerkelijk inschrijven (conversie). Dus bijvoorbeeld 6 goede tips en vervolgens de uitnodiging om meer te leren via een verdiepende webinar, videotraining, landingspagina etc.

5) Positioneer jezelf als een autoriteit, hoe kan ik mijn autoriteit toonbaar maken in deze video? Via vertellen van (persoonlijke) verhalen of bepaalde gebeurtenissen. Door een afbeelding of video dat ik op een podium sta of een groep aan het lesgeven ben, daadwerkelijk een klant aan het helpen ben met mijn expertise. Vertrouw volledig in jezelf en praat met volle overgaven over je expertise en pak de rust. Als jij niet overkomt dat je zeker weet waar je het over hebt wordt je niet gezien als autoriteit.

6) Elimineer bezwaren, probeer te denken vanuit je doelgroep en wat zouden hun bezwaren kunnen zijn dit is voor elke markt anders. Maar beslissend om te zorgen dat je video succes heeft. Want hierin kan de doelgroep zichzelf namelijk vinden en wordt er een diepere relatie met jouw merk, bedrijf of persoonlijkheid gemaakt.

*Meest belangrijke*

Hier gaat het om de video zelf. Je hoeft echt geen mega duren camera te hebben vele smartphones zijn prima voor video gebruik, alleen als je deze onderstaande punten niet goed krijgt zal je video niet optimaal werken.

1) Verlichting, je hoeft niet in een super fancy studio te zitten of hele geweldige studiolampen aan te schaffen zolang je maar daglicht gebruikt voor je video, dit kan ook binnen zijn bij een raam of een lamp die goede verlichting biedt maar dit heeft wel aandacht nodig. Zorg dat je gezicht mooi is uitgelicht in de video en niet dat je een mysterieuze boeven video krijgt.

2) Kwaliteit van de video, je hoeft geen HBO video’s te maken, zolang de beeldkwaliteit maar voldoen is en dat het scherp en helder is wat je wilt overdragen. Bijna alle smartphones zijn tegenwoordig krachtig genoeg om dit volgens industrie standaard op te leveren zoals 720p en 1080p.

3) Audio, de ruimte die je gebruikt moet weinig afleiding hebben, geen omgevingsgeluiden die enorm storen en de kijkers weer afleiden. Hiervoor heb je ook geen geweldige microphones nodig, ik gebruik zelf nog steeds de basis headset van iPhone omdat ik deze naast mijn telefoon, laptop altijd mee heb op locatie. Zolang je gesproken woorden maar duidelijk overkomen.

Starten met Facebook Video-Advertenties?

Stay Happy / Vrolijke groet,

~Heiko

Online Marketing consultant

Voor meer informatie over Leadgeneratie en Facebook Advertenties bezoek: http://www.heikohartsuijker.com