My Way Appsumo: Phase 1 – Self (Golden Idea)

My Way Appsumo: Phase 1 – Self (Golden Idea)

How To Make a $1,000 a Month Business  – The Kickoff

noah_1

Sinds kort ben ik de online Cursus 12 month plan van AppSumo begonnen: How To Make a $1,000 a Month Business. Ik heb nog nooit zo veel plezier erin gehad met het uitvoeren van een cursus en de ondersteuning van een actieve frisse online-community is top. Ik zal in dit blog in 5 kort stappen toelichten waarom ik het geschikt vindt voor consumptie.

Heiko, Hoe kom je hierbij?

Wantrepreneur_heiko

Al gelezen in het boek  van Tim Ferriss en ik was een podcast aan het volgen die het meeste hits had gekregen op de site van Pat Flynn. Via deze podcast kwam ik in aanraken met  Noah Kagan en later ook contact via Twitter en email. Maar ik ging dus even Google en kwam erachter dat Noah eruit is gezet toen Facebook eigenlijk net groot begon te worden. Hierbij dubbele pech want hij zat bij de eerste 30 members en heeft zo alles verloren aan stocks en andere bigbucks. Hierover vertelt hij eerlijk en wat het met hem deed, juist zijn gedachte gang begrijpen een game changer..  Gelukkig is dit gebeurd want anders was er geen AppSumo.  Ik bekeek de ‘monthly1k-members-day‘ en toen besloten dat ik er misschien wat aankon hebben..

http://www.appsumo.com/monthly1k-members-day/

Waarom Appsumo?

Omdat ik graag altijd innovatief bezig ben en mijzelf uitdaag om nieuwe dingen te  proberen. Juist buiten je comfort zone zit de meest interessante kennis. Daarnaast kan ik zo vrienden en familie beter helpen met hun online-business. Dit kan via hun te adviseren of helpen met bijvoorbeeld de online-marketing en mailmarketing of gewoon een WordPress website in elkaar schroeven. Deze cursus behandeld start – tot een lopende business, gaaf.

Tip:  er zijn te veel podcasts online. Zoek er altijd 1 met veel comments en downloads dan zit je vaak wel goed. Want dan komt er vaak bakken met praktische informatie op je af.

http://www.smartpassiveincome.com/spi-071-successful-start-ups-millions-lost-and-everything-in-between-inside-the-mind-of-noah-kagan-from-appsumo/

1) Shit, Challenge Yourself!

De eerste paar lessen zorgen dat je hele gedachteproces wordt opgefrist, elke uitdaging heeft ook een deadline en timer. Want dit is vaak het gene dat je vaak tegenhoudt om je idee of business uit te voeren. Er wordt op een speelse manier belangrijke barrières doorbroken. Dit merk ik  nadat ik nu de eerste serie van uitdaging heb gedaan. Dit zeker wel mijn manier van aanpakken die je positief kan veranderen. Daarnaast leer je ook dat je zult falen meerdere keren zelfs. Dit zorgt dat de idee generatie gedeelte alleen maar sneller en beter gaat, zo begrijp je sneller waar allemaal nieuwe kansen liggen

2) Online Marketing

hmm, juist om het Marketing gedeelte zo ‘ghetto’ gebeurt, begrijp je precies wat je aan het doen bent. Dit geeft een goede basis om de technieken en expertise te ontwikkelen. Daarnaast wordt er veel gratis ‘cheat-sheets’ aangeboden die goed helpen maar met name de voormallige sumo-lings die iets succesvol hebben opgezet, delen enorm veel informatie.

3) Richard Brandson & Path Flyn en Noah Keagan

Deze opdracht kreeg ik te zien, dacht ah.. vandaar de failure Olympics. Dit gaat nooit lukken ook al ben ik een Richard Branson fan-boy.

Wantrepreneur_richardbrandson_2

Nu komt het, Richard heeft juist wel gereageerd(niet binnen mijn 7 minuten)! Maar gaat met name om de ‘Just do it’ houding. Je zult verbaast zijn hoeveel mensen jou willen ondersteunen en helpen. Maar zolang je niks vraagt of durft te vragen….gaat er echt niks gebeuren.

TwitterNotifications_richardbrandson

4) Community van Appsumo

Deze bliksem snelle community van AppSumo maakt het helemaal waard. Zoals ik al zij de informatie maar met name ook elkaar bij de les houden en scherp. Dit maakt juist de cursus het waard!  Zie mijn interactie met een andere sumo-ling.

 

First Dollar Community_1

5) De eerste vreemde $1 online in the pocket!

heiko_hartsuijker_1dollar_tweet1

Mijn Twitter is nogal heilig, ik vind het een semi ‘zakelijk’ en belangrijk middel. Op Twitter ben ik al meer dan 3/4 jaar bezig om mijn ‘community’ en identiteit op te bouwen, ook wel lead nursing. Toen werd mij gevraagd of ik een 1$ dollar wilde vragen aan mijn ‘volgers’. Dit was voor mij echt een drempel, maar wie niet waagt…dus versturen die hap! Ongelofelijk kreeg ik binnen aantal minuten al response van een een totaal vreemde. Deze wilde graag een euro overmaken om mij te helpen met mijn cursus, geweldig toch?! Nu heb ik mijn eerste ‘klant’ al binnen en weer uitdaging CRUSH IT! ;-).

“Buy the course, start failing, start learning and you’ll make progress. And if you fuck it up, you have 2 months to return it and resign to your cubicle.”  – Nick,  community-member Appsumo

2 gedachten over “My Way Appsumo: Phase 1 – Self (Golden Idea)”

  1. Leuke review Heiko, was me net aan het verdiepen in de cursus toen ik in de reacties een link zag naar een Nederlandse review 🙂 Altijd handig!

    Ga nog even twijfelen vandaag, maar denk dat ik er ook aan ga beginnen! Thnx.

  2. @martijn het is een erg leuke course met leerzame stappen. Alleen zoals je kunt zien is het gewoon wel echt ‘hard werken’. Dit is de enige manier om echt iets op te zetten online of offline. Ik ben zelf in bloggen, affiliatie marketing gedoken en hiervoor een portfolio op te zetten. Meer volgt nog!

    ps: Sorry dat ik zo laat reageer maar ik heb pas net mijn comment-ping alert plugin geïnstalleerd. 😉 Ola!

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam