Email Marketing – Mailing list bouwen met PopupAlly en een korte introductie van MailChimp en Aweber

Deze video heb ik gemaakt omdat ik vaak de vraag kreeg: Heiko, hoe zit het met e-mailmarketing hoe start ik een maillijst om fans te verzamelen?

Juist, The money is in the list. Een uitspraak die veel terugkomt online en met name op internet marketing blogs in ebooks en ook wat je vaak te horen krijgt op seminars en in video’s van ‘internet marketing toppers’.

Maar het gaat natuurlijk om de kwaliteit van content en relatie die je opbouwt met je fans. Dan pas zit er geld in jouw e-mail lijst. Maar dat hier veel hard werk voor nodig is zeggen de internet marketeers er niet bij.

Er zijn veel plug-ins, dienstenen en producten te vinden voor ‘listbuilding’ en allemaal beloven ze je hetzelfde, een potentiële grote lijst in een korte periode.

Helaas onmogelijk, zelf heb ik ook in een vrij korte periode een flinke lijst weten op te bouwen voor een Linkedin semniar 1k+ in de afgestudeerde niche. Maar of ik daar nu daadwerkelijk echt veel uit heb gehaald?

De ervaring leert dat minimaal 80% van deze lijst niet reageert, en je dus alleen maar geld kost aan je e-mailprovider, daarom kan je ook kiezen om eerst gratis MailChimp te gebruiken. De truc is om direct een lijst op te bouwen met mensen die graag een product van jou kopen en die dus tot 20% behoren die wel antwoord geven aan je mooi opgebouwde mailings. Wil je meer weten over lijsten of over MailChimp Laat het gewoon even weten in de comments!

“Ik heb me na deze ban zelfs vorige maand echt volledig gestort op een goede e-mailcampagne. In plaats van zomaar een mailtje weg te sturen heb ik de tijd genomen om echt iets goeds neer te zetten met een verbluffend resultaat. Waar een normale mailing ongeveer zorgt voor 10k extra omzet, zorgde deze campagne voor 25k extra omzet. Eventueel kun je me hierover ondervragen” –internetmarketinguniversiteit

Als jij nog specifieke vragen hebt laat maar weten! Of begrijp je iets nog niet helemaal, laat gewoon even comment achter onderaan zodat ik daar ook video kan over maken. Ik wil graag jouw op weg helpen met mijn kennis.

Bedankt alvast voor het kijken.

Groet,
Heiko

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam