Facebook is een oplichter.

Facebook is een oplichter.

 

Praktijk ervaring Vechtsportmeter.nl 

Vechtsportmeter.nl Ik vond het zelf ook al bijzonder toen ik voor de Vechtsportmeter fanpage een aantal fans had bekeken omdat ik binnen 2 dagen bijna 200 fans had gekregen en niks meer engagement. Met als ondersteuning van dit filmpje, is de de boodschap duidelijk: “koop nooit likes” zelfs niet via de officiële weg. Heeft mij overigens 45 euro gekost echt weggooit geld vandaar deze post ;-).

Wat levert het op?

chart_vechtsportmeter Dus nogmaals koop nooit likes dit levert echt niks op en verhoogt waar het om draait de engagement niet. Zoals je ziet is mijn bereik-spike enorm geweest, maar de toegevoegde waarde nul. Mijn vraag  is nu echt of het werkelijke vrienden van vrienden zijn? Ik twijfel er aan. Hebben deze mensen werkelijke dezelfde interesses? Dat is natuurlijk ook nog een grote aannamen. Vervolgens wat maakt hun vrienden dat is natuurlijk ook nog een belangrijk onderdeel. Gaat dit om een verre kennis, hobby, passie of is het een zakelijke relatie. Ik neem aan dat meer dan de helft niet invult wat voor soort vriend of relatie het is. Als FB  dus in theorie ook zoekt op vergelijkbare hobbys en dan controleert of het ‘vrienden’ zijn en vervolgens de advertentie toont ontbreken er nog een aantal schakels. Het is mij en volgens mij vele andere nog een raadsel hoe deze advertentiestructuur in elkaar steekt. Vechtsportmeter.nl 2014-02-12 14-22-07 De grootste engagement heb ik nog steeds onder mijn 23 fans die ik persoonlijk ken. Dus de overige 300+/- voegen eigenlijk niks toe aan mijn pagina… behalve leuke vulling. Het is ook af te vragen wie en hoe FB dan voor jou target want  je krijgt genoeg  likes maar geen fans. Dit is een interessante kwestie waar we ons eigenlijk te weinig mee bezig houden, dit gebeurd vaak alleen als het niet werkt. Ik kan zelfs nu mijn likes niet meer achterhalen in Faceboook insight en ga de mensen gewoon verwijderen. Beter langzaam groeien organisch dan Facebook nog een cent geven is de wijze les hier. Hopelijk neem je dit mee en betaal je nooit, maar ga je voor organische zoek resultaten.

Kwalitatieve content is de manier en  zorgt voor een stabiele en geleidelijke groei van echte fans.

Succes! Voor het originele artikel check: http://mashable.com/2014/02/10/could-more-facebook-likes-be-costing-marketers-money/

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam