Geschikt voor Phoenix OOCL? Mijn hoogtepunten van de stageperiode!

Geschikt voor Phoenix OOCL? Mijn hoogtepunten van de stageperiode!

Afronding stage OOCL

De laatste paar dagen zitten er bijna op bij het gezellig OOCL en bij de Koninklijke Landmacht. Gelukkig wil dit nog niet zeggen dat hiermee mijn taak voltooid is, er moet namelijk nog een eindpresentatie gegeven worden bij het OOCL voordat ik afscheid neem. Daarna begint het eigenlijk pas voor het OOCL en de Koninklijke Landmacht, draagvlak wordt een zeer belangrijk aspect voordat het ‘sociale idee’ wortels krijgt binnen de organisatie. Ik ben al zeer blij dat er nu iemand van de Koninklijke Landmacht het social media verhaal serieus oppakt en ik met hem kennis & ideeën heb kunnen delen van mijn eigen onderzoek.  Ik zal nu eerst terugblikken op de hoogte punten van mijn stage periode aan de hand van mijn vorige blogs. Onderaan de pagina vertel ik hoe het presenteren van dit advies is verlopen.

 

1 Stage: Geschikt Phoenix OOCL? 

Het is zover, de stage van mijn HBO opleiding gaat van start. Ik had hier tijdens mij studie -naast afstuderen- al het meeste zin in, aangezien ik graag theorie in de praktijk breng. Daarbij ga ik bij mijn opdrachtgever proberen te ondersteunen met een oplossing zoeken en adviseren waar mogelijk.

Mijn locatie van de 26 door heel Nederland zal Apeldoorn zijn. Ik heb het genoegen gehad om een “overdracht van commando” mee te maken. Hierbij heb ik voor het eerst op appel gestaan en niets vermoedend flauw gevallen. En ja, dit heeft toch wel een positieve indruk achtergelaten.

 overdracht van commando in Apeldoorn

2 Internettrollen en Project X tijdens het Social Media Café @Landmacht

Al met al een zeer indrukwekkende Social Media Café @Landmacht / Landmacht 2.0 dag waarbij toch nog wel gelachen werd maar ook een duidelijk beeld werd neergezet van de kracht en kunde van Social Media. Sprekers:  Arnout de Vries van TNO en  David B. Nieborg genaamd @gamespacenl die vertelde over Obama’s campagne via deze weg nogmaals bedankt en de organisatie vanuit de Landmacht die het mogelijk hebben gemaakt, top! Ik hoop dat dit concept vaker wordt uitgevoerd ook met externe erbij voor kennis uitwisselingen op naar de Social Media Café @Landmacht v2/ Landmacht 3.0 dag.

het Social Media Café Landmacht

3 Klussen in Apeldoorn en fietsbanden

Onze nieuwe locatie in Apeldoorn Kazerne op de 3e verdieping had nog een tussenmuur(tje) dat op professionele wijze moest gedemonteerd worden. Wij dus Gian en ik hebben even onze wilskracht ingezet en er is nu succesvol een muurtje semi gedemonteerd. Het doel is bereikt een doorgang creëren van kantoor A naar de B. Gewoon even lekker de handjes laten wapperen. Dit is echt een goud moment geweest op mijn stage, als ik hier op terugblik krijg ik nog een grote grijns. Owja en mijn band is wel 3x lek geweest binnen week, maar dit was geen obstakel. Wat wel lastig was is dat mijn fiets gejat was op de eerste dag.

Every Soldier a Spokesperson (ESAS) Voorlichtersdag

 

4 Politie & Landmacht in dialoog over Social media

Politie? Jazeker Politie in Haaglanden is zich zelf zeer goed aan het positioneren via social Media. Dit had ik al mee genomen in mijn vooronderzoek. Maar hoe geweldig is het om ook iemand te spreken die hier veel van af weet. Dat is dus gebeurd, via de kracht van LinkedIn en netwerken. Voor dit gesprek heb ik ook Kapitein Gian Santegoeds meegenomen aangezien hij een onderdeel is van het OOCL en dus de Koninklijke Landmacht, leek het mij geen slecht idee voor de informatiedeling en extra kennis samen met Gian te gaan. Met vragen gebaseerd op zijn LinkedIn profiel, casus Haaglanden en vragen vanuit Landmacht gingen wij opstap naar Den Haag. Dit gesprek en met name Politie + heeft vele nieuwe inzichten geboden tijdens mijn stage een enorm leermoment geweest dus.

Politie & Landmacht op Social media

 

5 Het is woensdag: Het Frysk bloed en 735 treden beklimmen

Op 17 oktober 2012 vond het Open Fries Kampioenschappen traplopen plaats in en rondom het Abe Lenstra Stadion. Na deze bijzondere traploop wedstrijd zal er een de benefietwedstrijd Foppe versus Marco plaats vinden. Beide onderdelen staan in het teken om geld in te zamelen voor het Foppe Fonds en KIKA (kinderen kanker vrij). Was top uitstapje om Foppe te mogen ontmoeten plus het stadion van binnen mogen zien en dat de Landmacht zulke goede initiatieven ondersteund.

Het Frysk bloed en 735 treden beklimmen

 

Conclusie en eindpresentatie!

Nu resteert alleen nog mijn eindpresentatie voor de Hogeschool Arnhem. Deze al ik op 30 januari hebben, hierbij zal mijn stagebegeleider Diane Velner ook aanwezig zijn. Tijdens deze presentatie vertel ik over de mooie ervaring en de persoonlijke ontwikkeling die ik heb doorgemaakt bij het OOCL. De eindpresentatie bij het OOCL van 23 januari is goed verlopen, Gian en Ruud maakten het wel extra spannend toen er gezegd werd dat er nog eventueel een “gast Generaal” langs zou komen.

Voor de rest heb ik prima mijn verhaal kunnen houden en uitleg gegeven over de kracht van het opbouwen van een social netwerk extern maar ook juist intern en waarom bloggen een toevoeging kan zijn voor het OOCL en de Koninklijke Landmacht. Om nog maar even in het vakjargon te blijven ik denk dat ‘Intern social beginnen is extern social winnen’ echt van toepassing is. Naar een paar scherpen vragen zat de eindpresentatie erop! Toen kreeg ik een paar zeer leuke cadeaus zie foto’s hieronder.

 

Eindpresentatie Heiko Hartsuijker het OOCL

 

Bij mijn presentatie gisteren was ook plaatsvervangend hoofd communicatie van het hoofdkwartier van de Landmacht aanwezig, Raymond Franssen. Hij vertelde dat er misschien mogelijkheid was voor afstudeeropdracht en dat ik meer dan een stagiair voor het OOCL en de Landmacht was, top. Ik hoop zeker dat het OOCL en de Landmacht deze geadviseerde punten oppakt en innovatief toe laat treden. Want het is een geweldige organisatie met name de mensen die er werken en de cultuur die er heerst is uniek en moet blijven bestaan. Ik vond het super om de mensen in de groene “camopakken” te leren kennen en de brede schaal aan dagelijkse taken die zij uitvoeren zonder enige aarzeling. Toppers!

Als je als stagiair een ‘uitdaging’ wilt en een unieke organisatie/cultuur wilt leren kennen dan is de Landmacht zeker een geschikt bedrijf.

Ik wil ook graag via deze weg even de mensen bedanken die mij begeleid hebben en mijn onderzoek hebben mogelijk gemaakt.

2 gedachten over “Geschikt voor Phoenix OOCL? Mijn hoogtepunten van de stageperiode!”

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam