Ik heb een briljante idee, maar wat nu?

Arielle Nadel foto
Arielle Nadel foto

Ideeën, iedereen heeft ze wel is af en toe toch? Of alleen onder de douche dat kan ook. De meest geweldige en briljante ideeën die je maar niet uit je hoofd krijgt. Hoe ga je nu van een idee naar een concept? Het onderstaande blog helpt jou hierbij.

Ik vind het zelf super als ik af en toe ideeën krijg voorgeschoteld van vrienden of familie. Ik herken vaak veel van mijzelf in de manier van beschrijven en de focus op het maken. De startende ondernemer, geweldige inspiratie geeft dit mij altijd.  Wat ik vaak mis als ik even kijk naar het globale concept is een goede beschrijving van ‘het idee’.  Zoals ik al zij vaak is dit is al erg functioneel opgezet. Zo moet het eruit zien en dit doet het. Terwijl je hier juist even moet omdenken en denken vanuit je toekomstige gebruiker. Dit klinkt makkelijk maar is ontzettend moeilijk. Vaak door je doelgroep te vragen en je ideeën vaak te vertellen wordt het voor jezelf ook steeds logischer. Dit staat vaak haaks op wat je gevoel zegt, maar als je idee al niet eens door je vrienden en kennis komt, laat staan dat mensen buiten je vertrouwde kring erin gaan investeren.

Dus om heel eerlijk te zijn zou ik eerst starten met de volgende vragen:
Product definitie:
  • Wat wil je ermee bereiken?
  • Voor wie lost dit een probleem op?
  • Bestaat het al en wat doen hun goed (voordelen/nadelen)?
  • Zit de doelgroep hier op te wachten en ken je de beoogde doelgroep persoonlijk?
  • Zou jij hier zelf dagelijks gebruik van maken?

Daarnaast zou ik goed/onderzoeken of inderdaad het al niet bestaat en als het bestaat waar lopen de bezoekers/gebruikers tegenaan? Je kan dan hier veel beter een oplossing voor bedenken dan geheel iets nieuws te gaan maken. Briljante producten komen van huidige concepten te verbeteren.  Maar dat is mijn mening inclusief  mijn ervaring van al mijn ideeën haha.

Aanpak:

Het eerste wat ik ga doen als ik een idee heb is als volgt: 
Stap 1, mijn  ideeën delen/ vertellen aan vrienden en de beoogde ‘klanten’ en kijken of zij daarvoor zouden willen betalen, voordat je überhaupt zelf geld erin steekt.
Stap 2,  als het idee winstgevend is en mensen ervoor willen betalen kijken naar de concurrentie nadelen/voordelen, opmerkingen klanten.
Stap 3, waar zit mijn doelgroep en hoe gaan zij dit willen gebruiken?
Hoop dat dit iets geholpen heeft, laat maar even weten! Dit is trouwens een onderdeel van een ‘eigen methode’ die ik nu verplicht toepas voordat ik geld erin steek ;-).

laatste tip: Waar ik nog wel is wel kijken voor website-ideeën die al reeds winst maken is deze site: http://www.sitedeals.nl/websites/
Let op je moet er wel iets van afweten van de thema’s op de websites die aangeboden worden. Daarnaast is een goede onderzoeksmethode goudwaard  voordat je iets koopt. Maar soms zit er leuke dingen tussen. Hiermee creëer je ‘online vastgoed’ zeg maar;-)

Nog een mooi voorbeeld van inspiratie/ ingeving naar miljonair: Turning Time Into Currency at Age 23 –  http://www.entrepreneur.com/article/236472

Nog vragen? Laat het mij weten in de comments!

Groeten,
Heiko

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam