Kickstarter going dutch

Yes Kickstarter!

Eindelijk is het zover Kickstarter komt ook naar Nederland. Dit is de mooiste manier om een start-up of een prototype te starten tegenwoordig via crowdfunding. Aangezien ik recent al een idee wilde uploaden maar dit niet kon omdat Nederland nog niet op de lijst stond. Er zijn wel Nederlandse varianten maar dat is natuurlijk niet Kickstarter.  Ik denk ook dat Nederlanders super veel toffe ideeën gaan aanleveren.

Nederlanders zitten al over de hele wereld komen vaak met de meest simpele en mooie oplossingen. Zou dit komen omdat zoals in artikel in de Bright wij vanaf jongs af goed om leren gaan met de zeer beperkte ruimte die wij om ons heen hebben? Ik heb geen idee ken wel een aantal top designers in Amerika die om hun manier van denken en filosofie het ver hebben geschopt.

kickstarter-accidentally-allowed-a-misogynistic-project-and-its-apology-was-perfect

 

False Flat, Why Dutch Design is So Good,

Wat algemene informatie. Kickstarter meldt dat in 2013 bijna 20.000 projecten succesvol werden gefund voor in totaal 480 miljoen dollar. Er zijn zo’n drie miljoen mensen stopten geld in een of ander project; 975 van hen zelfs in meer dan 100 projecten.

Bekendste voorbeeld van een project dat via Kickstarter geld ophaalde, is het ‘slimme’ horloge Pebble dat notificaties doorstuur naar je horologe als je aan het bike bent. Ik pak de gadget pebble ook nog apart in mijn gadgetblog.

In Nederland staat crowdfunding nog in de kinderschoenen met naar schatting enkele tientallen miljoenen aan opgehaalde gelden. Maar de markt voor platformen vult zich al behoorlijk, met vrijwel maandelijks nieuwe initiatieven.Dit gaat ook helemaal goed komen in Nederland.

Dus als je ideeën hebt meld ze al vast aan bij Kickstarters, dit gaat booming worden in ons kleine landje. Ik ga ieder geval een aantal mooie concepten er opzetten ;-).

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam