Sinterklaas! Kerstgedachte & Koninklijke Landmacht

Sinterklaas! Kerstgedachte & Koninklijke Landmacht

Afronding interviews

De laatste interviews bij het OOCL en bij de Koninklijke Landmacht zitten erop. Dit wil nog niet zeggen dat hiermee mijn taak voltooid is, zeer zeker nog niet. Nu begint het leukste pas, de conclusie en de aanbevelingenschrijven en proberen een samenvatting te maken van sommige brokken informatie, maar daar meer over straks. Eerst even terugblikken op de laatste interviews die ik heb afgenomen.

Sinterklaas?  Zie het kopje kerst en Landmacht

sinterklaas OOCL 2012, Apeldoorn

Interview Luitenant-kolonel, commandant CIS bataljon Detlev Simons

Nadat ik een ‘lift’ had gekregen van Kapitein Gian Santegoeds was ik aanbeland bij de Kazerne Generaal – Majoor Koot in Stroe.  Hier had ik een afspraak met Luitenant-kolonel, commandant CIS bataljon Detlev Simons over een gesprek over Social media en de informatiebehoefte. Nadat aankwam was Detlev Simons nog even in bespreking, dus werd mij gelijk een bakje verse koffie aangeboden met een gebakje. Moet wel eerlijk zijn dat dit gebakje niet altijd gebeurt maar dit geval was er een Kapitein jarig , overigens nog bedankt het was heerlijk! Nadat ik even gewacht had kon het gesprek dan beginnen. Het werd mij al snel duidelijk dat de overste Simons een heel scherp beeld en heldere visie had als het om Social media ging en de inzet hiervan. Zo waren wij het al snel eens dat er nu nog alleen klassieke voorlichters zijn genaamd traditionele zenders. Hierbij zijn misschien wel de sterke communicatiemiddel de individueel commandanten en individuen. Leuke opmerking aangezien dit is ook uit mijn eigen analyse gebleken via de doelgroep & Klout Matrix uitwerking, dit is ook weer te koppelen aan de traditionele zenders rol. Wat ik persoonlijk ook een sterk punt vond is dat iedereen in staat moet zijn om te vertellen wat hij doet, maar wat je ziet is dat mensen snel willen praten over wat zij vinden. Hier moet natuurlijk de juiste balans in gevonden worden.

Hiernaast is social media ook niet meer te negeren in de huidige setting. Moet nog wel goed gekeken worden naar de mogelijkheden niet dat het alleen dient als pure informatietool voor de burger. Waar hij ook de nadruk op legde en ik zelf ook voor sta is dat interactie lastig is om tot stand te brengen met de gewenste doelgroep. Maar interactie is wel de sleutel. Daarnaast kreeg ik een interessante tool te zien genaamd Flipboard, Flipboard kan gezien worden als een social magazine die bronnen gebruikt van social media en nieuwswebsite om zo jouw persoonlijke magazine te vormen waar je gemakkelijk doorheen kan bladeren. Deze artikelen kunnen ook video’s en andere interactieve content bevatte. Zo leer je ook nog wat nieuws tijdens een interview, top. Dit zou naar mijn mening ook een zeer interessant middel kunnen zijn voor de Koninklijke Landmacht.

Flipboard voorbeeld

 

Interview Majoor Ruud de Jong, Hoofd Communicatie OOCL

Aangezien ik een onderzoek doe bij het OOCL en tijdelijk onderdeel ben  van de Sectie Communicatie is het essentieel dat ik ook het nieuwe hoofd communicatie betrek en interview tijdens mijn onderzoek.

Tijdens het gesprek kwam naar voren dat de weg bezuinigde middelen en dan met name de personeelsbladen een erg sterk middel was geweest als rol van informatie en bindingen met de eenheden. Dat het belangrijk is als hier een digitale variatie op wordt gemaakt dat iedereen deze ook kan benaderen en optimaal kan gebruiken. Nu heb ik tijdens mijn onderzoek de term ‘bring your own device’al vaker horen vallen, eigenlijk zou er dan nog een onderzoek moeten volgen hoeveel medewerkers bezit zijn van een tablet of smartphone en welk systeem moet ondersteund worden. Dit met het doel dat het digitale blad gereed is voor deze ontwikkeling. Er zitten dus kansen en bedreiging aan de komst van het digitale blad.  Ook werd duidelijk tijdens het interview dat er binnen Social media veel verschuiving plaats vindt, dit is natuurlijk niet te ontkennen. Moment als de ‘critical mass’ besluit dat het gewenste platform niet meer werkt voor hun wordt er ‘gehopt’ naar ander platform.

De conclusie van het interview is dat het OOCL en de Koninklijke Landmacht nog duidelijk in de ‘startfase’ zit van het gebruik van Social media en de integratie hiervan. Dit is voor mij de interessante periode om een onderzoek te mogen doen. Hierbij biedt hopelijk mijn onderzoek enige inzicht in de mogelijkheden en opties die er liggen voor het OOCL en uiteindelijk ook voor de Koninklijke Landmacht.

Interview Sergeant Majoor Arjan van Aartsen, 200 Bevoorradings- en Transportbataljon

Ik kende Sergeant Majoor Arjan al van de Parttimevoorlichters dag waarbij ik een korte introductie heb gedaan over Social media en paar tools heb toegelicht. Arjan was zo aardig om langs te komen in Apeldoorn voor mijn laatste interview. Wel leuk om toch even te vermelden is als ik dus een e-mail krijg van de geïnterviewde personen via mijn @mindef account vraag ik altijd een ontcijfering aan mijn aardige stagebegeleidster Diane Velner van het volgende: Aartsen, AM, van, SM, CLAS/OOCL/200B&TBAT/ST/BATST/SIE S2&3/TACOPN .

Je kan begrijpen dat een ‘studerende burger’ als ik dit niet direct begrijp (spijkerbroek is een aspirant militair die daarna militair wordt). Ik moet wel eerlijk zeggen dat het mij steeds beter afgaat. Maar goed terug naar het interview. Ik vind het altijd prettig om te horen dat de ‘communicatieprofessionals’ de communicatie afdelingen zijn binnen de Koninklijke Landmacht. Dit is nog uit elk interview gebleken. Ik zie zelf net zoals Arjan de kracht in van het gebruiken van parttime voorlichters (ptv’ers), dit zijn vrijwilligers binnen de Koninklijke Landmacht en specifieker het OOCL die zich inzetten voor een diversiteit aan extra taken die de eenheid of brigade ten goede komt. Dit kunnen bijvoorbeeld communicatie taken of voorlichting  geven zijn, dit moet je zien als neventaken van deze PTV’ers genoemd. De PTV’ers zijn dus medewerkers die ‘extra’ uitdaging zoeken. Als ik zelf zie hoe de gemiddelde medewerker al beladen is met zijn/haar dagelijkse taken. Belangrijk is dus dat deze parttimevoorlichters meer aangestipt en ondersteund worden voor hun taken.

Dit gesprek werd afgesloten met de volgende zin: “Het gaat erom dat je kunt communiceren. Als de middelen ontwikkelen moet je meegaan, zo gaat personeel mee maar ook de doelgroep.”

Afronding Hoofdonderzoek

Als ik even terug kijk naar mijn opzet van de interviews was de insteek in een ‘open’ interview met de verschillende medewerkers van de eenheden die onder het OCCL  vallen maar dankzij opgedane contacten ook buiten het OOCL plaatsvonden. Dit heeft mij breed inzicht gegeven in het probleem en de ontwikkelingen. Deze interviews vonden uiteindelijk plaats om de mening en aanzicht te meten over het social media gebruik en überhaupt hun gevoel bij het gebruik van een ‘intern’ social media platform. Hierbij heb ik ook een tool leren kennen genaamd Tweetlevel. Met deze tool is het mogelijk de online activiteiten en doelgroep in kaart kunnen brengen. Hierbij heb ik met verworven kennis uit de praktijkwereld en de schoolsemesters het Business Canvas model en Klout Matrix kunnen toepassen.

Ik ben wel het langste bezig geweest met een juist format te vinden voor de verwerking van de interviews dit is wel even een echte kriem geweest. Tot het moment dat ik de interviews als case studie ging beschouwen en zo interessante en nuttig de informatie kon filteren. Het is nu aangekomen op de afronding zoals de teksten aanscherpen en zorgen dat het geheel er netjes en verzorgd uitziet. Dit proces kost altijd veel tijd. Hierna wordt de start gemaakt van het adviesrapport, hier heb ik al een format voor.

LinkedIn Heiko Hartsuijker

Dankzij mij vraag ik die ik gesteld heb op LinkedIn ben ik aan nieuwe contact gekomen genaamd Lotte Vink zij heeft een afstudeerstage gedaan bij Koninklijke Luchtmacht met bijna het zelfde onderzoek alleen uitgebreider. Dit is natuurlijk een reuze interessante scriptie deze ga ik ook nog even rustig doorlezen voordat ik start met de formulering van de conclusie en aanbeveling voor het OOCL. Nogmaals Lotte bedankt voor deze informatie! Weer eens is de kracht van netwerken en LinkedIn bewezen.

Twitter Lotte Vink

Kerst en de Landmacht

Het is ook kerst bij de Koninklijke Landmacht net zoals ik toen met Sinterklaas een mooie chocolade letter cadeau kreeg en er was toen zelfs bezoek van Sinterklaas en zijn zwartepieten op werk. Ben ik erg benieuwd naar de komst van kerst bij het OOCL. Ik heb al wel een zeer gezellig kerstetentje gehad met het OOCL. Wat ik nu weet is dat er donderdag een kerstloop gaat plaatsvinden en vervolgens een gezellig kerstdiner met de medewerkers, top! Leuke sportieve manier om het jaar 2012 af te sluiten toch.

Zo verschijnt zelfs de Kerstman af en toe!

JWF-vereniging

Wat betreft de kerst gedachte alvast: Vrede op aarde zal wel te positief zijn maar dat de Koninklijke Landmacht hier een steen bijdraagt is mij wel duidelijk naar mijn huidige stageperiode.

 

 

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam