My Sunday top 4 Kickstarter picks!

My Sunday top 4 Kickstarter picks!

The FreedomCase
The FreedomCase: klik op de pic voor het kickstarter project.

1. The FreedomCase

De FreedomCase eindelijk iemand die het probleem oplost met die te slappe en nutteloze tablet hoesjes en er over na heeft gedacht via een feedbackloop met gebruikers. Heel goed dat hij precies de hoesjes die ik zelf ook aan de kant heb gegooid. Waardeloze prul. Het ziet er goed uit maar je moet het natuurlijk eerst echt volledig gaan testen. Binnenkort komt Kickstarter naar Nederland en kan je voor klein bedrag ook echt deze toffe ‘gadgets’ binnen gaan halen.

2. The Story of Blindia

Blindia - Challenges in the life of a Blind by Natarin Srinuruk — Kickstarter 2014-02-16 20-18-03

Living in the dark is hard enough… but what does it means to be blind in a country that has less care facilities.

Dit project  The Story of Blindia: zou gelijk ook hun eindproject zijn op de University. Ik vind het met name tof dat ze een stuk awearness creëren hoe het is om blind te zijn in een India en Afrika. Vreselijk om langzaam je zicht kwijt te raken zonder dat je er iets aan kan doen. Het gebeurde deze man al toen hij nog maar 30 jaar was. Ik ben benieuwd naar de documentaire. Het is ook belangrijk om aan dit soort onderwerp aandacht te besteden, via Kickstater en de crowd wordt het mogelijk.

3. The Fly6

Fly6

World first cycling camera & tail-light accessory to record what happens behind you so you can enjoy the ride ahead.

Zal zo nog even een vergelijkbare gadget laten zien Blaze alleen die is bedoelt aan de voorkant van de fiets. Slim idee de fly6 ik moest gelijk denken aan flitspalen. In het filmpje wordt uitgelegd dat hij dus zelf een keer tik van een automobilist heeft gehad. Waardoor het idee volgende om een all-in-one verlichting en camera aan de achterkant te creëren voor je fiets.

 

 

Ik vind het alleen jammer dat er geen shots zijn genomen in het donker om het effect te zien. De vraag is natuurlijk of iedereen begrijpt dat hij wordt opgenomen en hoe het ziet met rechten etc. Maar het idee voor veiligheid te verbeteren voor bikers is tof.

4. Blaze

Dit project Blaze is met name gaaf door zijn simpelheid. Nadat Blaze een succesvolle kickstart heeft gehad en op meerde techblogs is geweest. Neem ik hem toch nog even mee. Blaze is een extra fel voorlicht voor fietsers met een extraatje namelijk een lazer die een fietser projecteert op de weg.

feature_a

Deze lazer is toegevoegd om bijvoorbeeld in drukke steden zoals in Londen de dodelijke hoek te verkleinen die auto’s, bussen etc hebben. Door paar meter voordat het LED licht zichtbaar wordt een fietser te projecteren in het groen. In deze onzichtbare hoeken gebeuren dagelijks veel ongelukken en wordt dankzij dit device gereduceerd. Het is ieder geval tof dat ze zoiets alledaags als een fietslicht toch nog weer weten te innoveren en verbeteren.

Dit maakt mij ook weer even scherp om nog bewuster om mij heen kijken wat nog beter kan ;-). De echte innovatie zit in de alledaagse dingen.

 

 

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam