My way Appsumo: Phase 2 – Validation (Totem Pole)

My way Appsumo: Phase 2 – Validation (Totem Pole)

Wantrepreneur_heiko

How To Make a $1,000 a Month Business (2)

Even een kleine update van de Cursus: How To Make a $1,000 a Month Business. Ben net uit de ideeën-fase gekomen zit nu in de validatie. Nog steeds trots op mijn eerste dollar haha.

Keep it Simple

Nadat ik mijn eerste Dollar zowel via Pat Flynn als iemand van Twitter heb gekregen. Was het eerste gedeelte snel gedaan! Nu ben ikzelf ook beland in de ‘dead-lock’ dat ik te veel nadenk erover en niet focus op wat toekomstige klanten echt willen. Een oplossing voor hun probleem.

 Problem?

Moet zelf nu ook opletten dat ik geen oplossing gaan creëren voor probleem dat er helemaal niet is of alleen voor mijzelf word gevoed.

“Do you Solemnly swear to figure out the problem Before the product?”

Mooi opmerking en onderdeel dat ik geleerd heb uit deze ideeën fase is dat je ideeën-brein een spier is. Deze spier moet je trainen in de gym om ze te laten verbeteren. Dit gaat niet vanzelf.

Make it easy on Yourself

Ook een wijze les uit dit onderdeel. Hou geen plaatje omhoog van je ideale klant. Benader je vrienden, familie of kennis met het idee en als hun er al niet zouden voor willen betalen kan je beter verder zoeken. Zorg dat je begint met de eerste drie klanten. De rest komt later.

 

I have to many ideas

Helaas moet ik toegeven dat deze ook erg op mijzelf van toepassing is. Dit is dus vaak een excuses om er 1 uit te voeren. Het belangrijkste wat je kunt doen is gewoon te staten.

Nou deze onderdelen kwam onder andere dus aanbod in het eerste gedeelte van mijn cursus! Met name de ‘Wantrepreneur Fears Cheat sheet’ was bruikbaar.

 

Nu ben ik bij part 2: How to validate you idea in one day

Maar ik zit nog steeds met gevoel dat ik mijn bedachte ideeën niet sterk genoeg vind! Maar dit schijnt niet erg te zijn, de ideeën mogen ‘slecht’ zijn daarom is deze validatie ronden. Wanneer heb je sowieso een idee dat je zegt dit wil mijn vriend of kennis X echt hebben? Voelt als producten verkopen waar jezelf niet helemaal achter staat. Maar ik ga gewoon verder  dus lets go!

Wantrepreneur_part2_validation

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam