Van een koffiedrinker naar een koffiegenieter

Van een koffiedrinker naar een koffiegenieter.

Ik ben opgegroeid met de traditionele filterkoffie met Douwe Egberts erin. Prima koffie. Mijn smaakpupilleen zijn langzaam veranderd toen ik op surfvakantie ging naar Italië en Spanje. Waar je om een caffè vraagt en dan espresso krijgt. Heerlijke volle sterke koffie! Maar dit hoort bij de vakantie ervaring toch? Niet helemaal, want mijn vriendin heeft ook keer haar reiskoffer volgestopt met koffiebonen en gemalen koffie uit Centraal Amerika, Costa Rica. Toen zag ik mijn kans schoon om de klassieke Italiaanse koffiepot ook wel genoemd de Moka Express aan te schaffen en de filterkoffie tijdelijk opzij te schuiven. Nu ben ik zo’n grote fan dat ik een eigen koffiewebsite heb opgezet! zelfkoffiezetten.nl

IMG_20140612_132524

De Italiaanse koffiepot
Dit heb ik geweten, de filterkoffie staat nu in het stof in de berging. Ik ben nu niet alleen grote fan van de Italiaanse koffiepot, maar ook van kwaliteit koffie. Het proberen van verschillende koffiebonen en koffiesmaken heeft mijn smaakpupilleen echt verrijkt. Ik heb alles geprobeerd wat in de schappen staat van de supermarkten maar kwam nog steeds wat te kort. Ik ben verwend geweest met een echte Italiaanse Espresso smaak. Een espresso die zacht, romig en toch heel geconcentreerd van smaak is. Want ook wat je in Nederland in de horeca krijgt is helaas vaak teleurstellend. Veelal wordt gewone koffie gewoon wat sterker gezet en dit wordt dan espresso genoemd, of je krijgt de de bekende slobberbak. Ik weet het, ik ben verwend.

Nu wil ik graag mensen, het liefste koffieliefhebbers, deze Italiaanse koffie ervaring thuis aanbieden. Dit via het gebruik van een simpele Moka Express en de juiste bonen. En met een paar tips kan je vandaag al starten. Ik ben geen zelf geclaimde expert, maar wel een groot liefhebber.

Ik heb ook vele andere koffieliefhebbers en baristas leren kennen in mijn weg naar mijn perfecte kopje espresso en zo is de webshop eigenlijk ontstaan. Gewoon uit passie voor het dagelijkse genieten, zelf experimenteren en het idee dat andere koffieliefhebbers vandaag deze stap ook kunnen zetten. De Onestocoffee webshop is opgezet uit deze visie.

Gewoon, Thuis Espresso maken
Want ook thuis krijg je uit je mooie espresso apparaat vaak niet dat wat je voor ogen hebt. Zo lukt het mij thuis eindelijk ook de echte Italiaanse espresso te maken. Maar dit blijft een dagelijks experiment. De beruchte Espresso maken is iets wat je dus kunt leren. Maar houd rekening met vallen en opstaan. Iedere keer ga je weer de uitdaging aan om er een perfecte espresso van te maken. Iedereen heeft een eigen smaak juist via experimenteren kom je terecht bij jouw perfecte kopje koffie.
IMG_20140612_133652
De onderstaande tips zullen je helpen om het te experimenterend te leren. Oefen! Om het echt goed te leren moet je in ieder geval veel proberen. Neem dus de tijd in je leven
om het te leren.

Ik wens je alle succes om een echte koffie- en levensgenieter te worden!

Met vriendelijke groet,
Heiko Hartsuijker

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam