Wat zijn de 7 noodzakelijke blog tools?

Voordat je gaat starten met je blog is het al handig om een soort opstartstrategie te hebben. De vragen die dan vaak spelen zijn bijvoorbeeld: welke middelen ga je gebruiken om te kijken welke posts succesvol zijn, hoe start ik een nieuwsbrief of maillijst, wat ga ik doen met zoekmachine optimalisatie en waar haal ik mijn copyright vrije foto’s vandaan?

Dit zijn vragen die ons allemaal bezighouden bij de start van ons blog en zo niet is het toch handig om hier even over na te denken. De zeven blog-tools die je snel onderweg kunnen helpen als je net begint met bloggen.  Niet alle tools zal direct bijdragen lever aan jouw kern business maar kan je al wel zeker goed op weg helpen. Elke tool is over de jaren heen best handig gebleken. Vandaar dat ik deze kennis graag met jullie wil delen.

1. Google analytics (google.nl/analytics)

Dit is een geweldige gratis statistieken tool die elke blogger moet installeren.  Je kunt vervolgens jouw bezoekers tracken en analyseren, bezoekers generen enorm veel data die interessante is voor de serieuze blogger. Daarnaast kan je dit integreren met je Google Adsense account (het account waar je jouw basis inkomsten mee gaat generen).  Dit is handig zodat je beter idee krijg welke ads goed lopen en waar eventueel nog aanpassing moet plaats vinden.

2. Google Webmaster Tools(google.nl/webmasters/tools)

Dit helpt met bekijken hoe Google jouw blog ziet. Het belangrijkste wat je moet weten is als er fouten zijn volgens Google met je pagina dat kun je via deze handige tool ontdekken. Ik had zelf paar problemen met een Ophalen van robots.txt en met verbinden met de server die was gewoon gaar van mijndomein.nl maar toen ik dit gefixed had liep alles weer beter. Het kan enorm je zoekresultaten beïnvloeden dus even aanmelden je pagina.

3. Mailchimp of Aweber E-maillijst bouwen vanaf het begin

Zoals je misschien al vaker hebt gehoord ‘het geld zit in de maillijsten’. Dit blijkt ook echt zo te zijn, mensen checken nog altijd hun mail elke dag, ochtend en avond. Daarnaast hoe vaak ben jij van email verwisseld? Hier kan jij gebruik van maken als je echt unieke waarde kunt leveren via dit middel. Ga heel af en toe een keer een product aanbevelen of een affiliate / verkooplink. Het liefste 1 a 2 keer in de maand er door heen te verwerken, ga nooit wekelijks jouw volgers lastig vallen met verkopen. Dit gaat nooit werken.

Wat betreft deze twee mail marketing services Mailchimp is gratis tot 2000 volgers en Aweber is betaald. Sommige zweren bij Aweber, ik vind hem persoonlijk gebruikersonvriendelijk en niet handig. Mijn voorkeur gaat naar Mailchimp omdat deze gratis is en het grootste voordeel is dat Mailchimp ook een erg fijne drag-drop nieuwsbrieven maak systeem heeft. Elke dummy kan hiermee aan de slag zonder voorkennis.  Aangezien je in het begin alleen maar bezig bent met een vertrouwingsband opbouwen, kan je als je 2000 bereikt hebt altijd overstappen op Aweber. Maar als je geld kunt missen kan je altijd even Aweber proberen.  

4. SEObook Keyword Tool(http://tools.seobook.com/keyword-tools/seobook/) Gebruik deze tool, zodat ik een inschatting kan maken op welke woorden je het beste je artikel kan focussen. Want meer verkeer = meer inkomsten zo simpel is het. Daarom is het slim voordat je begint aan een blog post even te kijken welke onderdeel het meest gezocht worden dagelijks of maandelijks en geschikt zijn voor jouw blog post. Er zitten altijd wel keywords  tussen waar je een leuk artikel over kunt schrijven. Ook wordt de CPC(click per cost) geschat waardoor je gelijk een idee hebt hoeveel het eventueel op kan leveren. Maar hier zitten nog wel meer factoren aan vast.  

5. Hittail.com(https://www.hittail.com/4200666/suggestions)

Ik heb nu net een account aangemaakt voor Hittail. Als het programma echt goed werkt en betere suggesties en keywords aankan leveren als Seobook dan ga ik het ook echt adviseren. Deze moet ik nog even crash-testen, maar ik wil ieder geval met jullie de tool delen zodat jullie het zelf ook kunnen proberen. Het genereert dus simpel gezegd keyword suggesties waar jij weer over kan bloggen, vrij handige tool om te hebben. Ze kunnen zelfs artikelen van 500 + woorden voor je maken voor 19 dollar per artikel. Let op je site moet ook lang genoeg online zijn anders kunnen er geen suggesties worden gedaan. * Er volgt nog een uitgebreide beschrijving via een blog over keywords en Google.

6. Creative commons images(http://search.creativecommons.org/?lang=nl)

Dit is een tool die ik zelf regelmatig gebruik. Maar gebruik maken van de fotolicentie onder Creative Commons betekent nog wel dat je goed moet lezen wat je eigenaar van de foto’s graag wilt. Het kan namelijk alleen een vermelding zijn of een teruglink(backlink) naar de bron etc. Controleer dit goed! Het is daarnaast wel een geweldige manier om uniek en toch persoonlijke foto’s te gebruiken voor je blog.

7.FreeImages vroeger SXC.hu (http://www.freeimages.com/)

Wil je graag zoeken en toch een foto gebruiken zonder vermelding en het clean houden dan zou je even goed in deze fotobank kunnen kijken. Erg veel foto’s alleen hebben er veel het stock gevoel. Dit vind ik zelf altijd wat minder dus daarom ben ik een grotere fan van CC licentie of het zelf maken via Canva.

8. Canva (https://www.canva.com/)

Dit is een geweldige nieuwe tool voor iedereen die niet Photoshop beheerst of een andere prijzige fotobewerkingsprogramma. Want Canva is gebruiksvriendelijk, de juiste drag-drop functies biedt om een toffe header of ondersteunende plaatjes te creëren voor jouw blog. Het kost wel geld sommige afbeeldingen maar dan praten we over 1 dollar, dus minder dan euro heb jij je eigen (rechtenvrije) toffe foto gemaakt. Dit is het zeker waard, raad je ook sterk aan om even een kijkje te nemen op de website. Veel bloggers gebruiken Canva en Pickmonkey samen.

Check, dit waren de tools die ik zelf veel gebruik bij het dagelijkse bloggen! Welke tools gebruik jij dagelijks voor jouw blog?

Binnenkort ga ik de top 7 lijstje maken over de must-have WordPress plug-ins, die jouw blog toegankelijk maken, gemakkelijke te delen en sneller maken. Er is veel mogelijk met WordPress, maar je moet wel even weten ‘welke’ plug-ins voordelen bieden.

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam