WordPress vormgeving aanpassen?

Nu heb je WordPress eenvoudig en snel geïnstalleerd wat kunnen we nu doen? Ik ga zelf altijd eerst naar Appearance –> Theme(s) –> Install theme(s) om gratis een leuke vorm te geven aan je website. Heb je een Nederlands installatie? Lees hieronder de uitleg.

thema toevoegen WordPress

  • De standaard themes verwijderen deze gebruiken ruimte, daarnaast ga je ze nooit meer gebruiken. Ga ook niet te veel themes installeren in het wilde weg dit gaat ten koste van jouw hostingcapaciteit(beschikbare geheugen op je site).
  • Maak een gerichte keuze, denk goed naar over het doel van de website. Verkopen, informeren, In contact komen etc.
  • Zorg dat mensen net zoals bij Google altijd gemakkelijk de informatie kunnen vinden. Maak ook niet meer dan 3 tot 4 menu knoppen. Hoe maak ik een menustructuur in WordPress gids volgt nog.

Stap 2: WordPress theme of thema instellen en installeren

Thema s beheren WordPress

Wij navigeren naar een kwastlogo met de naam Weergave -> Thema’s -> hier kan je een nieuw thema kiezen of een thema uploaden als je er 1 gekocht hebt, lees daarvoor hieronder verder. Je kunt met een thema een live voorbeeld doen. Let wel op vaak klopt deze niet helemaal, kan beter op activeren klikken en hem toepassen op de website.

  • Update: bij de nieuwste versie van WordPress staat bij weergave al een nieuw thema toevoegen klik deze aan.

nieuw thema toevoegen — WordPress

 

Extra: Theme gekocht? Nu eerst nog correct uploaden.

Deze stap is voor de gevorderde gebruikers van WordPress. Ik ga er nu even vanuit dat het gelukt is om een template te kopen via themeforest of een andere aanbieder en een winrar of winzip bestand hebt gedownload, dit zijn de website bronbestanden?

Oké, met het winrar of winzip bestand op je desktop. Ga je deze eerst even uitpakken, want hier zit vaak ook extra plaatjes, werkbestanden bij etc. deze moet je eerst eruit halen. Alleen het WordPress template heb je nodig. Deze map moet  je vervolgens weer even winraren. Klaar.

Wij gaan weer terug naar het een kwastlogo met de naam Weergave -> Thema’s ->   hier kun je  boven aan op nieuwe toevoegen.

Thema s beheren handmatig toevoegen— WordPress

Nu kom je bij het volgende menu uit van thema’s toevoegen, nu klik je op Thema uploaden. Dit is namelijk het Winrar bestand wat je gemaakt hebt. Let op een te lange naam kan ook zorgen dat je bestand niet wordt upgeload. Als het erg lang duurt, gaat er iets mis.

Thema s toevoegen  WordPress

 

Kies het Winrar bestand  op je desktop of waar je het tijdelijk hebt geparkeerd. Selecteert het bestand en klik op Nu installeren. Vervolgens zal dit even duren en je template is geïnstalleerd.

bestand kiezen wordpress

  • Niet om te ontmoedigen maar hier gaan vaak veel dingen verkeert, ik heb al veel website geprobeerd van template aanbieders, maar elke aanbieder heeft weer zijn eigen structuur etc. Ik vind persoonlijk themeforest de fijnste map structuur hebben, ook omdat er een soort forum bij zit bij elke thema hier staan bijna alle antwoorden als er iets misgaat. No worries.

Wil je meer weten bekijk mijn handleiding:  Klik hier voor het gratis eBook te dowloaden 

Een reactie plaatsen

Protected by WP Anti Spam