In 4 stappen Social Media Marketing Summits organiseren

In 4 stappen Social Media Marketing Summits organiseren

In 4 stappen Social Media Marketing Summits organiseren

Online winst verhogen met online marketing Summits:

Social summits: in de opzet van een summit heb je altijd twee doelgroepen, namelijk je kijkers en sprekers. De meeste mensen onderschatten hoeveel tijd en energie het kost om van deze twee doelgroepen de benodigde aandacht te krijgen en dit om te zetten tot een win-win relatie. Zo krijg je ook geen gespierd lichaam van af en toe naar de sportschool gaan of af en toe gezond eten. Het kost doorzettingsvermogen en commitment.

Een online Social media marketing summit werkt het?

Het summit zorgt voor het eerste gesprek en de dialoog, de aandacht pakken en uiteindelijk een afspraak eruit halen. Hier zijn een aantal van mijn praktische en creatieve tips om direct meer uit je follow-ups te halen en je omzet te verhogen.

1. Durf om je ‘verkoop’ te vragen, serieus: 

Op het moment dat ik mijn video’s, persoonlijke LinkedIn berichten, Facebookpagina en -groepen, WhatsApp, webinars en emailmarketing in had gezet, durfde ik nog niet te vragen of mensen mijn product wilde afnemen.

Geloof in jezelf en in je product! Ga actief je product ‘verkopen’ maar lever wel eerste waarde. Ik heb dit gedaan door eerst 3 maanden lang hoogwaardige content te creëren, te distribueren onder de twee genoemde doelgroepen en een relatie op te bouwen. Als je daarna nog steeds niet je product durft te verkopen moeten we echt even serieus praten.

2. Vraag niet om een interview! 

Dit zal wat gek klinken. Maar gister heb ik ook een mooi voorbeeld gedeeld van een uitgever die letterlijk ‘abonnees’ aanbiedt en verkoopt, terwijl hij het vetste Kite Magazine heeft dat er bestaat met enorm veel toffe verhalen! Waarom verkoop je mij niet die ervaring van het kitesurfen: “Ik wil vooral hoog gaan en die vlieger goed rondtrekken! Ik wil laten zien wat er met dertig knopen wind, water en strand gedaan kan worden?”

Daar haak ik gelijk op aan en het is wetenschappelijk bewezen dat mensen verhalen veel makkelijker begrijpen en opslaan in het geheugen. Zo heb ik ook het idee van de Social Media Marketing Summit verkocht en niet door 31 video’s op Youtube te plaatsen die per emailmarketing worden opgestuurd, amazing. Als je deze tip gaat toepassen voor jouw bedrijf ga je echt direct verandering ervaren in je prospect en stop je met het ‘wat kost het’ spel.

3. Summit Event afgelopen? Wat nu!

Het moment dat het summit afgelopen is, begint natuurlijk jouw belangrijkste tijd. Je relaties voorzien van een ‘aanbod’, ook wel aftersales genoemd. Iedereen heeft kunnen proeven aan het summit en hij of zij heeft zijn of haar favoriete spreker kunnen bekijken.

In mijn geval is dit een periode van blijven leveren van waardevolle informatie. Als het summit klaar is moet je er eigenlijk met 200% tegenaan, want je gaat het event omzetten naar je eerste online product! In mijn geval is dat een geweldig Social media trainingspakket, met 31+ pagina’s die allemaal geïndexeerd gaan worden door Google, inclusief de opgenomen videos, gaaf.

Nu start je ook met een aftersales-contentplan om te zorgen dat je niemand vergeet en de meest interessante momenten terughaalt. Concreet: analyseer goed wat gewerkt heeft, welke pagina’s, video’s, talks en content het meeste indruk heeft gemaakt en zet daar dubbel op in.

4. De 5x “Nee” strategie

Neem het niet persoonlijk op. Het kan het mooie zomerse weer zijn nu in Nederland of iemand heeft al een vergelijkbare course elders afgenomen (die gaat nu niet iets kopen), waardoor je diegene net niet op het juiste moment benaderd. Het kan echt van alles zijn, maar ik heb wel geleerd dat je het sowieso 5x moet proberen voordat mensen het gaan overwegen.

De meeste omzet kwam na het summit en na 7 verschillende follow-ups via Facebook, LinkedIn berichten, webinars en mailings. Dit heeft niets te maken met dat je een (slecht) product verkoopt, mensen hebben gewoon tegenwoordig een aandachtsspanne van visstick.

Mijn Conclusie?

Je moet hier wel creatief mee omgaan, blijf altijd waarde leveren, maar vergeet niet om je product juist te positioneren voor de verkoop. Conclusie, Wie zegt nee? Als je niet weet waarom klanten nee zeggen en wie het is, is het heel lastig om je sales te verbeteren.

Wie besteed hier aandacht aan? Niemand. Niemand vraagt het en houdt het bij waarom je een ‘Nee’ ontvangt.

Zorg dat jij je follow-up creatief en inricht!

Op jouw succes,

Heiko Hartsuijker

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam