4 stappen tot meer fitheid, succes, liefde en geluk

Het ‘Plan’ van Arnold naar Yogi:

Mooi tijdens onze training benoemde jij het workout plan. Ik vind inderdaad dat ik de gedachte en onderbouwing van de aanpak moet delen, zodat jij beter begrijpt waar je mee bezig bent :). Zoals je weet ben ik niet van de snelle fix en geloof ik net zoals Arnold Schwarzenegger in zijn boek ’Total Recall’ dat het behalen wat je wilt in het leven trainen, moeite, zweet en tijd kost. Mijn methode is gebaseerd op huidige wetenschap, kennis(boeken en mentoren), religie er zijn vele wijze lessen uit de eeuwen oude religies te halen (boeddhisme, Christendom, islam etc.) wat betreft patronen voeding, relaties, gezondheid, werk, inspiratie en geluk.

Het is onderzocht en wetenschap wijst uit dat het 67 dagen kost om je nieuwe gewoontes aan te leren. Wat zijn deze gewoontes die ik je wil meegeven, waar ik zelf altijd naar streef en leef voor een gelukkig en waardevol leven. Belangrijkste blijft adaptief zijn en durven nieuwe dingen te proberen naast je gewoontes.

1. Health pilaar
Positieve gewoontes aanleren in de vorm van:
– Minimaal 2x per werk fitness
Waarom: Vast patroon krijgen voor het sporten en je lichaam voldoende uitdagen om sterk en zich gezond te houden. Lichaam moet uitgedaagd worden net zoals je geest.
– Elke ochtend 40 minuten een ochtend-ritueel bouwen.
Waarom: waarmee je lichaam en je hersenen wakker worden, ik doe altijd 3x 10 push-ups 2x crunches en 15min yoga. Push-ups al sinds 19 jaar. De reden waarom je 40 min bezig moet zijn is chemie in je hersenen, het kost zo veel tijd om eerst adrenaline aan te maken en je herenen on fire te krijgen(bloed en zuurstof sneller rondgepompt wordt in je lichaam).
– Vaste sportdagen aanleren om je gedachte fris te houden,
Waarom: Cortisol(stresshormoon) niveau te verlagen
– Vaste Gezonde eetdagen, zondige mag altijd maar zorg dat balans is (uit eten is altijd gevaarlijk)
Waarom: Lichaam is allemaal gebaseerd op stoffen die natuurlijk worden aangemaakt te veel zout, suiker of harde vetten zorgen dat deze balans uit verhouding wordt getrokken. Dit resulteert in dat jij gezonde beweging of andere normale reacties gaat overslaan of negeren. Zoals als je hersenen moe zijn krijg je Sugar craving, als je nu gaat snoep sla je een power nap over. wat een enorme impact heeft op je gezondheid op lange termijn. High en down van suiker. Onderzoeker Michael Moss heeft hier boek geschreven over Salt, Sugar, Fat.
– Genoeg slaap, denk aan je melatonine (7/8 uur)
Waarom: Er zijn vele onderzoeken tegenwoordig gedaan waarin nog steeds ontdekt wordt hoe veel impact goede nachtrust heeft op onze prestaties, liefdes leven en zelfs op ons succes in ons leven. Het stofje melatonine dat zorgt dat wij gaan slapen en onze slaap-cyclus maken. Wordt enorm verstoort door al het blauwe licht van onze tablets, ipad, telefoon, TV etc zorg dat je minimaal 60min van te voren stopt met je schermen te scannen. Als je genoeg slaap krijgt ben je 20% interessanter voor je partner of relatie, zit dus in ons ingebouwd.
– Consumptie van fruit 2x per week juice of shake
De natuurlijke suikers voor ons lichaam en onze hersenen, 1 banaan per dag en 20min de zon lopen heeft zelfde effect als medicatie voor antidepressiva zo sterk zijn natuurlijke producten.
Voor alles in het leven leer maat houden, te veel is nooit goed. Zo limiteer ik ook mijn alcohol toenamen aangezien dit zo’n alien stof is voor je lichaam. Ik drink alleen in het weekend 2/3 biertjes max.

2 Wealth pilaar
Leren van targets
Waarom: het visualiseren van je visie en doelen, zorgt dat de allerrijkste hun eind doelen kunnen behalen. De lange termijn visie opbreken in mini-doelen en deze aftikken dagelijks, geeft de hersenen ook weer dopamine om verder te gaan. De rijkste familie vroeger uit de USA de Rockefellers waren hier meesters in.
Lekker je dag chunken, tijd te kostbaar
Waarom: productiviteit hack, zorg dat je dag opdeelt in ochtend-start-up / Moelijke vragen en taken / Automatische piloot taken / Beloning voor jezelf / kennis verhogen / Rust.
Mind set van een investeerder
Niet zo zeer dat je een investeerder moet worden maar gaat om dat je leert op lange termijn doelen te reageren en sturen. Onze hersenen zijn zo gewired dat alles draait op NU NU nu alles doen. Maar de alle rijkste hebben geleerd eerst informatie verzamelen en dan pas keuzes maken die op lange termijn meeste ROI op leveren. Onderzoeker Alan S.Miller and Satoshi Kanazwa – Why beautiful people have more daughters
Kennis, lees minimaal 1 boek per week.
Gebruik de mind set en benadering van een kind, sta altijd open voor nieuwe dingen en zorg dat je altijd aan het leren bent en durf creatief te zijn.
Warrent Buffet is een goed voorbeeld hiervoor, 80% van de dag alleen maar bezig met zijn kennis te verhogen en ter gelijke tijd zijn markt waarde.
3 Happiness pilaar
Yoga en ademhaling
Het is zo belangrijk in tijd van alleen maar door dauwen dat we leren om af en toe rust te nemen om echt na te denken. De iconen uit onze geschiedenis zoals Einstein, Dalai Lama, Tesla, Aristoteles, Alexander de Grote, Julius Caesar, Darwin zijn juist door afzondering en de leren momenten in te plannen groot geworden. Momenten waar je je hersenen en gedachtes laat ‘flowen’, Einstein had hier ook nog viool bij om zijn creatieve geest optimaal te gebruiken. Sigmund Freud – Civilization and its discontents
Bewustwording
Hoe bewust ben je van waar je nu mee bezig bent? Hoe bewust leef jij je leven? Naast adaptief zijn in je omgang en je gedachtes en aanpak is bewust zijn van je omgeving ook een indicatie van intelligentie maar ook een succes element voor je leven. Dit zorgt dat jij je relaties tot andere kan verdiepen en versterken.

4 Love pilaar
Verbinden met oude vrienden
Uit onderzoek is gebleken uit de succesfactoren voor een gezond en tevreden leven dat mensen, die verbindingen opzoeken met oude vrienden uit hun jeugd gelukkiger zijn en blijven. Het is te vaak een cliche of aangeprate gedachte dat zaken doen met vrienden of kennis niet kan, als dit kan is niets mooier en het maakt je leven ook nog eens dieper en gelukkiger. Onderzoeker Dale Carnegie – How to win friends influence people
Investeren in relaties
Ga nooit uit van je zelf zorg dat je eerste waarde leert toe te voegen voor een andere.
“When we feel love and kindness toward others, it not only makes others feel loved and cared for, but it helps us also to develop inner happiness and peace.” – Dalai Lama XIV

Dit is mijn aanpak ik ben zeer benieuwd of je na jouw 67 dagen een aantal punten heb meegenomen en verwerkt in jouw leven. Je merkte al een stressreductie en dat je een aantal technieken kan toepasen echt tof!

Groeten,
Heiko

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam