Passief inkomen genereren?

Passief inkomen genereren?

Toen ik  2  jaar geleden het concept van passief inkomen en 9 – 5 mentaliteit aan de kaak stellen in het boek van Tim Ferriss, had nog niemand in mijn omgeving of  vrienden hiervan gehoord.

Zelfkoffiezetten.nl - affiliatie pagina inkomsten
Zelfkoffiezetten.nl – affiliatie pagina inkomsten

Het voelde alsof we een vreemd concept of mafia taal spraken (“Passief inkomen? Van wie moet ik dan geld gaan stelen?”).

En ondanks het tegenwoordig meer aandacht heeft gekregen is er nog weinig veranderd in de huidige maatschapij met het concept van passief inkomen, krijg ik nog steeds vaak de vraag “wat passief inkomen?”.

In andere woorden, wat maakt passief inkomen zo anders, vergeleken met een betaalde baan of een eenmanszaak?

Zoals ik het zie, is er een wereld van verschil tussen verdiend inkomen en passief inkomen laten groeien.

Enerzijds gaat het verdienen en anderzijds – meest belangrijke – om het vermogen om financieel vrij te worden. Denk ook aan de het basisinkomsten-model, wat tegenwoordig steeds een populairder gedachtegoed wordt.

Verdiend inkomen

We zijn allemaal bekend met het 9-5 baan inkomen. Dit is het inkomen dat je je hebt aangeleerd om te verdienen en zo zijn de scholen en ook maatschappij ook ingericht. Dit is nog gebaseerd op de industrieel revolutie.  Dus sinds je een tiener was en je iets moois wilde kopen wist je dat je een baan moest zoeken.

Verdiend inkomen is meestal een salaris of inkomsten waarbij je betaald voor de uren die je werkt. Herken je de Nederlandse uitspraak: “tijd is geld”?

Het maakt eigenlijk niet uit of je nu pakketjes wegbrengt voor 16 cent per pakje of je werkt 125 euro per uur als top tekstschrijver… in beide gevallen ruil je je tijd in voor geld. Wil je meer geld verdienen ? Dan zul je waarschijnlijk meer uren moeten gaan werken.

De Passieve inkomsten

Zelfkoffiezetten.nl - affiliatie pagina inkomsten
Zelfkoffiezetten.nl – affiliatie pagina inkomsten

Nu komt de belangrijkste gedeelte: gedachtegoed, diegenen die werken voor passief inkomen hebben een compleet andere mindset dan diegenen die werken voor verdiend inkomen. Mensen die werken aan passief inkomen zijn bereid om vandaag, week of maand voor niks te werken, omdat er een kans bestaat dat ze een constante stroom van inkomen zullen genereren in de toekomst. Indien ze het slim aanpakken.

Concreet: zij worden gedurende de rest van hun leven betaald voor iets dat ze jaren eerder hebben opgebouwd en waarnaar zij sindsdien niet hun volledige aandacht op eist. Al het begin is zwaar en moeizaam en zeer zeker bij een Passief inkomen,  iets wat heel langzaam begint en als tijdsverspilling aanvoelt. Het duurde bij mij echt 2 jaar voordat er iets van geld terugkwam via mijn affiliatie-pagina’s.

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam