Beter slapen door de ochtend zon

Slaaptip #1 Beter slapen met door ochtend zon

Als het draait om je voordeel te halen uit de zon voor dat je weer slaap is er maar korte periode die echt veel effect heeft. Ik heb het hierover de interne bio clock die iedereen heeft. Onderzoek heeft uitgewezen dat tussen 6:00 en 8:30 in de ochtend onze interne clock het meeste aan dit licht heeft. Dus het is vroeg opstaan wil je goed kunnen slapen! Zit er toch nog wat wijsheid in het vroege opstaan. Wil niet zeggen dat als je later op de dag zon krijgt dit minder slecht zou zijn alleen meer effectief voor je lichaam. Probeer dus tijdens de prime-time-licht periode je zon te pakken.

Hoeveel zon moet ik dan pakken?

Het is gebleken dat een halfuur zon buiten produceert de meeste voordelen in ons lichaam zo worden de stofjes die zorgen voor onze slaap goed aangemaakt en de vitamine D via onze huid opgenomen en verwerkt.

Ik los dit op door in de ochtend mijn trainingen te doen en te zorgen dat ik met klanten of alleen ga hardlopen in de ochtend. Heerlijk fris wordt je ervan in je hoofd en je lichaam maakt dus op dat moment alle vitale elementen aan om te zorgen dat ik savond ook heerlijk kan inslapen.  Wat wil je nog meer?

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam