Geen blauweschermen voor het slapen

Geen blauweschermen voor het slapen

Dit is nog wel de moeilijkste om daadwerkelijk te doen. Ik ben zelf ook regelmatig schuldig van toch nog even je smartphone checken of je tablet aanzetten voor de mail. Maar je schermtijd reduceren s’avond is wel de nummer 1 verbetering die gaat zorgen dat jij beter gaat slapen.

Waarom minder blauwlicht ?

Computers, iPads, televisie, en smartphones etc. geven een sleep-sucking blauw spectrum aan licht dat zorgt dat jij problemen krijgt met je slaap. Het artificial blauwe licht dat door elektronische schermen wordt gebruikt zorgt dat je lichaam meer daghormomen gaat aanmaken(zoals cortisol) en verstoort je lichaam in het klaarmaken voor een natuurlijke slaap.

Onderzoekers uit Brigham in een vrouwenziekenhuis in Boston hebben aangetoond dat het gebruik van elektronica die blauw licht uitstraalt in de uren voordat je gaat slapen impact heeft op je gezondheid, alertheid en op je bio lichaamsklok (circadian clock) die zorgt voor de juiste afstelling van je slaap ritme.

In het onderzoek kwamen de mensen die iPad readers gebruikte het slechte uit de test. Het inslaap vallen, de duur van de slaap en hun REM slaap was een stuk korter in verhouding met de mensen die een boeken van papier hadden.

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam