Geld sparen met de beste rente

Iedereen is al een investeerder. Alleen investeer jij tijd voor geld en dat is een slechte trade. Als je stopt met werken, stopt je geld  – Tonny Robbins

Nu ik bezig ben in Tony Robbins | Money: Master the game geeft dit naast inspiratie ook veel  vragen. Inderdaad Tony Robbins mijn spaargeld doet nu niks, maar waar moet ik het dan in investeren? Als ik 10 of 15% van mijn maandelijkse loon apart hou voor investering, waar moet je dat dan insteken? Als mensen al überhaupt sparen. Want als de inflatie hoger is dan de spaarrente, wordt uw geld op uw spaarrekening elke dag minder waard. Dit is een belangrijke reden waarom men ervoor kiest om te gaan beleggen. Als u gaat beleggen, dan kunt u meer invloed uitoefenen op de groei van uw vermogen. En als u zelf belegt, kunt u zelf bepalen hoeveel risico u wilt nemen. Natuurlijk geldt hierbij wel: hoe hoger het rendement dat u nastreeft, hoe meer risico u moet nemen.

Ik weet nu dat op jongeren leeftijd al moet beginnen aan ‘compounding’

Albert Einstein — ‘Compound interest is the eighth wonder of the world. He who understands it, earns it … he who doesn’t … pays it.’

Wat is dit magische compounding?

Simpel gezegd wordt geld over langere periode meer geld  en daarnaast kennen we allemaal het gezegde met geld maak je geld. Hoe eerder je geld gaat wegzetten en hier niet meer aanzit zal dit groeien, maar dat is tegenwoordig niet meer genoeg met 1,65% rente. We moeten er iets mee doen

Sparen? Niet interessant. Nou je kunt het beter slim investeren want al zet je het 20 tot 30 jaar vast die 1,80% rente gaat je niet helpen als je ooit wat zwaarder hebt of misschien minder wilt werken, aangezien we toch tot ons 90 jaar door moeten toch?

Check Rente spaarrekening vergelijken – Geld sparen met de beste rente

Maar wat nu?

Uitzoeken. Ik ben dus veilig aan het onderzoeken in boeken, internet en vrienden naar de zogenoemd financiële portfolio of een investering portfolio. Naast dat deze tak van sport bewust moeilijk wordt gehouden en vol met jargon zit en onbekende fee’s. Heb ik het doorzettingsvermogen dat het moet lukken om te ontdekken waar je relatief veilig een kleine % van je spaargeld kan investeren. Deze portfolio of ‘geldmachine’ zoals Tonny Robbins het noemt moet wel uit de juist ingrediënten bestaan. Dit om te zorgen dat als minder gaat de juiste spreiding hebt om toch er nog wat aan over te houden. Daarnaast is de Nederlandse vertaalslag ook nog een uitdaging van de technische termen en de vaak gebruikte low cost indexs. Uitdaging van boekkennis met Amerikaans randje naar Nederlandse praktijk.

” Ultimately we must all become investors if we want to be financially free” 

Welkom in de  jungle

Gevoel dat 88% het geen fluit interesseert, te moeilijk, bleg, niet mijn wereld etc.  Dit even getest in de praktijk en tot mijn verbazing was er niemand van mijn leeftijd 27+ die precies weet hoeveel % hij wegzet van de loon en een financieel plan heeft voor investeringen. Vervolgens zeg ik dan maar oh.. je vind dit vast niet interessant…neen. Nee ik ook niet direct maar het is toch wel belangrijk nu je inkomen gaat generen om goed te weten wat je daarmee gaat doen. Ieder geval een idee hebben net zoals je met je carrier hebt en andere basisdoelen in het leven.

Nu ik het dus mij zelf aan het verdiepen erin ben zie ik dat zelfs de banken maar al te graag jou van alles verkopen. De magische spaarrekening met 5 euro per jaar GRATIS! Aandelenpakketten met 4Atjes waar de kosten naar toe gaan en andere crap, Gratis advies maar beloond worden om meer rekening af te sluiten? Hoeveel procent van jouw hard verdiende geld komt eigenlijk weer terug op jouw rekening na een investering of succesvolle verkoop? Vast niet alle financiële adviseurs hebben het slechte been met je voor en willen je echt helpen,  maar van al die te vriendelijke foto’s en gratis etc krijg ik maar kriebels als gewone onwetende investeerder. Zo probeer ik met een klimhamer van waarheid en gezond verstand de berg te beklimmen die investeren en financiële toekomstplanning heet.

Ik heb nu al een paar websites’s o.a www.binck.nl gevonden en gekregen waar je een account zelf kan aanmaken en verschillende Aandelenfondsen en ETFs (trackers) zijn waar je kunt in investeren tegen lagenkosten en relatief veilig. Ik moet dit natuurlijk eerst uitproberen om te zeggen of dit echt iets is voor jullie. Het zou ook handig zijn als je overheid hier wat meer informatie en hulp zou insteken. Dit zodat scholen ook wat bij kan gaan brengen over wat je met geld allemaal kan. Dit kan een middel zijn om sneller te bereiken wat je wilt in het leven en andere ook weer te kunnen helpen.

Remember, it’s your money, and it’s time for you to take control – Tony Robbins

Kreeg ook nog deze geweldige aanbieding op=op, het is toch bijna te goed om waar te zijn (meer troep).

U bent uitgelogd. Speciaal voor u geselecteerd  ING
U bent uitgelogd. Speciaal voor u geselecteerd ING

Het laatste stukje advies. Ik hoop dat je wat aan mijn ervaring hebt!

“The secret to living is  giving” – Tonny Robbins

2 gedachten over “Geld sparen met de beste rente”

 1. Hoi Heiko,

  Ik ben ook het boek van Tony Robbins aan het lezen en probeer ook die vertaalslag te maken naar de Nederlandse/Europese markt/financiele termen. Ben je nog bezig hiermee? Wat mij hielp is mijn (oude!) economieboeken van de middelbare school herlezen. Daar staat echt nog veel info in over ‘marktkapitalisatie’ etc. De rente is nu zo laag op spaargeld dat ik ook aan het zoeken ben naar een goede manier om te beleggen, maar zit pas in ho.2 van het boek van Tony Robbins 😉 Ik werk vanaf 2006 als freelancer en heb nooit aan de (financiele) toekomst gedacht, maar nu wel en ik zie dat het echt nodig is. En het is nog best wel interessant ook.
  Succes met alles!
  groetjes
  Annemarie Slee

  Beantwoorden
  • Dag Annemarie,

   Super leuk dat je reageert op mijn blog! Sorry dat ik zo laat reageer, ik ben momenteel bezig met vaste baan en mijn webshop(zelfkoffiezetten.nl) maar geen excuses daarom toch nog even dit bericht.

   Ik heb momenteel Binck ontdekt waar je op een veilige manier in ETFs(indextrackers) kan investeren. Daarnaast zijn de standaard passieve inkomsten zoals vastgoed (huizen verhuren) en handel(mijn geval de koffie webshop) natuurlijk altijd een goede investering. Maar het belangrijkste is een fix bedrag wegzetten per maand, Sparen! Zoals Tonny ook zegt klein beginnen met 5% als het kan steeds een beetje ophogen tot ongeveer 15/20%. Hierin heb je de keuze om het te herinvesteren in je bedrijf of in passieve inkomst stromen.:D

   Ik zag dat je ‘freelance copy writer’ bent is dit correct? Ik maak vaak voor particulieren websites en die kunnen jou wel gebruiken.

   Ik ben zeer benieuwd naar je freelance ervaring en hoe je dat is afgegaan, laten we anders even bellen mijn nummer is: 06-20845800

   We spreken!

   Groet,
   Heiko

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam