Google plus for business_header

Google Plus inzetten voor Business

Google Plus inzetten voor Business

Google heeft ongeveer 95% van het marktaandeel op zoekmachine gebied. Dit maakt Google bijna een verplichte speler om te benutten. Maar waarom zou je naast zoekmachine optimalisatie (SEO) en alle sociale platformen ook ervoor kiezen om Google + te gaan benutten? Dat wil ik met een paar belangrijke punten duidelijk maken. Gedeelte van deze tactiek hebben wij ook geadviseerd aan

Taxi Danny Deluxe.

 

 

“If you ignore google plus, Google Search will ignore you” – Larry Page

Op Warpspeed Linkbuilding

Het is niet natuurlijk wanneer er plotseling honderden links naar jouw website verwijzen, ook Google vindt dit gek. De strategie moet van een spin zijn die langzaam zijn web bouwt van binnen naar buiten, steeds groter en het blijft sticky. Ook de relevantie van links is belangrijk, zorg dat de hyperlinks die je opbouwt ook de gebruikers helpen hun informatie beter te vinden. Dit is ook de manier hoe Google optimaliseert. Zorg ook dat niet alles naar je homepage gaat maar dat ook de dieper liggende pagina’s aandacht en liefde krijgen. De conversie schijnt hoger te liggen op productpagina’s.

Google Zoekmachine

Verhoging van jouw zichtbaarheid in de Google Search. Dit gebeurd omdat Google zijn eigen netwerk vaker “craws” (doorzoekt) op nieuwe content. Dit zorgt er ook voor dat jouw bedrijf weer beter gevonden kan worden. Uiteindelijk zal er weer meer verkeer ook wel traffic genoemd naar jouw pagina komen. Dit vergroot de kans op conversie! Let wel op content is natuurlijk nog steeds koning, deze moet wel zeer goed op jouw publiek afgestemd zijn. Maak het ook visueel en aantrekkelijk om het te lezen.

Naast Facebook het grootste sociale platform 

Dit platform heeft nu over de 540 miljoen leden, daarvan zijn 359 miljoen echte actieve gebruikers en posters. Die dus dagelijks content delen en beter gevonden worden in de zoekmachine.

Slim Micro-blogging

Naast je standaard blog op je website. Kan je ook volledig gebruik maken van Google plus als jouw business blog met een groot publiek van 359 miljoen actieve gebruikers. Met het gebruik van de zogenoemde hashtags bijv. #SEO kun jij jezelf presenteren als de specialist op dit gebied. Daarbij heb je nog de mogelijkheid om video, foto’s en weer links te generen naar jouw hoofdpagina (hub). Je moet dus wel zorgen dat je Google Plus informatie altijd  terug linkt naar jouw gewenste “hub”.

Inzet van Google Hangout

Hangout is naast dat het leuk is om te praten met bekende ook een tool om te gebruiken om dichterbij je fans te komen. Of veel mensen op een persoonlijke manier  kennis te laten maken met jouw bedrijf. Je kunt zelf events organiseren waarbij je kennis deelt en jouw specialiteit toont aan een groot publiek. Dit wordt ook wel Hangout on Air genoemd.

 

 

Google+ Best Practices For Business [infographic]

Google Plus for Business

 

 

 

Vergeet ook niet de Bron te checken:

http://imgur.com/bTIr9v9,

http://www.karelgeenen.nl/12/linkbuilding-natuurlijkheid-troef/

http://www.pure-im.nl/blog/seo/marktaandelen-zoekmachines-q3-2013/

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam