Het is vrijdag: 17 euro verder en realistisch blijven!

Introductie Koninklijke Landmacht en OOCL

Het introductie gesprek met de HAN(Hoge School Arnhem en Nijmegen) en de Koninklijke Landmacht is toch altijd een magisch moment waarbij twee partijen samen komen en gedachtegoed uitwisselen. Hierbij was het deze eerste keer vooral gericht op praktijk ervaring uitwisselen en elkaar de “handjes schudden”. Mijn stagebegeleider vanuit school genaamd Guus Rameckers heeft een paar interessante vragen stukken in de lucht gegooid wat betreft project scope, mogelijk neven taken en het onderzoek naar Social media inzet binnen OOCL en de Koninklijke Landmacht.

Zoals ik in mijn eerste post al benoemde het liefst zou ik alle speerpunt aanpakken en mee bezig gaan, maar dat kan niet. Gelukkig zijn er genoeg andere opties zoals: informatiebehoefte analyseren, Social media mogelijkheden, Social media inzet, kennisniveau ervaren, introductie Social media platform en kennis presentatie geven. Met andere woorden genoeg te doen dus. De Koninklijke Landmacht is een lerende organisatie. Waarbij Social media nog in de kinderschoenen staat, daarbij is Social media op zichzelf ook relatief gezien een nieuw begrip. Dit kan elkaar goed aan gaan vullen. Waarom nu? Omdat nu het juiste moment is om een blik te werpen op dit “nieuwe” medium. Daarbij zijn er nog geen vervangende middelen voor het wegbezuinigde personeelsblad Phoenix maar de informatiebehoefte is nog wel aanwezig bij de medewerkers.

Waar je ook rekening mee moet houden is dat er nu veel factoren spelen. Denk dan aan: de bezuingingen, reorganisatie en redesign van de gehele Defensie, nieuw kabinet et cetera. Maar ik vind persoonlijk dat de Social media niet als heilig of “de oplossing” moet gezien worden maar meer als een middel een “tool” om je doel te bereiken. Dan heb je nu hopelijk een beeld van mijn uitdaging?

Uitdaging, prima hoor

Deze uitdaging is om mijn plan samen te voegen met het huidige strategische doel. Hierin  zit mijn uitdaging. Om het zo realistisch mogelijk te houden, met een vleugje creativiteit en lange termijn optie te kunnen adviseren. Dit bij een complexe en toch lerende organisatie met veel passie en wilskracht om het juiste te doen. Hier zal natuurlijk ook weerstand zijn maar dit zie ik juist als uitdaging! Weerstand geeft ook aan dat de mensen nog steeds betrokken zijn bij hun eigen organisatie “hart voor de zaak”. Dit geheel is te realiseren en adviseren denk ik via scenario’s te schetsen met praktijkvoorbeelden, vergelijkbare bedrijven die inzet van Socia media gebruiken die in lijn liggen met hun doelstellingen. Hierbij gaat het om de voordelen/nadelen in te laten zien op korte termijn en lange termijn. Praktijkvoorbeelden werken vaak het beste.

Social Media modellen

Hierbij heb ik zelf een paar Social media modellen geselecteerd. Toch zou ook graag van jullie willen weten hoe jullie hier tegen aankijken. Want als je iets niet weet of graag wilt weten is vragen toch nog de beste optie, toch? Dit model genaamd Social Media Strategy Curve and Framework geeft de groei aan die organisatie moet maken, voor het op de  ideale positie verkeert om het gewenste resultaat te halen. Hiermee kan ik aantonen wat de huidige positie is en gewenste positie na het onderzoek. Klik op het plaatje als je naar de bron wilt voor meer informatie.

Social Media Strategy Learning Curve

Daarbij ook interessant om mee te nemen, het fase model van Sjef Kerkhofs en Robbert Gangadin van DailyDialogues.

SMF model

Klussen en fietsbanden

Klussen! Zelfs als je op het kantoor werkt moet er soms geklust worden. In dit geval ging het om een verhuizing van ons OOCL communicatie kantoor van 1e naar de 3e verdieping en mijn fiets(band). Ben je nou nog niet klaar met die fiets! Nee, na 3x de banden er op nieuw opgezet te hebben en 17 euro verder met verschillende reden. Kan ik nu zeggen dat hij er spik & span bij staat met een nieuwe glimmend bandje.

pech band

Onze nieuwe locatie 3e verdieping had nog een tussenmuur(tje) dat op professionele wijze moest gedemonteerd worden. Wij dus Gian en ik hebben even onze wilskracht ingezet en er is nu succesvol een muurtje semi gedemonteerd. Het doel is bereikt een doorgang creëren van kantoor A naar de B. Gewoon even lekker de handjes laten wapperen.

sectie communicatie OOCL

Sluit ik dit keer af met een tweet van mijn stagebegleider genaamd Guus Rameckers: “Informatiebehoefte en social media topopdracht binnen een uitdagende organisatie, wat wil je nog meer :-)”

Website: http://guus-advies.com/

 

 

 

2 gedachten over “Het is vrijdag: 17 euro verder en realistisch blijven!”

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam