Het is Donderdag: Wat doet deze spijkerbroek bij de Landmacht?

Werkt in geest van de commandant

Laten wij maar gelijk weer beginnen toch? Het oogmerk ( visie ) van de Commandant Generaal Hans van Griensven begon in de middag met eerst de Generaal volgens procedure groeten. Dit werd gedaan door de Chef staf, (een van de ondercommandanten van de commandant , de “commandant” van alle stafmedewerkers). Hierbij deed ik vrolijk mee behalve salueren dit is alleen voor militairen, begrijpelijk die hebben de pet verdiend. Na een uitgebreide beschrijving van de functies die de Commandant generaal heeft gedaan in zijn loopbaan wat gepaard ging met een boekje pienter ( Dit is een notieboekje waar alle afkorting en andere zaken in worden opgeschreven ) vol vakjargon en hier en daar kon er een grapje van af.

Nieuwe commandant aangetreden

Ondanks dat dit meer een introductiegesprek was heb ik er toch veel aangehad en deed het mij veel ideeën aanwakkeren met name het creatief en realistisch benaderen van de “opdracht” voor handen. Ik was dan ook als Social media verslaafde blij om te horen dat zichtbaarheid voor de media een onderdeel was van de doelstellingen. Dit gaat natuurlijk wel gepaard met de juiste uitingen, huisstijl een correct plaatje laten we maar zeggen. De generaal sloot het oogmerk af met zijn favoriete quote: “Make it happen”.

Mogelijkheden zijn onbeperkt

Grenzen verleggen

Vandaag had ik even nagelopen samen met de bedrijfsjurist van OOCL wat allemaal mogelijk was als stagiair bij de Landmacht. Sportaccommodaties, vervoer en andere faciliteiten zijn allemaal goed geregeld. Denk alleen dat ik nu nog even wacht met de stormbaan te betreden, alle ambities op zijn tijd. De meeste functies die ook in het bedrijfsleven te vinden zijn lopen ook rond bij de Landmacht. Echt zeer interessant om deze cultuur een keer van dichtbij mee te maken. Zo merk je ook dat er altijd vriendelijk wordt gegroet op de wandelgangen.

De afspraak met de Generaal is ook gelijk gemaakt om de hoofden even bij elkaar te steken en Social media te gaan doorspreken wat, wanneer en hoe. Natuurlijk zal ik hiervoor voorbereiding treffen samen met het OOCL communicatieteam.  Zodat ik een soort scenario kan schetsen met praktijk voorbeelden, dit praat altijd makkelijker.

Deze spijkerbroek (burger) gaat nu even de laatste aantekening op papier zetten en dan CRTL – S en ALT – F4. Ik hoop jullie binnenkort weer een leuke update te kunnen verschaffen. Deze gaat misschien wel over mijn stormbaan ambities, foto’s inclusief natuurlijk.

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam