Het is maandag: Een snelle en professionele start!

Het is 3 september

De stage is begonnen om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Dit was zeker wel een “bijzondere” start. Ik begon de ochtend met de trip naar Apeldoorn station met bus 231s, deze liep gesmeerd. Alleen bij aankomst op het station bleek dat dus mijn “opgeknapte” fiets gejat was. Deze heeft de proefperiode van 7 dagen niet overleeft laten we maar zeggen. Maar wat doe je dan? Je stagebegeleider  Diane bellen  zij l kwam al snel ondersteuning bieden in vorm van vervoer.

Waar ben ik vandaag mee begonnen?

De eerste stap is natuurlijk inventariseren van de opdracht. Ik was zelf al begonnen aan een Plan van Aanpak hierbij had ik al wat vragen geformuleerd.  Waaronder de hoofdvraag:  Hoe kan Social media bij de digitalisering van het blad Phoenix een oplossing bieden? Hier komen later ook de deelvragen bij. Maar met deze deelvragen ben ik nog even aan het worstelen, gelukkig maar.

Om te meten of deze hoofdvraag juist is ben ik om de letterlijk kleine tafel gaan zitten. Dit met Diane Velner en Majoor Jan  Venekamp . Hier hebben wij de doelstellingen en opdracht nogmaals doorgesproken. Met name om voor mijzelf een helder beeld te scheppen voor ik te snel van start ga. Daarbij vind ik zelf ook een adviesrapport wat niet in lijn ligt met de doelstellingen van de organisatie, en dus niet meewerkt aan het uiteindelijke doel is geen advies.

Wat doen we morgen?

Morgen krijg ik tijdens een bijeenkomst voor het personeel van de Landmacht in Apeldoorn meer te weten over het beleid en de richting die de net aangetreden commandant van het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL), de generaal van Griensven, op wil de komende tijd. Binnen Defensie noemen ze dit het oogmerk (visie) van de commandant. Dit oogmerk is in lijn met de doelstellingen van de Landmacht in het geheel. Dit zal mij een beter beeld geven van de organisatie en welke richting ze op willen. Zo kan ik goed gefaseerd de benodigde onderdelen voor het onderzoek in kaart brengen. Dit om uiteindelijke de hoofdvraag te kunnen beantwoorden of Social media een oplossing is voor Phoenix OOCL en misschien wel de Landmacht.

Morgen staat een naast de standaard werkdag een oefening in de avonduren op de agenda ( hier komt mijn niet van 9 tot 5 mentaliteit op de 2e stagedag al van pas) en een nieuwe fiets regelen. Voor de fiets heb ik al een aanbod gekregen  van vriend van mijn vader, check. Nu nog de oefening ervaren en het Plan van Aanpak, Eitje toch?

1 gedachte over “Het is maandag: Een snelle en professionele start!”

  1. Hi Heiko,

    Leuke blog. Wat mij betreft kun je zeker je updates voor je stage zo vormgeven en invullen. Past ook bij jouw opdracht en het hoort eigenlijk ook wel bij de huidige manier van communiceren, nietwaar. Let er bij de oplevering van je stagemateriaal wel op dat je deze verslagen ook meelevert…

    Guus

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam