Het is woensdag: Het Frysk bloed en 735 treden beklimmen

Het Foppe fonds
Voor de mensen die helemaal geen interesse  hebben in voetbal of nog nooit van de naam Foppe hebben gehoord opgelet. Hierbij even een korte introductie over Foppe Geert de Haan. Hij is een Nederlandse voetbaltrainer met Fries bloed, die zelf  ook heeft gevoetbald en wiens trainerscarrière begon vanaf 1974. Daarna heeft hij nog veel voor Jong Oranje kunnen betekenen met name een plaatsing voor de Olympische spelen van 2008.  Uiteindelijk is hij weer terug gekomen bij zijn grote liefde sc Heerenveen wat overigens een zeer mooi stadion heeft. Dan nu waar het om gaat Foppe de Haan heeft dus een eigen fonds opgericht dat gericht is op het steunen van zwaar gehandicapte kinderen t/m 21 jaar die graag in aanmerking willen komen voor een sportrolstoel.
http://www.foppefonds.nl/
Foppe Fonds
Wat heeft Landmacht hier mee te maken?
Op 17 oktober 2012 vindt het Open Fries Kampioenschappen traplopen plaats in en rondom het Abe Lenstra Stadion. Na deze bijzondere traploop wedstrijd zal er een de benefietwedstrijd Foppe versus Marco plaats vinden. Beide onderdelen staan in het teken om geld in te zamelen voor het Foppe Fonds en KIKA (kinderen kanker vrij).
Doorspreken traploopwedstrijd

Dan nu de Landmacht, deze zal de 101 geniebataljon inzetten bij de Abe Lenstra Stadion om een voetgangersbrug neer te zetten. Op deze manier ondervinden de bezoekers van het stadium en de lopers geen hinder hebben van de weg die onderdeel is van het parcours. Dankzij deze loopbrug wordt voor beide kanten bezoekers, lopers en omwonende gemakkelijk gemaakt. Vervolgens zullen er ook soldaten mee lopen van 44 Pantserinfanteriebataljon van de Landmacht om het infinitief te steunen. Daarnaast is er nog een touwhindernisbaan opgezet door zorg van sportinstructeurs van de Sportorganisatie van de Koninklijke Landmacht. Het Operationeel Ondersteuningscommando Land van de KL (verantwoordelijk voor alle logistiek en gevechtsondersteuning) ondersteunt hierbij waar nodig, dit is hoofdzakelijk op communicatievlak. Wat ik vandaag heb mee gemaakt was alvast en verkenning van het parcours op; een klein regenbuitje na is dit succesvol verlopen en Syb van De Kast liep ook mee.

Test de kampioenschappen tralopen
www.sportfanfryslan.nl/ofktraplopen
https://www.facebook.com/pages/101-Geniebataljon/172032436216732

De social media talk
Zojuist heb ik een introductiegesprek gehad met Commandant OOCL, brigadegeneraal Hans van Griensven. Het onderwerp zoals de titel al zegt zal zijn Social media en de inzet hiervan. Hiervoor had ik samen met Kapitein Gian Santegoeds de nodige voorbereidingen getroffen. We hebben mijn bijdragen besproken met als hoofdvraag:
Hoe kan Social media een rol spelen bij de informatievoorziening na het wegvallen van het personeelsblad Phoenix?
https://www.facebook.com/pages/Phoenix-OOCL/217559611664135
Prima ontvangen en nu knallen! Of zoals generaal Van Griensven zegt: ‘Make it happen!’

1 gedachte over “Het is woensdag: Het Frysk bloed en 735 treden beklimmen”

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam