Het is weer maandag: De organisatie in kaart brengen en iMovie vs Sony trekken ten strijden

De uitvoering van het model Phoenix OOCL – Organisatie deel 1

Ik wilde eerst de organisatie analyseren dus eerst het OOCL zelf. Dit is natuurlijk al een uitdaging op zichzelf. Omdat het een soort paraplu organisatie is waar meerdere eenheden onder vallen. Hierbij komt gelukkig de kracht van het Business Canvas model kijken, deze zorgt dat je een overzicht krijgt van de hieronder benoemde kanalen. Na even wat plakken en doorspreken samen met Kapitein Gian Santegoeds en Majoor Venekamp is de canvas op de juiste manier ingevuld.

Mijn manier van werken die ik prefereer is eerst het model doorlopen, dan gezamenlijk per onderdeel prioriteiten stellen. Hier blijven uiteindelijk drie hoofd categorieën over per bouwblok. Het is essentieel om iedereens mening te horen en dit te spiegelen tegenover elkaar. Hierbij moet de facilitator (ik) dus ook gerichte vragen stellen. Dit is puur om deze opgeschreven criteria aan de kaak de stellen, verder te denken dan de reeds vermelde mogelijkheden. Als dit allemaal achter de rug is zal vervolgens verwerkt worden in mijn vooronderzoek. Ow en er zit geen diepere betekenis achter de geweldige post-its (natuurlijk werkte dit wel extra motiverend). Mijn dank aan stagebegeleider Diane Velner.

Deel 1 Canvas model invullen

  1. Doelgroep;
  2. Bestaansrecht;
  3. Communicatiekanalen;
  4. Klantrelatie;
  5. Kernactiviteiten;
  6. Vereiste middelen;
  7. Inkomen;
  8. Kernpartners.
  9. Kostenstructuur;

Afspraken verzetten en ruimte creëren

Zo zie je maar weer eens hoe gemakkelijk een communicatie verkeerd loopt. Ik had een afspraak, zo dacht ik met Raymond Franssen. Raymond is plaats vervangend Hoofd Communicatie in Utrecht. Ik had hem uitgenodigd om te praten over de inzet van Social media en zijn gedachte hierbij omtrent inzet binnen Koninklijke Landmacht. Zeer interessant gesprek waar ik wel naar uit had gekeken, hij is o.a. mede beleidsmaker/ meedenker voor het social media plan binnen Defensie.

Maar wat ging hier mis?

Lang leve de elektronische agenda via outlook, de uitnodiging was in eerste instantie verkeerd verstuurd, verkeerde dag, niet geaccepteerd en daarna vanuit onze kant niet opnieuw weer ingeschoten, vergeten….druk druk druk en Miscommunicatie. Eerlijk is eerlijk “communicatie” het is en blijft een lastig beroep. Maar wat ik wel moet vermelden is waar het om gaat. Hoe werd hiermee omgegaan? Dit verdiend dan wel weer een pluim! Na dat mijn stagebegeleider Diane even belletje hadden gedaan, kreeg ik Raymond zelf te spreken die gelijk vol enthousiast volgende week een afspraak met mij heeft ingepland. Hopa!

 iMovie en Sony trekken ten strijden

Twitterpost Heiko

Zo kwam er tijd vrij dacht ik om aan mijn vooronderzoek te werken. Natuurlijk liep dit anders dan gepland. Aangezien ik mij zelf graag behulpzaam opstel. Probleem 1: was het probleem van Mac 400 firewire naar de camera’s  800 firewire. Dit was na het juiste snoertje te gevonden hebben opgelost. Probleem 2:  Blauwscherm bij het overzetten van filmmateriaal van camera naar Mac. Ik wilde graag Majoor Venenkamp helpen met de overdracht van het video materiaal. Dit ook wel het capturen en importeren van video materiaal. Dit ging op zijn zacht gezegd niet gemakkelijk. Dit lag niet aan de samenwerking dit verliep gesmeerd. Ik ging als een razende bezig om het probleem te Googlen, Majoor Venenkamp deed de. Wat na verschillende pogingen de meeste lucratieve oplossing opleverden. Zelfs openen van een muziekprogramma hier een noot opspelen, vervolgens nogmaals proberen de video te capturen. Dit zonder resultaat. Tot ik bij een forum kwam waarbij het ging om camera instelling van Sony om op  i.link-conversie – OFF te zetten. Gelukt! Altijd leuk feit als je dan op je horloge kijkt is het alweer 16:35 uur weg dag, maar wel iemand geholpen dat geldt ook voor iets toch?

https://discussions.apple.com/thread/3748694?start=0&tstart=0

Every Soldier a Spokesperson (ESAS) Voorlichtersdag

Dan is er nog een onderdeel waar ik mezelf betrokken bij heb en dit is de parttime voorlichtingsdag. Hier krijg ik mogelijkheid om een bedrage te leveren aan omgeving bewustheid binnen Social media. Mijn idee voor zo’n presentatie is om aan de hand van een aantal praktijk voorbeelden, social media introducties via Youtube, gebruiksvriendelijke Tools, monitoren en nog meer leuks. Proactief presenteren daar ga ik voor! zal hier nog even op terug komen via mijn blog. Als jullie nog tips of ervaring hierin hebben hoor ik het graag!

Nu moet ik nog even die (verloren) tijd inhalen “make it happen”.

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam