Hoe maak je een Facebook-advertentie video?

Hoe maak je een Facebook-advertentie video? Lees hier hoe!

Ik heb Facebook video’s ingezet voor Defensie, het Social Media Marketing Summit en Facebook video’s voor klanten gemaakt maar uiteindelijk wil je ook graag dat deze video’s (converteren) nieuwe klanten aantrekken. Wat werkt nou het beste? Ik heb al mijn video’s en vele Facebook-advertentie video’s onderzocht en dit is het patroon wat ik zie terugkomen.

Hoe maak je een Facebook-advertentie video? Lees hier hoe!

Natuurlijk spreekt elk resultaat voor zich aangezien iedereen die adverteert met Facebook een andere relatie heeft met zijn of haar doelgroep. Maar het kan dienen als een handige leidraad als je net begint.

De structuur van een Facebook-advertentie video…

Deel 1: Pak hun interesse (Heldere frisse kleuren / beelden met beweging erin / fun / grote belofte / statement)

10 seconden – 1 minuut

Deel 2: Identificeer je doelgroep / spreek hun persoonlijk aan en vertel wat je in deze video gaat vertellen/uitleggen

30 seconden

Deel 3: Leer je doelgroep iets cools wat is gerelateerd tot hun (wensen) gewenste uitkomst of hun struggle waar zij dagelijks mee zitten.

2 – 3 minuten

Deel 4: Follow-up autoriteit, zorg dat het helder is dat als zij meer willen leren dat jij de persoon bent daarvoor ‘de autoriteit’ in jouw niche.

1 minuut

De Video lengte:

Dit is iets wat mij veel gevraagd werd, want hoelang moet mijn video zijn? Eerste zei ik altijd zolang het nodig is… Maar ben daar toch op teruggekomen want er is wel degelijk een voorkeur en dit is toch vaak rond de 3-5 minuten max. Als je minder dan 3 minuten doet is er eigenlijk te weinig tijd om waarde over te dragen aan je doelgroep, ga je langer dan 5 minuten dan is vaak de aandacht weg, krijg je minder clicks naar je website. Maar dit hangt ook sterk af van de kwaliteit van je video’s. Het komt er op neer dat jezelf moet testen.

*Verplichte Elementen voor een Video advertentie*

1) Fun & entertainment, zorgen dat het op een manier toch wel vermakelijk is om naar te kijken. Als jezelf bijvoorbeeld te serieus neemt komt dat terug in de video’s en vinden de mensen het niet fijn om er naar te kijken. Zorg dat je het zelf ook leuk vindt om te doen.

2) Persoonlijkheid, aller belangrijkste reden waarom mensen een relatie met jou krijgen is om jouw persoonlijkheid die is uniek en heeft niemand anders. Wat je in het begin gaat doen is te veel kijken naar bekende mensen en dan proberen hun te spiegelen maar iedereen heeft zijn eigen publiek en smaak. Ik vind Gary Vaynerchuk video’s gaaf en ook die van Casey Neistat maar ik zoek wel mijn eigen insteek. Jouw persoonlijkheid gaat mensen aantrekken in jouw merk, bedrijf en in je advertenties.

3) Geef waarde weg en context, ik heb vaak genoeg ontdekt dat als je alleen promotievideo’s maakt zonder waarde te leveren slaat het niet aan. “Ik geef over 5 dagen een training, schrijf je nu in! Boek nu alvast je event want op = op” etc. genoeg voorbeelden die je wel zult herkennen. Die werken niet meer, mensen worden gedreven door content en waarde en dat alleen zal hun activeren om verder te kijken. Laat mensen altijd iets meenemen waarmee zij zelf kunnen starten.

4) Geef waarde weg maar creëer een behoefte voor meer, zorg dat je ook echt iets overlaat zodat mensen nog naar je website moeten of zich daadwerkelijk inschrijven (conversie). Dus bijvoorbeeld 6 goede tips en vervolgens de uitnodiging om meer te leren via een verdiepende webinar, videotraining, landingspagina etc.

5) Positioneer jezelf als een autoriteit, hoe kan ik mijn autoriteit toonbaar maken in deze video? Via vertellen van (persoonlijke) verhalen of bepaalde gebeurtenissen. Door een afbeelding of video dat ik op een podium sta of een groep aan het lesgeven ben, daadwerkelijk een klant aan het helpen ben met mijn expertise. Vertrouw volledig in jezelf en praat met volle overgaven over je expertise en pak de rust. Als jij niet overkomt dat je zeker weet waar je het over hebt wordt je niet gezien als autoriteit.

6) Elimineer bezwaren, probeer te denken vanuit je doelgroep en wat zouden hun bezwaren kunnen zijn dit is voor elke markt anders. Maar beslissend om te zorgen dat je video succes heeft. Want hierin kan de doelgroep zichzelf namelijk vinden en wordt er een diepere relatie met jouw merk, bedrijf of persoonlijkheid gemaakt.

*Meest belangrijke*

Hier gaat het om de video zelf. Je hoeft echt geen mega duren camera te hebben vele smartphones zijn prima voor video gebruik, alleen als je deze onderstaande punten niet goed krijgt zal je video niet optimaal werken.

1) Verlichting, je hoeft niet in een super fancy studio te zitten of hele geweldige studiolampen aan te schaffen zolang je maar daglicht gebruikt voor je video, dit kan ook binnen zijn bij een raam of een lamp die goede verlichting biedt maar dit heeft wel aandacht nodig. Zorg dat je gezicht mooi is uitgelicht in de video en niet dat je een mysterieuze boeven video krijgt.

2) Kwaliteit van de video, je hoeft geen HBO video’s te maken, zolang de beeldkwaliteit maar voldoen is en dat het scherp en helder is wat je wilt overdragen. Bijna alle smartphones zijn tegenwoordig krachtig genoeg om dit volgens industrie standaard op te leveren zoals 720p en 1080p.

3) Audio, de ruimte die je gebruikt moet weinig afleiding hebben, geen omgevingsgeluiden die enorm storen en de kijkers weer afleiden. Hiervoor heb je ook geen geweldige microphones nodig, ik gebruik zelf nog steeds de basis headset van iPhone omdat ik deze naast mijn telefoon, laptop altijd mee heb op locatie. Zolang je gesproken woorden maar duidelijk overkomen.

Starten met Facebook Video-Advertenties?

Stay Happy / Vrolijke groet,

~Heiko

Online Marketing consultant

Voor meer informatie over Leadgeneratie en Facebook Advertenties bezoek: https://www.heikohartsuijker.com

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam