Hoe maak ik een Facebook-Advertentie die werkt?

Hoe maak ik een Facebook-Advertentie die werkt?

Hoe maak ik een Facebook-Advertentie die werkt?

Helaas er is geen ‘One Size Fits All’ Facebook-Advertentie…

Je hebt namelijk ook geen ‘One Size Fits all’ mensen toch? Wat de meeste startende Facebook adverteerders vergeten is dat het hier om mensen gaat en ieder mens heeft eigen wensen en behoeftes.

Even een open deur intrappen, de sleutel van het Succes van je Facebook-advertentie als je het zo kan noemen ligt dan ook in je doelgroep -> mensen proberen te begrijpen in wat hun behoeftes, ambities en wensen zijn.

“What really decides consumers to buy or not to buy is the content of your advertising, not its form.” – David Ogilvy

Daarin zit ook de kracht, ik wil je dan ook graag helpen door toelichting te geven over het gebruik van Facebook Story Advertenties met een praktische template.

Starten met Facebook Story-Advertenties?

https://heiko-hartsuijker.clickfunnels.com/onlinemarketingblauwdruk

“De geheime kracht” van Facebook Story-Advertenties

Onze eerste indruk, alles draait om de eerste indruk en deze moet ook goed zijn in je advertentietekst waardoor je gelijk een relatie opbouwt met de mensen.

Hierin zit de kracht van lange Story-advertenties met veel veel tekst waar het mogelijk is om een goed verhaal neer te zetten wat boeiend genoeg is voor jouw doelgroep.

Relatie opbouwen, je moet met Story-advertenties aan de lange termijn denken. Want als jij als persoon geforceerd wordt om ‘even’ iets snel te moet kopen gaat dat bijna nooit lukken denk aan de straatverkopers met de kranten.

Wij hebben een natuurlijke weerstand hiervoor. Tenzij je al reeds een relatie hebt opgebouwd. Deze relatie wordt opgebouwd door het schrijven en maken van kwalitatieve content.

Hogere inschrijving, moment dat je dus al een relatie hebt kunnen bouwen met je Story-advertentie zullen mensen veel makkelijker hun e-mailadres afgeven omdat zij het gevoel hebben dat jij kwaliteit levert en hun verder kan helpen.

De sleutels voor succes

Ken je al de Know-Like-Trust factor? Aangeleerd door de meest succesvolle Direct Response marketeer uit Amerika namelijk Frank Kern. Deze formule wordt door alle marketing bureaus weten of onwetend gebruikt voor emails, blogs, websites en advertenties.

Het komt er op neer dat voordat potentiële klanten iets bij je kopen, ze je eerst echt moeten kennen (knowfactor) en van je bestaan af moeten weten (zichtbaarheid). Vervolgens moeten ze je ook gaan waarderen dit is de likefactor.

Als deze vertrouwensband er is dan pas gaat de potentiële klanten over tot aanschaf (trustfactor).

Relateerbaar verhaal, schrijf alleen een verhaal waar je doelgroep zich in kan vinden. Mensen zitten op Facebook voor de interactie en niet om iets specifieks te zoeken zoals je bij een Google Advertentie zou doen. Je ‘breekt’ letterlijk in hun tijdlijn om jouw verhaal te pushen, zorg dan ook dat het relateerbaar is met hun situatie. Als het dus een video is of tekst moet de persoon direct kunnen zeggen ‘oh dit is net zoals bij mij’.

Structureer je verhaal met goed advies, klinkt logisch maar wordt nog maar weinig gedaan. Zorg dat in elke Story-Advertentie die je doet er een duidelijk advies in zit verwerkt.

Geweldig plaatje, het is belangrijk dat de kwaliteit van het plaatje goed genoeg is en met name bij een Story-Advertentie moet deze echt resoneren met het verhaal wat je aan het vertellen bent. Zorg dat de foto eerlijk en natuurlijk overkomt, het moet geloofwaardig zijn en juist liever een selfie dan een perfecte foto.

Mijn vertaling van de Facebook Storyadvertentie blauwdruk

Kan worden gebruikt voor informatie producten, Coaches en Trainer, persoonlijke ontwikkeling, directe verkoop en nog veel meer.

Deel 1 Introductie: De eerste zin die je gebruikt moet een SLEUTELWOORD hebben die gerelateerd is aan de doelgroep die je target. Maak er een zin van dat de doelgroep echt volledig bij de ballen PAKT en laaiend enthousiast maakt om verder te lezen. De lezer moet een reactie krijg; Wauw herkenbaar, ik moet dit nu echt even verder lezen!

Deel 2 Empathie: Het creëren van empathie met je doelgroep. Laat mensen weten dat zij er niet alleen voorstaan, vele andere zijn daar ook geweest. Zorg dat jezelf nooit perfect lijkt of bent, niemand is perfect en dat moet ook naar voren komen in dit gedeelte. Wat is jouw struggle geweest en wat was je oplossing?

Bijvoorbeeld: ik heb vele uren verspild aan websites bouwen voor duizenden euro’s met veel bloed, zweet en irritatie hierdoor kwam ik er achter dat mensen helemaal GEEN websites wilde… maar een systeem voor nieuwe klanten, ik heb nu de code gekraakt van Facebook Advertenties en mijn leven is echte compleet veranderd samen met dat van 100 andere klanten. Het moet geweldig klinken maar ook niet over de top dus die 100 klanten is misschien wel te veel van het goede. Want als een lezer zichzelf niet kan verplaatsen in jouw situatie is het nog steeds een waardeloze tekst.

Deel 3 Why: Geef je doelgroep een reden om te luisteren naar jou. Waarom moeten zij nu naar jou gaan luisteren? Wat maakt jou uniek of welke superkracht heb jij om het waardevol genoeg voor mij te maken om mijn tijd in te leveren?

Starten met Facebook Story-Advertenties?

https://heiko-hartsuijker.clickfunnels.com/onlinemarketingblauwdruk

Hopelijk kun je goed gebruik maken van deze structuur, het heeft mij enorm veel geholpen in mijn Facebook resultaten en voor mijn klanten verhalen te creëren is het mooiste wat er is! Daarnaast spreken deze ook veel meer hun doelgroep aan en nogmaals het draait allemaal om mensen. Zorg dat jij echt je klanten leert kennen en dat zorgt dat je succesvol wordt online.

Stay Happy / Vrolijke groet,

~Heiko

Online Marketing consultant

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam