De kwaliteit koffie webshop starten?

Hoe is het begonnen met zelfkoffiezetten.nl?

Ik ben nu ongeveer halfjaar bezig met een www.zelfkoffiezetten.nl en de verkoop loopt langzaam maar stabiel op. Het is echt een enorm leuke ervaring om een webshop of e-commerce van de grond af op te bouwen. Het begon allemaal met de kennis making met koffiekwaliteit toen ik meer uit mijn koffie wilde halen. Onverwachts was dit een zeer aangenaam gesprek en besloot ik om mijn uitgebreide kennis van WordPress , online marketing en Google Analytics in te zetten for business.

Huidige status van de koffie?

Nu anderhalf jaar verder en vele uren die ik er al in heb gestoken, ga ik het proberen te schalen aangezien de aankopen door blijven lopen en er ook steeds meer herhaalaankopen krijg, jeeuj. Daarnaast heb ik ontdekt dat je relatie met je leverancier echt goed moet zijn wil je de zaak goed draaiend houden en überhaupt schalen. Ik ben ook nog dagelijks verschillende Google Adwords campagnes aan het verbeteren en afstemmen op de doelgroep. Ook probeer ik generieke gegevens op te slaan en te verwerken zodat ik mijn site, adwords en informatie steeds beter kan afstemmen op de klanten.

Proefpakket zelfkoffiezetten
Dit ‘proef’ pakket heb ik zelf bedacht door de feedback van klanten te gebruiken. Zoals je kunt zien heeft mijn webshop hoofdzakelijk pakketen ;-).

Google Adwords…het werkt!

Ik had niet verwacht dat de adwords 45% van de leads zou generen op 1 Adword campagne. Maar als je genoeg dag budget inzet en voor langere duur blijft aanpassen, dus investeren komt het ook echt terug naar de webshop. Alleen als ik echt al mijn geld zou moeten inzetten voor leads zou ik het doen op artikelen in de vorm van blogs. Dit zijn toch wel de belangrijkste (min-sites) die verkeer trekt naar je website. *Btw ik zoek ook nog steeds een copywriter die graag 200/400 woorden wil schrijven over de heerlijke koffie ;-). Dit sluit ook aan op de huidige insteek van de Google zoekmachine die helemaal los zijn op menselijke en eerlijke content anno 2015.

zelfkoffiezetten.nl - Adwords leads
zelfkoffiezetten.nl – Adwords leads

Concreet:

Samengevat, de huidige zoektocht is naar een vriendelijke en kleinschalige fulfilment service waarmee ik de webshop kan opschalen. Ik zou het ook via fulfilment service van Amazon kunnen doen als alternatief. Vervolgens kan je dan je marketingbudget vergroten. Zolang je geen marketingbudget hebt of erin kan steken kan je beter niet beginnen. Mensen moeten wel jouw product voorbij zien komen zoals Seth Godin zegt: Ideas That Spread, Win.

Contact?

 

Hopelijk heb je kunnen inspireren of helpen via mijn ervaring te delen met mijn eigen webshop(s). Ik geef weer update als ik een fulfilment hWeb gekozen. De basis moet goed zijn en dan kan je pas bezig gaan houden met schalen. Als je nog vragen hebt of jij bent die copywriter! Laat het mij weten via de comments of @HeikoHartsuijkr Enjoy!

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam