De schoolcarrière van Richard Branson

Wat heb ik geleerd?

Dit blijft natuurlijk een vraag die altijd gaat terugkomen. In de praktijk blijkt toch vaak dat je best veel kennis in pacht hebt. De why is makkelijk te beantwoorden, omdat ik geloof dat ik echt iets doe dat ik leuk vind en dat is de schakel tussen techniek & de mens. Deze combinatie heeft mij altijd al geïnteresseerd en is er met de paplepel ingegoten.

Wat heb ik geleerd?

Even terug naar de eerste vraag: wat heb ik echt geleerd? Dat school of onderwijs je een plek biedt om je netwerk op te bouwen dat je later nodig gaat hebben voor een baan. En niet zomaar een baan een ‘leuke’ baan! De theorieën verwateren altijd snel. Dit komt omdat deze niet ‘praktisch’ worden toegepast, maar de persoonlijke connecties die je opdoet blijven. Juist deze connecties geven je veel mogelijkheden. Daarom probeer iedereen die je spreekt op te nemen in je netwerk of ieder geval in je Linkedin.

Ik zie school ook echt als een kans om je netwerk op te bouwen voor later. Dit is veruit de belangrijkste les naast dat onderwijs je de mogelijkheid geeft om te kijken naar wat je eigenlijk leuk vindt en uitstapjes naar het bedrijfsleven. Via de beruchte stages of werkperiodes creëer je ook weer een uniek netwerk. Dat netwerk kan ingezet worden als het zover is om te zoeken voor een vacature. Daarom is het ook echt belangrijk om goed te kiezen waar je gaat stagelopen of afstuderen. Ga echt niet zomaar ergens stagelopen omdat er toevallig plek is.. Probeer een inspireren plek te kiezen.Ook al wordt dit vaker gezegd neem het goed mee in de overweging.

“School is een plek op je toekomstige netwerk op te bouwen.”

Netwerken en netwerken

Netwerken dus, probeer dat netwerk zo goed mogelijk uit te breiden. De echte kennis komt toch uit iets echt uitvoeren, het praktijkwerk. In de praktijk heb je niet de vaste kaders en loopt altijd alles anders dan verwacht. Dit is ook juist goed, dit geef je nieuwe kansen om te leren ‘hoe het echt gaat’. Veel van de kennis die je opgenomen hebt in het 1/2 en zelfs 3e jaar is niet meer up-to-date. Je valt vaak terug op de dingen die voor jou altijd gewerkt hebben, dit zijn ook de echte skills die je kan gebruiken.

Focus op Familie en vrienden

Wat ook deels aansluit bij de gedachtegang van Richard Branson die steekt ook graag in op het gebruiken van een netwerk. Daarbij vind hij familie maar ook vrienden erg belangrijk voor het bereiken van succes. De juiste personen om je heen verzamelen is een essentieel onderdeel voor een bedrijf maar ook in je privé situatie om gelukkig zijn met je werk en leven. Dit kan zorgen voor de juiste balans. Om nog even af te sluiten hoe het ook kan check de video: ‘de schoolcarrière van  Richard Branson’.

 

quote_good-life-15538

 

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam