Wat is Rich Dad en Poor Dad van Robert Kiyosaki? Echte aanrader!

Assest en  een liability. Ik werd echt wakker toen ik een video had gezien van Robert Kiyosaki waarin uit werd gelegd dat wij veel leren op school en thuis maar eigenlijk niks wat ons echt vrij maakt van schulden en op lange termijn leer denken wat je met  geld kan doen. Daarom heb ik het boek Rich dad, poor dad opgepakt van Robert Kiyosaki.

Waarom dit boek lezen over Rijke pa en arme pa?

Rijke pa, arme Pa. Wat ik je dus kan adviseren om te doen, is om dagelijks te leren denken in assets en niet hoe je snel geld kunt verdienen. Persoonlijk vind ik het veel mooier om een asset te bouwen en uit te bouwen die voor jou werkt, dan dat je vandaag even snel wat geld verdient. Zodat deze teller gewoon blijft doorlopen en je moet vaak er even doorheen kijken als de eerste maand, half jaar nog maar een lage inkomen oplevert. Zoals mijn koffieaffiliatie shops op de lange termijn heb ik mijn uren er al uitgehaald!

Wat de rijken hun kinderen leren over geld – dat de armen en de middenklasse niet doen!

Het Airbnb asset verhaal

Het leuke wat Airbnb doet is is je huis tijdelijk omzetten tot een assest. Dus als jij je huis daarentegen vaak genoeg kan verhuren in de weekenden en je verdient er meer dan 1200,- euro p.m. aan en de vaste lasten zijn 1000 euro p.m. is het op dat moment een assest die 200,- euro oplevert, ching. Makkelijk manier is asset zien als iets dat minder kost en meer oplevert .

Veel mensen denken dus onterecht dat hun dikke BMW of gehele woning een asset is. Terwijl de ROI(return of investment) dit tegenspreekt. Zo heb ik zelf ook twee camera’s gekocht pas op het moment dat deze opdrachten opleveren (geld) of ik verhuur mijn Nikon 3200 en Canon G7x. Eerst moet het geïnvesteerde bedrag terug worden verdienen, is dit gelukt dan pas ga je een assest maken.

Wanneer jij bijvoorbeeld een auto voordelig zou kunnen inkopen zoals vele lease bedrijven dit doen via massa of afschrijving door schade, vervolgens deze structureel zou verhuren via een mooie website inclusief verzekeringsovereenkomsten en daar consistent geld op verdient, elke maand weer. Dan is het een asset die je steeds verder kan uitbouwen. Hierin wordt ook gepraat dat je nooit alle eiren in 1 mandje moet hebben dus je moet nooit al je investeringen // assets in 1 categorieën stoppen. Asset diversificatie zoals dat zo mooi wordt genoemd.

Maar let op! Robert Kiyosaki gelooft hier niet in zegt dat dit de ‘average’ investeerders mindset is als je echt je Financiële IQ wil verhogen ga dan altijd voor FOCUS! Want op het moment dat een bepaalde koers goed gaat en je behaalt succes hiermee. Herhaal dit proces, herhaal en herhaal tot je er meester in bent en stap dan pas over.

Focus staat dus voor de volgende termen:

Follow One Course until Succes

Het boek is bijna 2 keer zo dik geworden t.o.v. de vorige uitgaven. Of u uit de schulden wilt komen, of aan het eind van de maand geld wilt overhouden, of bijzonder welvarend wilt worden, dit boek is een ‘must read’.

Op een prettig leesbare manier leert Robert Kiyosaki u onder meer hoe geld verdiend wordt en hoe u uw inkomen kunt laten toenemen, hoe u niet alleen meer geld kunt verdienen, maar vooral hoe u het kan behouden en voor u kunt laten werken en wat de beste manier is om financieel voor uzelf te zorgen.

Ken je het boek al?

Ik neem aan dat vele mensen het al kennen zo niet is dit echt een must om te lezen. Hieronder een mooie video die goed uitleg geeft wat de belangrijkste punten zijn die je goed moet begrijpen. Als je dit begrijpt zal je financiële inkomsten en uitgaven veranderen.

Rijke pa arme Pa

Bestel nu het boek hiervoor tijdelijke korting van 29,50

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam