project x Arnhem

Social media café @landmacht & feitelijke puntjes

De puntjes op de letterlijke “i”

Het vooronderzoek is nu zover dat alle onderdelen samen worden gevoegd tot een krachtig maar logisch verhaal met een tijdelijke conclusie zoals je vorige blog kon inzien. Dat is waar ik deze week mee bezig ben geweest. Zoals veel schrijvers  altijd zeggen: “Als je iets goed wilt hebben dan moet je het doorlezen, schrappen, doorlezen, aanpassen en weer schrappen”. Dit is een proces waar ik deze week en de komende week nog wel even druk mee ben.  Kleine opmerking uit het verslag is dat het opvalt in het vooronderzoek  al de weerstand die er heerst tegen het social media gebruik, wat glashelder na voren komt in de afgenomen enquête. Heeft dit te maken met angst? Of niet de potentie kennen of negatieve associatie vanwege kuch* iets met x en Haren of Arnhem of..

project x Arnhem

Wat ik persoonlijk merk is dat als ik naar mijn onderzoeksvraag kijk:  “Welke rol kunnen Social media spelen bij de informatievoorziening na het wegvallen van het personeelsblad Phoenix?” Dat mijn scope hier al ruim bovenuit steekt. Maar met de huidige ervaring en mogelijkheden die mij worden aangeboden is dit zonde om niet aan te pakken binnen het OOCL en de Koninklijke Landmacht. Zo heb ik nu ook via LinkedIn dus een afspraak staan met de Politie Gelderland om informatief over social media en politie 2.0 te praten.  De interviewmailtjes voor het hoofdonderzoek zijn dankzij mijn tijdelijke secretaris genaamd Diane Velner verstuurd. Diane was zo vrij om even mijn klaargezette interview mailtjes voor het hoofdonderzoek per mail al de deur uit te willen doen, top. Zo zie je maar weer de bereidwilligheid van een stagebegeleider. Ik hoorde ook dat ze mij mee willen hebben met het personeelsuitje van Sectie communicatie OOCL, hartstikke gezellig natuurlijk! Foto’s volgen offcourse.

De Slideshare terugkoppeling

De presentatie staat nu ook echt op slideshare zoals vorige keer had belooft. Als je hem wilt inzien kun je dat op deze link doen, spanning. Gelijk aan Kapitein Gian Santegoeds gevraagd of hij dit even ter terugkoppeling wilt geven aan de parttime voorlichters. Hoe klein de terugkoppeling ook is, het is zo belangrijk om heel even een berichtje eruit te doen.

http://www.slideshare.net/HeikoHartsuijker/every-soldier-a-spokesperson-voorlichtersdag

 

Social Media Café @Landmacht

Het social media event genaamd social media café Landmacht komt eraan op maandag 12 november al. Ik ben zelf erg benieuwd naar het event/workshop. Afgezien van een debat dit mijn eerst overheidmeetings is, met mogelijkheden om social media ambassadeurs en andere social media fanaten te spreken. Tijdens deze meeting/workshops zijn er een aan aantal sprekers geregeld door onder andere Kolonel Hans Damen van DBGS.  Voor sprekers moet je denken aan Senior consultant at TNO Information and Communication Technologies die een intressant verhaal gaat vertellen over  social media gebruik bij maatschappelijke veiligheid. David Nieborg  is iemand die mee heeft gewerkt bij de Obama social media campagne, ook leuk om mee te pakken natuurlijk. Dan is er nog Ad Koolen die gaat tips & tricks geven over manieren om je iPhone en iPad te beveiligen tegen hackers. Ik hoop dat wij een iPad of iPhone er dan cadeau bij krijgen? Wat zeker is, is dat dit een leuke en informatieve dag gaat dit worden met als afsluiting een twitterbal. Zo heb ik al met een paar van mijn Defensie twitterbuddys afgesproken om een bakkie leut te doen.

Koninklijke Landmacht 2.0

http://ambtenaar20.ning.com/events/social-media-caf-landmacht

Ja, met wie spreek ik?

Deze week had ook regelmatig mobiele prive belletjes die verkeerd  verbonden waren. Op zich kan dit natuurlijk, maar als het zoals op afgelopen donderdag meer dan 3 keer achter elkaar gebeurd, ga je toch wel afvragen hoe dit kan.  Nu is het alsvolgt gebeurd. Bij het derde belletje vroeg ik maar… beste meneer hoe komt u aan mijn privé nummer? Nu bleek dit bij een consulten van bedrijf x  in zijn e-mail signatuur opgenomen te zijn, volgens mailt hij hier al ½ weken zijn beste collega’s en vrienden mee. Niet echt handig als consulten  lijkt mij zo. Dus daarom geprobeerd de beste man te mailen, wat gelukt is met een lichtelijke dringende toon om dit toch snel te wijzigen. En pardoes belt hij binnen 5 minuten op met grote excuses , verbazing en vraagt of ik misschien als er nog mensen bellen hun nummer zou kunnen noteren. Wat is het ook een aparte wereld soms. Na zeer vriendelijk gezegd te hebben dat ik wel andere dingen te doen heb. Ontving ik om 2 uur een mail dat het helemaal geregeld was, nou prima. Kost je wel weer een ochtend om de naam en het e-mail adres te achterhalen. Ach, hier leren wij allemaal weer van toch?

 

Voor de rest weinig nieuws, we zitten nu lekker in controle en grammaticale fase. Als de interviews gaan rollen wordt het weer “interessanter”.

Ik moet wel vermelde dat de sfeer “vrolijk” is op het werk de hoofdmoot is dus ook “lachen is zeker gezond, zelfs op werk”. Oh en een tip van flip als je een @UPC monteur geregeld hebt, maak  gelijk een afspraak voor de twee afspraak want grote kans dat hij 1e al niet kan (management). Wel moet eerlijk zeggen dat de monteur die langs is geweest een vriendelijke topper was! Dat hij toevallig ex-militair was heeft er misschien mee te maken.

Nogmaals de mensen die mijn blogs lezen bedanken voor de feedback en input, toppers! En in het bijzonder meneer @ElGiraffo.

elGiraffo Twitter

 

 

1 gedachte over “Social media café @landmacht & feitelijke puntjes”

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam