Geschikt of ongeschikt

Stage: Geschikt Phoenix OOCL?

Phoenix OOCL stage HBO Heiko Hartsuijker
Phoenix OOCL stage HBO Heiko Hartsuijker

Het is zover, de stage van mijn HBO opleiding gaat van start. Ik had hier tijdens mij studie -naast afstuderen- al het meeste zin in, aangezien ik graag theorie in de praktijk breng. Daarbij ga ik bij mijn opdrachtgever proberen te ondersteunen met een oplossing zoeken en adviseren waar mogelijk.

Mijn locatie van de 26 door heel Nederland zal Apeldoorn zijn. Ik heb het genoegen gehad om een “overdracht van commando” mee te maken. Hierbij heb ik voor het eerst op appel gestaan en niets vermoedend flauw gevallen. En ja, dit heeft toch wel een positieve indruk achtergelaten. Als je het interessant vindt klinken dan heb ik  foto’s via een Facebook link erbij gedaan.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.333739816712780.80525.217559611664135&type=1

Daarbij heb ik geluk met mijn begeleiding. Mijn begeleiders zijn Diane Velner plv Hoofd Sectie Communicatie OOCL en niet te vergeten Majoor J. (Jan) Venekamp Hoofd Communicatie. We hebben elkaar al paar keer mogen ontmoeten en elke keer stonden zij open en hulpvaardig, klaar.

Dus ik ben zeer benieuwd hoe mijn stage gaat uitpakken.

Geschikt of ongeschikt

Wat houdt Phoenix OOCL in?

Deze stage zal op 3 september a.s. van start gaan en bij de Phoenix OOCL officieel op 10 septembera.s. Phoenix OOCL is een onderdeel van Defensie, meer specifiek: de Landmacht.  Het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL) biedt alle operationele ondersteuningstaken voor grondgebonden eenheden bij operationele inzet en oefeningen. Het commando beschikt over de meest specialistische kennis die vanuit 26 locaties door heel Nederland wordt aangeboden.

https://www.facebook.com/pages/Phoenix-OOCL/217559611664135

De opdracht

Na mijn eerste gesprek op donderdag 1 maart jl. over de stageopdracht heb ik de opdracht geprobeerd te formuleren in drie hoofdpunten. Ik zal de focus op punt 1 leggen om zo efficiënt en doelgericht mogelijk te werk te gaan.

1. Personeelsblad Phoenix vervalt, deze informatie moet gedigitaliseerd worden en verspreid onder de 6.000 leden. Hierbij kan Social media mogelijk oplossingen bieden.

2. Hierbij het dialoog aangaan, stimuleren dit zowel binnen de organisatie als extern in de maatschappij.

3. De relevante en interessante informatie van de Landmacht onder de aandacht brengen in de maatschappij zodat dit waarden creëert voor de Landmacht en een duidelijk beeld geeft van het maatschappelijke belang van deze krijgsmacht.

Het liefst zou ik bezig gaan met  alle vraagstukken te behandelen alleen laat mijn tijdsbestek dit niet toe.

 

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam