Wie is Janneke van Lier? Waarom een Sociale Onderneming New Rootz!

Vorige week was ik op bezoek bij onderneemster Janneke van Lier, bij New Rootz. Wat is New Rootz? Dit is een sociale onderneming die talenten van jongeren een kans geeft bij http://www.newrootz.org.

Wie is Janneke van Lier? Waarom een Sociale Onderneming New Rootz!

In Nederland krijgt niet iedere jongere een eerlijke kans. Een kans om zich te ontwikkelen en een plek te vinden in de samenleving. Jongeren die wortels in een ander land hebben en naar Nederland zijn gekomen, staan voor een grote opgave: zich aanpassen en op zoek gaan naar een nieuw bestaansrecht.

Bij het ontvangen van jongeren denken wij vaak nog steeds in problemen. Wij zien niet de kansen voor een samenleving die juist groeit door diversiteit. Een samenleving waarin jongeren de wortels van de toekomst zijn.

Stel je eens voor!

Stel je eens voor: een inclusieve samenleving waarin jongeren de vrijheid en veiligheid krijgen om zich te ontwikkelen tot de beste versie van hen zelf. Een samenleving waar verbinding, diversiteit en openheid centraal staan. Een samenleving waarin aandacht is voor andere culturen en waar wordt erkend dat juist samen met andere verhalen een land echt kan groeien. Stel je eens voor dat we onze jongeren kunnen zien groeien tot de wortels van zo’n samenleving.

Dit is echter niet van de een op de andere dag gedaan. Het vergt tijd, aandacht en hard werk om dit bewustzijn te creëren. En het vraagt om een andere benaderingswijze.

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam