WordPress Turtorial: How To Start WordPress

wordpress_landingpage_1

ik wil graag mijn informatie delen nu ik een aantal jaar werk met WordPress. Omdat jij kan leren van mijn fouten en zo kosten kan besparen.

Het idee

“A ship in harbor is safe, but that’s not what ships are for.” – John Shedd

Voordat je gaat starten heb je al gekeken of jouw blog onderwerpen wel relevant genoeg zijn? Net zoals een businessplan is het toch wel slim om hier even goed over na te denken. Daarnaast is het lastig om echt verkeer en interesse te weken als je niet een bepaalde niche of richting kiest. Zo kan je ook onmogelijk een ‘hook’ ontwikkelen die mensen terug laat komen op je pagina.

1) Google Trends

Via Trends kan je een schatting krijgen hoeveel er op jouw zoektermen of interesses wordt gezocht. Daarnaast kan je ook een prognose uitvoeren.

Google Trends  Interesse in Google Zoeken wordpress starters hosting blog  Wereldwijd 2004  heden

2) Google AdWords: Keyword Planner

GoogleAdWordsKeyworPlanner_1

 

Via deze planner kan je een inschatting krijgen hoe vaak er op bepaalde termen wordt gezocht, zo kan je deze ook weer gaan verwerken in je blog. WordPress tutorial en template krijgen enorm veel hits.  Dit kan zorgen dat mensen jou sneller gaan vinden via de zoekmachines.

3) Zoek bijpassende Affiliatie producten

De beste manier om geld te verdienen met een blog is met een affiliate model. Het aanbevelen van andermans producten en indien verkocht hier een procent van krijgen Want als je dit goed doet, kan je leuk verdienen. Richt je op één doelgroep, of liever gezegd op één oplossing die waarde heeft.  Zoek naar producten die je kan verbinden aan jouw blog. Dit geeft ook inspiratie om je idee aan te scherpen. Belangrijkste is om een markt te vinden waar veel mensen met een gedeelde passie voor het onderwerp x aanwezig zijn. Daarbij komt de manier om er uiteindelijk geld mee te verdienen vanzelf wel. Meer informatie?

Clickbank(us)

E-junkie(us)

Paypro(nl)

4) Zoek de concurrentie

Stel jezelf de volgende vragen:

 • Zijn er anders blogs over dit topic?
 • Kan je een podcast erover vinden in de itunes store?
 • Zijn er veel Youtube video’s over?
 • Is er al een Facebookpagina voor gemaakt?
 • Zie of je krijg je advertentie te zien wanneer je zoekt op Google naar de termen?

Als je bijna niks vindt duidt dit vaak om een zwakke markt en is het hoogstwaarschijnlijk zonde van je tijd.

Domein kiezen

Ik ga ervan uit dat je binnenkort of nu een website wilt beginnen en op zoek gaat naar jouw perfecte domeinnaam, deze stappen kunnen helpen

Wat maakt een pakkende domeinnaam?

 • Niet te langdradig
 • Gemakkelijk te onthouden, maak het natuurlijk.
 • Heeft niet meer dan 1 koppelteken, anders verlies je veel bezoekers.
 • Goed uit te spreken zijn, soms werkt het alleen op papier, niet doen.
 • Check vergelijkbare spellingen en domeinen! Zorg dat je bezoekers geen verassingen krijgen als ze de link verkeert intypen.

Kracht van Synoniemen

Gebruik hiervoor de website synoniemen.net en als je Engelse termen zoekt kijk dan op: thesaurus.com

Andere taal inzetten voor de Domeinnaam?

Maar denk niet alleen aan Engels of Nederlands. Kijk eens Franstalige, Spaanstalige of Italiaanstalige woord  van jouw Niche of idee. Vaak zijn deze nog beschikbaar: zoals zapptos(schoenen)-> Zappos.com

 Product of de dienst combineren in het Domeinnaam

de meeste simpele maar handige tip. Maar dit hoeft zeker niet! Je kan er ook voor kiezen om jouw product of dienst in combinatie met een werkwoord te verwerken.

Gebruik de tools

Door Google AdWords: Keyword Planner en Google Trends te onderzoeken welke keywords het belangrijkst gaan zijn om bezoekers naar die nieuwe site te krijgen.  Domeinnaam gevonden, checken!

Als je een naam hebt gevonden, gelijk even domeincheck hieronder: 

 Just Host  domeinregistratie en webhosting geschikt voor WordPress en Magento

Kort, kort en korter

Hoe korter je domeinnaam is, hoe gemakkelijker het wordt voor je bezoekers. Maak het jou lezers niet moeilijker dan het al is!

Registreer dezelfde domeinnaam in meerdere extensies.

Yes, geschikte domein gevonden?  Naast het exact domeinnaam vastleggen ook in andere extensies vast te leggen zoals .com . info. Dit is handig om te doen omdat:

1) Als jij veel verkeer binnenhaalt en er had voor werkt. Zorg dat  er geen misbruik van kan gemaakt worden. Als iemand jouw .com extensie aanschaft en daar onzin verkoopt schaadt dit jouw online reputatie. 

2)  Per ongeluk de verkeerde extensie ingetypt? Zorg dat ‘Alle wegen leiden naar Rome’.  Domeinnamen doorverwijzen naar de hoofddomeinnaam is essentieel. 

Ook is de eigenaar van elke domeinnaam is te achterhalen via de tool  Whois van de domeinnaamextensie. De Nederlandse versie  is: https://www.sidn.nl/nc/over-nl/whois/(let op het vink het vakje “uitgebreid zoeken” even aan). Website’s kan je opkopen via: http://www.domainorder.nl 

Geweldig, de gratis domeinnaam van je internetprovider.

Meh niet zo, internetproviders bieden, naast de toegang tot het internet, ook een eigen stukje webhosting aan. Daarnaast probeer alsjeblieft niet van die ‘gratis web-bouwpakket’, probeer gelijk het zelf via WordPress. (daarom ook deze gids) Als je er meer van af gaat weten wordt je helemaal gek van alle restricties. 

Het probleem met internetprovider-domein is dat je dan aan hen gebonden doordat je domeinnaam er bijvoorbeeld zo uit kan zien: www.upc.nl/mijneersteblogonline 

Hostingpakket kopen?

Mijn ervaring

Dit is letterlijk het wilde westen. Helemaal als je begint met WordPress. Ik heb hier al meerder fouten gemaakt. Te klein pakket in MB’s, geen foto’s te kunnen uploaden. Echt te veel betaald voor pakketten waar ik de bandbreed en onlineopslag maar 1/4 voor gebruikt te. Te weinig MB’s vanuit de Hosting zodat je met elke plug-in je eigen website laat ‘vastlopen’. Juist al deze fouten hebben mij veel geleerd. Daarom deel ik dit graag.

Als mijn eerste start hosting zat ik bij een hostingprovider waarbij alles per brief ging upgrade, afzeggen etc. pffff. Toe ben ik snel verhuisd naar: mijndomein.nl omdat hun WordPress en Joomla ondersteunde. Daarnaast vond ik de achterkant fijn werken. Waar je alles beheert en jouw database creëert. Ook was hiervoor een online tutorial die zorgde dat ik binnen 20 min de boel gereed had. Geweldig toch? Dit viel behoorlijk tegen nadat ik verder was met WordPress en echt visueel ook de site mooi ging maken met onder andere theme’s. Daarnaast geavanceerde plug-ins ging gebruiken zoals buddypress om een community te maken. Of gehele contactformulieren met een eigen inlogpagina etc. Dit vond mijndomein.nl niet fijn en vloog mijn site er steeds uit ‘Fatal Error: Out of Memory’.

Dit via de service aangegeven te hebben, werd gezegd dat het niet bij hun lag, dus toen was ik eigenlijk compleet de weg kwijt. Tot ik op verschillende WordPress fans forums tegenkwam dat het wel degelijk aan de hosting partij ligt,die zijn de enigste die het kunnen upgrade. Dus, nu zit ik bij Justhost.nl een kleiner bedrijf, super snelle service en standaard 200 MB in plaats van de default 32 MB van mijndomein.nl. Echt een aanrader.

Ik zou eigenlijk altijd een medium pakket aanraden. Dit omdat  je niet al je foto’ s gaat bewerken in photoshop en zorgen dat ze precies de juiste grote zijn. Je zult gewoon je plaatjes en bestanden gaan uploaden. Dus was extra ruimte is handig en ook als je wilt gaan groeien, neem aan dat je wilt groeien. Daarnaast heb je een Mysql database nodig als je theme’s en je informatie veilig in database wilt hebben. Zoals je weet ben ik niet zo fan van die installtron of install tools. Zou best kunnen werken, maar doe het liever zelf.

WordPress hosting:

Handige website om voor jezelf de sites te vergelijken en kijk wat het beste past bij jouw eisen voor een webhosting: http://www.host-reviews.nl/wordpress-hosting/

Zelf zou ik gaan voor:

Hosting pakketten geschikt voor WordPress Joomla en Magento

Er komt een vervolgpost voor het uploaden & installeren van WordPress, daarbij uitleg over themes gebruiken en de eerste starters plugins. De post zou veel te uitgebreid worden als dat allemaal in in blog wordt geforceerd. Bedankt voor het lezen!

 

 

Plaats een reactie

Protected by WP Anti Spam